שבוע המסחר המקוצר נפתח בעליות בשוק האג"ח
תופעה מעניינית מתרחשת בשווקי העולם, מצד אחד הנתונים מבשרים על התחדשות הצמיחה, כך ניתן לשמוע היום את הקולות מהבנק העולמי שלפי דיווח של מוריו פורטוגל, בכיר בקרן המטבע הבינלאומית (ה-IMF), מסר היום לסוכנות הידיעות רויטרס כי הקרן תדווח בימים הקרובים על העלאת תחזית הצמיחה הגלובלית לשנה הבאה מ-2.5% ל-3% .
גם דויטשה בנק יוצא עם כותרות דומות ולפיו שילוב של גורמים חיובים כמו הריבית האפסית ותוכניות התמריצים נותנים למשקים את ההזדמנות לחזור לצמיחה נאה של 3%-3.5%. גם מצד המיזוגים והרכישות שחזרו בימים האחרונים לכותרות אנו רואים סימנים של חזרה לסביבה כלכלית יציבה. אך כמובן כאן מגיע אבל גדול. שוק האג"ח, בעיקר בארה"ב אך גם בכל העולם, ממשיך לשדר סימנים של חששות לאי יכולת של המשקים לייצר צמיחה אמיתית. כך ירדו אתמול התשואות באג"ח ל- 10 שנים בארה"ב לרמת תשואות של 3.3%, ואילו אג"ח ל- 30 שנה התשואות בהן ירדו לרמה של 4.04%. רמות אלו הן מהנמוכות בחודשים האחרונים, ומסמלות כי ההתאוששות האמיתית אינה בפתח וכי לפנינו עוד חודשים ארוכים של דשדוש.
מהמתרחש בשווקים
מגמה חיובית בשוק האג"ח בישראל. השוק הממשלתי נהנה מירידת התשואות בעולם ומהכרזתו של סטנלי פישר מיום חמישי על הישארות הריבית על רמתה הנוכחית, וכך אנו רואים עליות נאות של 0.5% בממוצע באג"ח מסוג שחר וגליל בעלות הריבית הקבועה, באפיק הריבית המשתנה אנו רואים ירידות קלות של 0.1%. שוק האג"ח הקונצרני נסחר במגמה חיובית, מדדי התל-בונד ממשיכים להתחזק בכ- 0.2% וכבר לא ניתן להבחין בבהלה שהייתה בתחילת החודש בעקבות הודעת אפריקה, זו ממשיכה להפגין עוצמה באג"ח שלה שממשיכות לטפס בכ 2%-3% גם היום ובזה משלימות עליה של כ- 20% מרמות התחתית שאחרי ההודעה על קשיים בתשלום.