בתי ההשקעות בארה"ב: "מכרו אגרות חוב בקטגוריית השקעה – הרווחים יירדו והכלכלה תאט"

הברוקרים הגדולים בוול סטריט מתריעים מפני גל של אי-עמידה בהתחייבויות והורדות דירוג אפשריות
שהם לוי |

בתי ההשקעות, ליהמן ברדרס, בנק אוף אמריקה וברקליס הודיעו היום למשקיעים למכור חלק מאחזקותיהם באגרות חוב המדורגות בקטגוריית השקעה של הפירמות זאת בשל צפי כי המחיקות ומשבר האשראי ימשך זה השנה השנייה ברציפות. כל זאת כאשר ברקע הכלכלה האמריקנית תוסיף לחוות האטה.

מחלקת האג"ח בבית השקעות ליהמן דירגה בפעם הראשונה מזה שמונה שנים למכור את האחזקות באגרות חוב של החברות, זאת מתוך החשש כי אלה תדווחנה על רווחים נמוכים יותר. בבנק אוף אמריקה אמרו כי התשואות תעלנה, בעוד הפירמות הפיננסיות יציפו את השוק בחוב. האנליסטים בברקליס הודיעו כי הם נותרים זהירים בשל העובדה שההוצאה של הצרכנים בארה"ב עתידה להיחלש.

אגרות החוב הקונצרניות איבדו כ-0.7% מערכן מתחילת השנה ושוב מציגות תשואות חסר מול האג"ח הממשלתי זאת השנה השנייה ברציפות, הירידה הארוכה ביותר מאז 1988. כך אמרו היום במריל לינץ'.

החוב הקוצרני רשם עליות בחודש אפריל לאחר שהפדרל ריזרב הציל את בר סטרנס, המשקיעים מתמקדים בהאטה הכלכלית והעלייה בחדלות הפירעון של התחייבויות.

"הכלכלה האמריקנית ממש נמצאת בפתחו של מיתון אשראי", אמר ג'ק מאלבי, אסטרטג אג"ח ראשי בליהמן. "אנחנו לא עושים תמחור מחדש לסיכון האשראי", הוסיף מאלבי.

חדלות הפרעון הגיעה לשיא של 31 חודשים ברבעון החולף, כך אמרו ב- Standard & Poor's. מספר החברות האמריקניות שחוו הורדות דירוג עולה בקצב מהיר יותר מזה שקדם למיתון ב-2001, כך אמרו ב- S&P.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה