לקראת דוח התעסוקה ביום חמישי: "אם זה מיתון, ונראה כמו מיתון, אז למה התוצר לא יורד?"
אולי ההקלות המוניטריות של ה'פד' סייעו במעט, או שמא היה זה הדולר שנחלש, או תופעה חריגה, אבל הכלכלה האמריקנית עדיין לא נכנסה למיתון, למרות החולשה המתמשכת במשרות, ההכנסה המכירות והפעילות היצרנית.
בזמנים כתיקונם, זה נראה מאוד ברור כאשר הכלכלה נופלת למיתון התוצר המקומי נופל, בין 200,000 ל-400,000 משרות נגרעות מהמשק האמריקני בכל חודש ומדד מנהלי הרכש רושם קריאות הנמוכות מ-40 הנקודות. אף אחד מהסימפטומים האלה לא נראה עדיין בשטח: התוצר המקומי היה חיובי (גם אם במעט), רק 65,000 משרות נגרעו מהמשק בממוצע בכל חודש ומדד מנהלי הרכש לא ירד נמוך יותר מ-48.3 הנקודות. לאחדים, כל הסימנים האלה מוכיחים כי הכלכלה האמריקנית עדיין לא גלשה למיתון, ואם זה מיתון אז הוא קל מאוד.
"לא היו לנו מעולם שישה חודשים של איבוד משרות באופן רצוף ועוד מבלי להיכנס למיתון, אך מהצד השני לא היה מיתון שבמהלכו נגרעו כל כך מעט משרות", אמר ברי שיינפלד כלכלן ב-CIBC. שיינפלד מצפה כי דוח המשרות ומדד ה-ISM יהיו על הגבול שבין מיתון וצמיחה עצלה.
דוח המשרות הוא הנתון החשוב ביותר עבור הפדרל ריזרב והשווקים מאחר והוא טומן בחובו רמזים לגבי שני דברים מיסתורים: עד כמה תהיה חלשה הכלכלה? והאם האינפלציה תצא משליטה?
ההערכות הן שבחודש יוני איבד המשק האמריקני רק 40,000 משרות, כך מעריכים הכלכלנים של האתר מרקטווטץ', לא מאוד רחוק מהירידה במשרות בחודש מאי -49,000. שיעור האבטלה בפעם הקודמת היה מקור הבעיה כאשר זינק ל-5.5%, אך כעת צופים הכלכלנים נסיגה בשיעור האבטלה ל-5.4% בלבד. אולי פיצוי קל על זינוק של 0.5% בחודש שעבר.