ההחזקות הבולטות של דוד דרמן: איזהו החכם הרואה את הנולד?

דרמן, אחד מהמשקיעים הגדולים בוול סטריט בכל הזמנים גרף תשואה ממוצעת של 17% מאז 1991
שהם לוי |

אולי הוא עשה זאת מוקדם מדי, אולי קצת טועה בלתזמן את השוק בטווח הקצר. אבל בטווח הארוך דוד דרמן לא טועה. מניות הפיננסים עוד יחזירו למשקיעים האגדיים שעוד נותרו עדיין בוול סטריט את ההשקעה פרוטה אחר פרוטה. הסוחרים לטווח קצר, המבועתים, החליטו שלא למכור את אותן מניות בנקודת השינה. תאמינו או לא, רגשות אצל דרמן לא קיימות, הרציונאל הכלכלי גרידא הוא שם המשחק, כי לעשות היום ההפך ממה שבאופנה זה שם המשחק של המשקיע ה'לעומתי'.

דרמן, אין ממש צורך להציג, השיג תשואה ממוצעת שנתית של 17% במסגרת הקרן אותה הוא מנהל מאז 1991, יותר מפי שתיים מהתשואה של מדד ה-S&P500 באותה התקופה. דרמן מחזיק בטור קבוע במגזין היוקרתי 'פורבס' מזה 25 שנה. הספר הנמכר ביותר שכצב היה: "אסטרטגיית השקעה לעומתיות: הדור החדש?, הספר יצא לראשונה באביב 1998.

אסטרטגיית ההשקעה של גורו הערך, דרמן מבוססת על רכישת מניות הנסחרות במכפילים נמוכים. פילוסופיית ההשקעה היא: "אנחנו משקיעים בחברות המתומחרות בחסר ומציגות נתונים פונדמנטלים חזקים, בעלות תשואת דיבידנד הגבוהה מהממוצע בשוק ורווחים גבוהים ברמה ההיסטורית.

האסטרטגיה של הנכסים שמנהל דרמן היא לחזיק במניות החזקות מבחינה פונדמנטלית והימנעות מביצוע ספקולציות. האני מאמין של חברת ניהול הנכסים של דרמן היא שהשוק לא יעיל לגמרי, קרי הרגשות והאמוציות הן אלו שמביאות את המשקיעים להגיב לאירועים בשוק. מכאן, קיימת האפשרות לגריפת רווחים.

נכון לרגע זה, דרמן מופסד על מחיר הקנייה הממוצע של מניות בנק אוף אמריקה 32%, והמשיך להגדיל בהן החזקות גם במהלך הרבעון הרביעי של השנה. התמונה ברכישות שביצע בפאני-מיי לא ממש שונה - הפסד ממוצע של 24%, דרמן טען לאחר הרכישה כי החברה צפויה דווקא להרוויח ממשבר הסאב-פריים בטווח הארוך.

אם כבר להיות ל'עומתי', אז עד הסוף, דרמן הוסיף לתיק גם את מניית סיטיגרופ, שצנחה בשבועות האחרונים לשפל של חמש שנים. נכון לעכשיו מחזיק דרמן ביותר משמונה מיליון ממניות סיטיגרופ, במקרה הזה ההפסד הממוצע הוא 23%.

המשקלים הגבוהים ביותר בתיק נותן דרמן למניות הפיננסים ולסקטור האנרגיה - מונים 26.4% ו-23.8% מערך התיק בהתאמה. תעשיית התקשורת שהומלצה דווקא על ידי אנליסטים בוול סטריט עקב "החסינות שלה" לתקופות מיתון מקבלת משקל זניח מאוד אצל המשקיע ה'לעומתי' - רק 1.8%. גם ממניות טכנולוגיה סולד דרמן עד מאוד והן מהוות 1.2% מהתיק הנוכחי.

דרמן אגב סבור שהגרוע מכל מאחורינו, כך לפחות אמר בטור שהוא מפרסם באתר היוקרתי פורבס. דרמן סבור שברננקי עשה עבודה מצויינת בהדברת הפאניקה שחולל משבר האשראי בשווקים והחשש מהתמוטטות כלכלית כמו זו שהתרחשה בשנות ה-30 של המאה הקודמת.

רווחים מעבר לפינה

יחד עם זאת, דוגמאות לרווחים של הטווח הקצר אפשר לומר, לא חסרות בתיק של דרמן. מניותיה של BHP Billiton, ענקית הכרייה, תזכרנה כחת ההשקעות המוצלחות מתחילת השנה החולפת. בסוף השנה שעברה, ביום האחרון של השנה, רכש דרמן כמות גדולה ממניות החברה, וגרף עד כה תשואה של 25%.

הצלחה נוספת שזוקף לעצמו דרמן היא רכישת מניותיה של דרים וורקס (סימול:DWA) עליה הרוויח בממוצע 26%. דרמן הגדיל החזקות גם בחברת ההנדסה URS וגרף תשואה עד כה של 8%. בסוף 2007 הגיעה המנייה לשיא של כל הזמן, אך ספגה תיקון משמעותי מתחילת 2008 ובהמשך השנה התאוששה מעט. כרגע נסחרת URS במחיר של 50 דולר, כאשר השיא במניה היה באזור ה-60 דולר.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה