האם בטחון היצרנים האמריקנים מושפע מזה של הצרכנים?

אם משווים את סקר ה'פד' למחוז פילדלפיה למול מדד סנטימנט הצרכנים של מישיגן התמונה די ברורה. במהלך חצי השנה האחרונה נרשמו קריאות מתונות בשני המדדים במקביל. החודש סנטימנט הצרכנים היה ברמה של 75 נקודות לעומת 8.2 הנקודות בסקר ה'פד' של פילדפיה
אילן קליקה |

הייצור במחוז פילדלפיה השתפר בנובמבר, כך דיווחה שלוחת הפד בפילדלפיה. המדד עלה ל-8.2 נקודות לאחר שחודש שעבר רשם קריאה של-6.8 נקודות. נזכיר כי קריאות מעל 0 מסמנות על התרחבות. תחזיות הכלכלנים על פי רוב היו שמרניות יותר- קונצנזוס התחזיות עמד על רמה של 5 נקודות .

המדד מורה על צמיחה מזערית כאשר העלייה מסתכמת ב-1.4 נקודות, על פי הדיווחים מסתמן כי בבחינה דו חודשית מצטיירת צמיחה איטית. אינדקס הייצוא הראה שיפור עם עלייה ל-4.7 נקודות.יחד עם זאת תת סעיפים אחרים בסקר הצביעו על האטה כגון ירידה בתעסוקה, מ-8 נקודות ל-4.8 נקודות. קריאה אשר תאמה את הירידה הדומה בדו"ח הסקר באזור ניו-יורק שפורסם לפני.

ברזולוציה המראה את ששת החודשים האחרונים נראת ירידה חדה מ-41.5 ל-11.6 נקודות, המציירת תמונה של חוסר בטחון עסקי. השווקים הפיננסים לא הראו כל תגובה מיידית לתוצאות, דבר המעלה את השאלה האם סקטור היצרנים ימשיך לשגשג?. נזכיר כי מחר הפד ישגר את דו"ח התוצר התעשייתי.

מעקב אחר סקרים כלכליים, המשקפים צמיחה או האטה משפיעה על שוק המניות היות וצמיחה/האטה מתורגמים בענייהם לרווחים/הפסדים של חברות. שוק האג"ח מעדיף צמיחה מתונה, אשר לא תוביל לאינפלציה. הסקר מעניק מידע בפירוט על סקטור היצרנים, מהי רמת הפעילות ולאן נושבת הרוח. מאחר וסקטור היצרנים הינו חלק ארי מהכלכלה, לדו"ח יש השפעה מסויימת על התנהגות השוק.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה