הדולר חתם בירידה של 0.457% לרמה של 3.923 שקל
המטבע הישראלי חתם את יום המסחר במגמה מעורבת אל מול העיקריים. שערו היציג של הדולר המשיך ליסוג לאחור וחתם בירידה של 0.457% לרמה של 3.923 שקל, האירו לעומת זאת רשם עליה נאה של 0.727% לרמה של 5.7745 שקל.
מסע היחלשותו של הדולר נמשך גם היום, נציין כי במהלך המסחר היום הגיע אף לרמה של 3.9046 שקל, אולם התחזק קלות לאחר מכן וסגר ברמה של 3.923 שקל. רמה זו מקרב את הזוג שקל/דולר לרמת התמיכה ב-3.9180 המהווה נקודת שפל של שמונה שנים וחצי, רמת ההתנגדות הקרובה נימצאת ב-3.94.
מאפקסיארד נמסר, כי צניחתו החופשית של הדולר בזירה הגלובלית מהווה את הגורם העיקרי לרמותיו הנוכחיות אל מול המטבע הישראלי. בנוסף, העליות באחד העם תורמות גם הן להתחזקותו של השקל כשהון זר ממשיך לזרום למשק המקומי.
מחדר המסחר של אפקסיארד נמסר, כי במהלך הלילה המשיך המטבע האמריקני להיחלש באופן משמעותי. הדולר קבע שוב מחירי שפל חדשים מול מגוון מטבעות בעולם. בכיר בממשל הסיני אמר במהלך הלילה שסין צריכה לשנות את אופי ההשקעה במטבעות שהיא מחזיקה. סין צריכה להתמקד ברכישת מטבעות בעלי ערך גבוה כמו האירו בכדי להגן מפני חולשת הדולר. כידוע לסין יש עודף תקציבי עצום שמוערך בכ-1.73 טריליון דולר.
באפקסיארד מוסיפים, כי הנפט חוזר להתחזק ומחירו זינק היום ב-2.8% לשיא כל הזמנים, ברמות של 96.68 דולר לחבית. זאת על רקע המתיחות הפוליטית באפגניסטן והערכות כי סופה עתידה לפקוד את הים הצפוני, שתאלץ מעובדים בחברת BP וקונוקו-פיליפס להתפנות ולהפסיק את הייצור. גם הציפיות לנתוני המלאי שיתפרסמו מחר בארה"ב דוחפות את הנפט כלפי מעלה, כאשר אנליסטים מעריכים כי היצע הנפט ירד בשבוע שעבר ב-1.6 מיליון חביות.
הדולר קנדי הגיע לרמות שיא של כל הזמנים מול הדולר כאשר נסחר ברמות של 0.9214. למחיר הגבוה של הנפט והמומנטום השלילי של הדולר הצטרף מדד מנהלי הרכש, אשר יצאה מעל הצפי. גם עליה במחיר הזהב מושך את הצמד כיוון דרומה. כזכור קנדה היא אחת היצואניות הגדולות של נפט וזהב.