פורסטר: מק'אפי מספקת את חבילת האבטחה הטובה ביותר

על פי דו"ח חדש של פורסטר ריסרץ', מק'אפי מספקת את חבילת האבטחה הטובה ביותר למחשב האישי. במקום השני - סימנטק וסופוס

מסתבר שלא כל מה שנפוץ ופופולרי – הוא בהכרח הכי טוב: חבילת האבטחה הטובה ביותר למחשב האישי, בכל הקשור לנקודת המבט הארגונית והדרישות הקיימות מצד ארגונים, היא זו של חברת מק'אפי, כך על פי דו"ח חדש של חברת המחקר והייעוץ פורסטר ריסרץ', המתייחס לנתונים של הרבעון השלישי של 2006. שתי החבילות שדורגו במקום השני הן אלו של סימנטק וסופוס, שהגיעו לתיקו מפתיע. פורסטר מיקמה את מק'אפי במקום ראשון בזכות "הפונקציונליות המקיפה שלה וכן בזכות יכולות הניהול המצוינות שמציעה החבילה". חבילות האבטחה של סימנטק וסופוס דורגו במקום השני בזכות "עושר הפונקציות שמציעות שתי החברות הללו כנגד איומים שונים הקיימים בשוק, אולם לשתי החבילות הללו יש חסרונות בתחום הניהול ובתחום אפשרויות גישה מהרשת – חסרונות שאלמלא היו קיימים, היו עוזרים להן להתחרות בצורה מוצלחת יותר מול החבילה של מק'אפי", כך לדברי פורסטר.

בפורסטר ביצעו ניתוח מעמיק, אשר כלל 83 קריטריונים שונים לאיכות חבילת האבטחה, וזאת לגבי שמונה חבילות אבטחה הקיימות כיום בשוק. החבילות שנבדקו הן מתוצרת פנדה ו-F-Secure (שחולקות את המקום השלישי), טרנד מיקרו, קספרסקי ו-CA (שחולקות את המקום הרביעי והאחרון), סופוס, סימנטק ומק'אפי.

דורון דרייר, מנהל אזור אגן הים התיכון במק'אפי, אמר כי "אנחנו מאמינים שהמיקום שלנו במחקר החדש של פורסטר ריסרץ' הינו בזכות העובדה שמק'אפי הינה החברה הבינלאומית היחידה שמקדישה את כל כולה לאבטחת מידע. אנו מגלים מצד לקוחות אנטרפרייז נכונות גבוהה מאד להטמיע את הפתרונות הטכנולוגיים של מק'אפי. בשנה האחרונה הסבנו מספר לקוחות ענק בישראל במגזר הציבורי הפיננסי לפתרונות מק'אפי, כך שהלקוחות מבינים כיום את נחיצותה של מערכת אחודה לאבטחת עמדות קצה ושרתים".

"אחת השאלות שנשאלות תמיד היא מהי חבילת אבטחה מקיפה למחשב האישי. האם מדובר בתוכנת אנטי-וירוס? האם מדובר בפיירוול למחשב האישי? התשובה לשאלה הזו השתנתה באופן משמעותי בשנים האחרונות", אומרת נטלי למברט, אנליסטית בקבוצת אבטחת המידע של פורסטר ומחברת המחקר. "עד לפני מספר שנים, הסיכון היחיד למחשב האישי היה הידבקות בווירוס, או אולי האפשרות שהמחשב ישמש בתור 'דלת אחורית' עבור האקר".

"היקף האיומים כיום הולך וגובר: אנחנו עדיין מודאגים מווירוסים, אולם רוגלות (spyware) וסוסים טרויאנים מהווים אף הם איום", מוסיפה למברט. "בנוסף, ככל שיותר אנשים מסתובבים עם מחשב נייד ומתחברים לרשת ממקומות שונים, כך הם חשופים יותר להתקפות של האקרים. חבילות האבטחה עשו מאמצים כבירים לשמור על קצב התפתחות הטכנולוגיה, ובמהלך השנה וחצי האחרונות עברו החבילות הללו שיפורים מהותיים. עדיין, למרבה הצער, רוב חבילות האבטחה הקיימות כיום עדיין מפגרות אחר האיומים העדכניים, אשר קיימים לגבי מחשבים אישיים".

בפורסטר אומרים, כי חבילות האבטחה של ימינו מספקות הגנה כנגד קוד זדוני, האקרים וכן גישה בלתי מורשית לרשת. הרכיבים הכלולים ברוב חבילות התוכנה כוללים הגנת אנטי-וירוס והגנה בפני רוגלות, פיירוול אישי, מניעת פריצות למחשב ומערכת לבקרת הגישה לרשת. "באופן בסיסי, ניתן לומר שחבילות התוכנה הקיימות בשוק מגינות בפני האיומים של אתמול", אומרת למברט.

למברט מסבירה, כי וירוסים בצורתם הידועה לנו כיום הופכים פחות ופחות נפוצים. אלה מוחלפים בהתקפות ממוקדות, שמטרתן השגת רווחים פיננסיים או מידע תחרותי. בנוסף, הסיכון של חוסר תאימות, הן מבחינת רגולציה והן מבחינת הארגון, הופך חמור מכדי שאפשר יהיה להתעלם ממנו. "הסיכון הקיים בהגנה בלתי מספקת על מידע סודי חושף את הארגון לסנקציות חוקיות שונות, אשר בתורן יכולות לגרום נזק חמור למוניטין שלו, וכמובן למכירותיו. לפיכך, אבטחת המחשב האישי צריכה להתאים עצמה לאיומים המתחדשים והמשתנים, הקיימים לגבי סביבת המחשב האישי".

"חברות אבטחת המידע מתחילות לראות את התמונה הכוללת הזו. הדרך הטובה ביותר למנוע חדירת קוד זדוני היא לוודא שכל המערכות מקושרות ומחוברות היטב זו לזו, והדרך הטובה ביותר למנוע פעילותם של אפליקציות והתקנים בלתי מורשים היא לוודא שהקונפיגורציה של כל המערכת בוצעה כהלכה, בהתאם לפרופיל הסיכון של המשתמש", אומרת למברט.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה