90% מהגולשים בארץ אינם יודעים להשתמש בחיפוש המתקדם של גוגל

כך עולה מסקר שערכה מכללת מדיאטק; לדברי אנשי מדיאטק, מקומות עבודה שלא יכשירו את עובדיהם לשימוש נכון במנועי החיפוש, יספגו בזבוז של זמן עבודה יקר

מסקר שערכה חברת מדיאטק נמצא כי יותר מ- 90 אחוז ממשתמשי הקצה בישראל אינם יודעים להשתמש בחיפוש מתקדם בגוגל ובמנועי החיפוש המובילים. לדברי שלום דויטש, מומחה לחיפוש באינטרנט ומרצה במכללה, בבדיקה שערכו נמצאו הבדלים משמעותיים בקרב משתמשי קצה מתחום ה- IT שלא עברו הכשרה בחיפוש מתקדם באינטרנט, לבין מומחי מידע, ספרנים ועובדים אשר עברו הכשרה מתקדמת. את הנתונים חשף דויטש במושב הפתיחה של סמינר לחיפוש מתקדם באינטרנט שנערך במלון דן קיסריה.

במחקר שנערך, נדגמו בצורה אקראית משתמשי מחשב, ונשאלו על אופן השימוש במנועי חיפוש. בבדיקה הוכח מעל לכל ספק כי מומחי מידע, ספרנים ועובדים אשר עברו הכשרה מתקדמת בחיפוש מידע משתמשים בחיפוש מובנה, מתקדם ובוליאני ב-60 אחוז מחיפושיהם באינטרנט, בעוד רק 9 אחוז ממשתמשי הקצה שלא עברו הכשרה מתאימה יודעים להשתמש בטכניקות חיפוש מתקדמות. יריב ענבר, מנכ"ל מדיאטק מציין כי חיפוש מידע אינטליגנטי נמצא עדיין בשלבים הראשונים שלו. "ארגונים שלא ידאגו להכשיר ראשית את עובדי טכנולוגיות המידע ובהמשך את כלל משתמשי הקצה בארגון, ימצאו עצמם מרחק שנות אור אחרי ארגונים שכבר ביצעו את השינוי והכשירו את העובדים בידע הנדרש".

ענבר מוסיף כי עובד השולט ברזי החיפוש המתקדם, יוכל לקבל את תוצאות החיפוש המבוקשות תוך מספר שניות עד מספר דקות מועט, בעוד עובד מהשורה יבזבז על חיפוש מידע עשרות דקות יקרות ביום שיצטרפו לממוצע של 5 ימי עבודה בשנה. "פה נכנס כמובן שיקול החזר ההשקעה בעובד (ROI). אם בעבר היה ברור שמנוע חיפוש מיועד לחיפוש אינפורמציה שלא ברור במבט ראשוני האם קיימת ברשת, די ברור היום שרוב האינפורמציה קיימת, ותפקידו של משתמש הקצה הוא למצוא אותה בזריזות ויעילות".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה