מיקרוסופט רוכשת את ג'יטקו הישראלית תמורת 100 מיליון דולרים
ענקית התוכנה מיקרוסופט רכשה אתמול (ג') את חברת הסטארט-אפ הישראלית ג'יטקו (Gteko) מרעננה. סכום העסקה לא פורסם, אך מקורות בשוק מעריכים שמדובר בכ-100 מיליון דולרים.
החברה הישראלית, שהוקמה ב-1992 ומעסיקה כ-150 עובדים, מפתחת תוכנות לתמיכה טכנית אוטומטית במחשבים ובמכשירי קצה שונים. תוכנות מהסוג הזה משמשות להפחתת כמות הפניות הטלפוניות למכרזי תמיכה ובכך להקטין את עלותם. בנוסף לתיקון תקלות אוטומטי, מספקת התוכנה של ג'יטקו למשתמש הקצה תוכן מותאם לתקלה, על מנת שיוכל לפתור אותה בעצמו בטרם פנייתו למוקד הלקוחות. החברה הוקמה על ידי ד"ר שוקי גלזר, המנהל אותה גם כיום. בין לקוחותיה נמנות חברות כמו סיסקו, לינקסיס, HP וקאנון, שבאמצעותן מותקנת תוכנת התמיכה של ג'יטקו בעשרות מיליוני מחשבים בעולם.
הרכישה של ג'יטקו היא הרכישה השניה של חברה ישראלית עבור מיקרוסופט השנה. בחודש מאי הודיעה הענקית מרדמונד, כי רכשה את חברת Whale Communications בסכום המוערך בכ-80 מיליון דולרים. הכרזה זו הגיעה כשלושה שבועות לאחר שמינתה מיקרוסופט את משה ליכטמן, ישראלי שעבד בתפקיד בכיר במטה החברה בארה"ב, לנשיא למחקר ופיתוח בישראל ובכך למעשה הקימה מרכז מו"פ שני בישראל. בעבר הרחוק יותר רכשה ענקית התוכנה שלוש חברות ישראליות נוספות: בשנות ה-90' רכשה חלק מפנורמה ואת חברת מקסימל בכ-20 מיליון דולרים כל אחת, את חברת פיץ' תמורת 70 מיליון דולרים, וב-2003 רכשה את פליקאן תמורת מיליון דולרים.
עם היוודע הרכישה אמר ליכטמן, כי "עד סוף העשור תרחיב מיקרוסופט באופן משמעותי את פעילותה במגזר הצרכני, שבו נחוצים פתרונות תמיכה מתקדמים. מעמדה המוביל של ג'יטקו באספקת פתרונות ידידותיים למגוון רחב של בעיות בסביבת ה-PC הפכה אותה להזדמנות רכישה אטרקטיבית במיוחד. שילוב הכוחות עם ג'יטקו הוא נדבך נוסף בהרחבת פעילותנו הטכנולוגית בישראל. הוא יסייע להרחיב את שיתופי הפעולה עם גורמים נוספים שיספקו יחד איתנו חוויית PC איכותית יותר ללקוחות".
"מדובר בהמשך ההכרה של מיקרוסופט העולמית בטכנולוגיה המפותחת בישראל", אמר ל-DailyMaily דני ימין, מנכ"ל מיקרוסופט ישראל. "עוד מוקדם לדעת במדויק כיצד נעשה שימוש במוצרי ג'יטקו, אבל מה שבטוח הוא שרכשנו אנשי פיתוח מעולים, עם טכנולוגיה מצויינת ובסיס לקוחות גדול – ואלו חלק מהפרמטרים ההופכים רכישה למוצלחת. אין ספק שהרכישה הזו מאיצה את ההרחבה של המו"פ שלנו בארץ ומוסיפה לו כמות מרשימה של אנשים ובכך מגדילה את עובדי מיקרוסופט בישראל ומעשירה את פורטפוליו המוצרים שלנו".
"המטרה שלנו בישראל היא לא בהכרח לרכוש, אלא להדק את הקשר עם תעשיית ההיי-טק המקומית", הוסיף ימין. "רכישות של חברות ישראליות זו דרך יישום אחת. ישנן כמובן דרכים נוספות, כמו שיתופי פעולה ומאמצי פיתוח ושיווק משותפים – ואנו פועלים בערוצים הללו במקביל".