טאואר ו-CMT Medical בשותפות לפיתוח גלאים לצילומי רנטגן
חברות טאואר סמיקונדקטור, ו-CMT Medical Technologies, ספק מוביל של מערכות הדמיית צילומי רנטגן דיגיטאליים לדיאגנוסטיקה רפואית, הודיעו היום (ד') על הקמת שותפות לפיתוח ומכירת גלאים לצילומי רנטגן עבור שימושים רפואיים.
הגלאים מתוכננים לשימוש במערכות רדיוגרפיה (צילומי רנטגן) ופלואורוסקופיה (שיקופים), צנתורי לב, אנגיוגרפיה (זרימה בכלי דם), ממוגרפיה ותחומים רפואיים נוספים הדורשים שימוש בגלאים גדולים. על מנת לייצר גלאים אלו, יש צורך בייצור "שבבים" בגודל של פרוסת סיליקון. אספקת הגלאים הראשונים מתוכננת להתחיל בשנת 2009.
"אנו מרוצים מאוד מהשותפות החדשה ומההזדמנויות שהיא מביאה", אמר מר יוסי קצב, נשיא ומנכ"ל CMT. "הטכנולוגיה המצוינת של טאואר והנוכחות המובילה שלה בתחום הגלאים לצילומי רנטגן בשילוב עם הובלת השוק שלCMT בתחום מערכות צילומי הרנטגן הדיגיטאליים למערכות רפואיות, מאפשרות לשתי החברות להתרחב לשווקים חדשים. שותפות זו תואמת את האסטרטגיה של CMT להמשיך ולחדש ולמעשה תגדיל את יכולתה של CMT לספק טכנולוגיות מתקדמות ללקוחות אסטרטגיים כמו גם לחזק את שיתופי הפעולה הנוכחיים שלה".
"השותפות עם CMT מהווה עבור טאואר הזדמנות למנף את המצוינות הטכנולוגית שלה למוצרי קצה אסטרטגיים", אמר ד"ר אבי שטרום, מנהל כללי של תחום CMOS Image Sensors וזיכרונות בלתי נדיפים בטאואר. "CMT הינו שותף אידיאלי המשלים את הטכנולוגיה שטאואר מספקת בניסיונו הרב בטכנולוגיה של מערכות דיגיטאליות לשוק הרפואי בכל העולם. שילוב מנצח זה יאפשר לנו לכבוש את השוק בהצלחה".
"CMT הוכיחה את יכולותיה הטכנולוגיות בהיותה ספק מוביל בתחום המערכות הדיגיטאליות לאחת החברות המובילות בתחום מערכות צילומי הרנטגן הדיגיטאליים. אנו מאמינים כי שילוב הידע של CMT על השוק ויכולות האינטגראציה שלהם יחד עם יכולותיה הטכנולוגיות של טאואר, יביא להשגת נתח מרכזי של השוק ששוויו מוערך בלמעלה מ-500 מיליון דולר, עד שנת 2010", אמר ראסל אלוואנגר, מנכ"ל טאואר.
טכנולוגית CMOS sensor לצרכי צילומי רנטגן רפואיים טובה משמעותית, בכל המובנים, מן הטכנולוגיות המודרניות הקיימות כיום המבוססות על סיליקון אמורפי או סלניום אמורפי ומאפשרת ביצועים טובים בהרבה (מהירות, רזולוציה, צריכת הספק ורגישות) במחיר נמוך יותר, בעיקר בשל תנובה גבוהה יותר ושילוב של System-on-a-chip על הגלאי עצמו.
לפי פרסומי TriMark, אנליסטים מובילים בתחום הביוטכנולוגיה, רפואה ומדעי החיים, ולפי נתוני מינהל התרופות האמריקאי (FDA), מספר הגלאים החדשים לצילומי רנטגן המותקנים בשנה עולה על חמשת אלפים יחידות ובנוסף מותקן מספר זהה של גלאים להשבחת מערכות קיימות ולהחלפתן, כאשר תחום המחירים נע בין 35 אלף דולר עד ל-80 אלף דולר לגלאי בודד (תלוי בגודלו). כמות זו מייצגת נתח שוק המוערך בלמעלה מ-500 מליון דולר בשנה.