ביטקוין זהב
צילום: טוויטר

לאט ובזהירות: הביטקוין מעל 100 אלף דולר למטבע

בוול-סטריט צופים: הביטקוין יגיע ל-120 אלף דולר ברבעון השני ו-200 אלף בסוף השנה; הסכם הסחר עם בריטניה וזרימת הון לקרנות ETF מניעים את הזינוק במחיר המטבע הדיגיטלי
אדיר בן עמי | (1)


שוק המטבעות הדיגיטליים מתעורר כאשר מחיר הביטקוין חצה את רף ה-100,000 דולר לראשונה מאז פברואר. המטבע הדיגיטלי המוביל בעולם עולה ב-4.4% והגיע לרמה של 101,293 דולר, כשברקע מתחילות להתבהר ציפיות להקלה במתחים מסחריים בעקבות הסכם סחר חדש שהכריז עליו נשיא ארה"ב דונלד טראמפ עם בריטניה.


הביטקוין הגיע לשיא היסטורי של כ-109,000 דולר ב-20 בינואר, היום בו נכנס טראמפ לתפקידו בפעם השנייה. מטבעות קריפטו אחרים מציגים גם הם עליות חדות, כאשר האיתריום מזנק ב-15%, XRP עולה ב-7.3% וסולנה (Solana) רשמה עלייה של 11%. במקביל, מדד המניות S&P 500 עולה ב-1.4%, מה שמדגיש את הקשר בין שוק הקריפטו לנכסי סיכון אחרים.


טראמפ הגדיר את ההסכם עם בריטניה כ"פריצת דרך" ואף אישר אותו בפוסט ברשת החברתית Truth Social, שם כתב: "ההסכם עם הממלכה המאוחדת הוא מלא ומקיף. הסכמים רבים אחרים, הנמצאים בשלבי משא ומתן רציניים, יבואו בהמשך". הפרטים המלאים של ההסכם עדיין יהיו נתונים למשא ומתן בשבועות הקרובים, אך שר המסחר האמריקאי הווארד לוטניק ציין כי במסגרת ההבנות הנוכחיות, בריטניה תגדיל יבוא של מוצרים חקלאיים אמריקאיים כמו אתנול, בשר ומכונות, ותפחית חסמים על יצוא חקלאי, כימי, אנרגיה ותעשייתי. הכרזה זו היא הראשונה שמפרסם טראמפ מאז שהטיל מכסים גבוהים על עשרות שותפות סחר של ארה"ב בחודש אפריל, במה שכינה "יום השחרור".



הביטקוין בדרך לשיא חדש?

ג'פרי קנדריק, ראש מחלקת המחקר העולמית לנכסים דיגיטליים בבנק ההשקעות סטנדרד צ'ארטרד, צופה כי הביטקוין בדרך לשבור שיא חדש. בהערכה שפרסם ביום חמישי, ציין קנדריק כי "היעד הספציפי" שלו של 120,000 דולר לביטקוין ברבעון השני "נראה בר השגה מאוד". לדבריו, הנרטיב הדומיננטי סביב הביטקוין השתנה שוב – הפעם, מדובר כולו בתנועות ההון.


קרנות הסל (ETFs) המגובות בביטקוין הרשומות למסחר בארה"ב ראו זרימת הון של 5.3 מיליארד דולר בשלושת השבועות האחרונים, בעוד שקרנות גידור מקזזות הגדילו את הפוזיציות הקצרות שלהן בסכום של 1.2 מיליארד דולר בלבד. "כך שתנועת ההון הנקייה היא יותר מ-4 מיליארד דולר", ציין קנדריק בדוח שלו.


קנדריק ציין גם את הצבירות בהיקף גדול שמבצעים משקיעים משמעותיים, ביניהם חברת סטרטג'י (לשעבר מיקרוסטרטג'י), המחזיקה כעת ב-555,450 ביטקוינים – כ-2.6% מסך ההיצע הכולל. קנדריק הוסיף כי סטרטג'י מתכננת לגייס 84 מיליארד דולר לרכישת עוד מטבעות, מה שעשוי להגדיל את אחזקותיה לכדי 6% מסך ההיצע.


הדוח הצביע על סימנים תומכים נוספים, כולל זרימת הון מקרנות סל של זהב אל קרנות הסל של ביטקוין, עלייה בפרמיית התקופה של אגרות החוב האמריקאיות, ופעילות רכישה מצד מוסדות כמו הבנק הלאומי של שוויץ והבנק המרכזי של נורבגיה. "אני מתנצל שיעד ה-120 אלף דולר שלי לרבעון השני עלול להיות נמוך מדי", כתב קנדריק בנימה אופטימית.

קיראו עוד ב"מטבעות דיגיטליים"



הביטקוין כרזרבה אסטרטגית


זרז חדש עשוי להופיע גם בזירה האמריקאית הפנימית. ניו המפשייר הפכה לאחרונה למדינה הראשונה שאישרה חוק רזרבה אסטרטגית לביטקוין, צעד שלפי קנדריק עשוי להשפיע על מדינות נוספות לאמץ גישה דומה.


בנק ההשקעות סטנדרד צ'ארטרד צופה כי מגמת העלייה תימשך, עם תחזית למחיר של 200,000 דולר בסוף השנה. "אנו מצפים שגורמים תומכים אלה ידחפו את הביטקוין לשיא חדש של כ-120,000 דולר ברבעון השני," כתב קנדריק. "ואז לעבר התחזית שלי ל-200 אלף דולר בסוף השנה."


מטבעות קריפטוגרפיים בדרך כלל מגיבים לאירועים מאקרו-כלכליים באותה דרך שנכסי סיכון אחרים מגיבים. הם נוטים לרדת כאשר האקלים הכלכלי מתדרדר או בתקופות של אי-ודאות מוגברת בשוק, ולהפך. המכסים הגבוהים עלולים לפגוע ברווחי התאגידים ולהגביר את האינפלציה, וחוסר הבהירות סביב גודל המכסים גרם לעצבנות בקרב המשקיעים.


יו"ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול, שהותיר את שיעורי הריבית ללא שינוי כצפוי ביום רביעי, התייחס ל"חוסר ודאות מאוד גבוה" סביב הכלכלה וההשפעה של מכסים הדדיים פוטנציאליים. בהירות בנושא המכסים, בין אם באמצעות הסכמי סחר או הפחתת מתחים עם סין, נראית כדיוק מה שהביטקוין היה זקוק לו כדי לחצות שוב את רף ה-100,000 דולר. נותר לראות האם המטבע הדיגיטלי יוכל לעלות אף גבוה יותר בהמשך.

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    אנונימי 08/05/2025 20:58
    הגב לתגובה זו
    אנשים עוד יבכו הרבה בגלל מטבעות הקריפטו שאין בהם שום היגיון נכס שהוא אויר בלבד