אובמה אמר שארה"ב מצפה לעלייה במטבע של סין

הנשיא ברק אובמה אמר ביום ראשון שארה"ב מצפה שהערך של המטבע של סין יעלה בצורה משמעותית

הנשיא ברק אובמה אמר ביום ראשון שארה"ב מצפה שהערך של המטבע של סין יעלה בצורה משמעותית. הנשיא התחייב לעקוב מקרוב במשך החודשים הבאים כיצד סין מתמודדת עם ההתחייבות שלה, לאפשר יותר גמישות במטבע שלה. הערה של אובמה בוועידה של קבוצת עשרים האומות התעשייתיות והמתפתחות, הגיעה בעקבות הביקורת על המדיניות של סין בנוגע למטבע שלה, אשר יכולה להוות איום על השווקים הפיננסים. ערכו של היואן מהווה מחלוקת רצינית בין סין לבין ארה"ב, התעשיינים בארה"ב מתלוננים שיואן נמוך נותן ליצואנים של סין יתרון לא הוגן כי הוא שומר על מחירי הסחורות שיוצרו בסין נמוכים באופן משמעותי. אמנם לפניי הועידה סין הבטיחה לאפשר גמישות במטבע שלה, אבל במהלך הועידה בכירים בסין אמרו שהם לא ייכנעו ללחץ מבחוץ לאפשר למטבע היואן לעלות במהירות גדולה יותר.

שר האוצר האמריקאי מזהיר מפניי הפחתת תוכניות התמריצים

בגלל החשש מהגירעונות ההולכים וגדלים, מדינות רבות מתחילות להפחית את תוכנית התמריצים שנועדו כדי לעודד את הכלכלה בתקופת המיתון ובמקום זאת הן מתמקדות בתוכניות לקיצוץ הגירעונות. שר האוצר האמריקאי טימותי גייתנר מצטרף לאזהרותיו של אובמה וטוען שיציאה מוקדמת מתוכניות התמריצים יכולה לגרום לפגיעה בהתאוששות הגלובלית. כאשר שר האוצר נשאל האם הכלכלה העולמית יכולה לחזור ל"מיתון כפול" גייתנר ענה שהתשובה לשאלה תלויה בהחלטותיהם של המנהיגים, גייתנר טוען שבשנות ה- 30 המדינות האריכו את השפל הגדול, בעקבות ביטול מאמצי ההתאוששות מוקדם מידי וכי ארצות הברית רוצה להימנע מתרחיש זה.

המכירות הקמעונאיות ביפן עלו בצורה האיטית ביותר מאז חודש ינואר

המכירות הקמעונאיות ביפן עלו בצורה האיטית ביותר מאז חודש ינואר, סימן לכך שהיוזמה של הממשלה לרכוש מכוניות ומכשירים ביתיים מתחילה להתמוסס. המכירות התקדמו ב- 2.8% בחודש מאי בהשוואה לשנה הקודמת, כך אמר שר המסחר היום בטוקיו. הרווחים היו נמוכים מה- 4.8% שצפו הכלכלנים בסקר שנערך על ידי חדשות בלומברג. החולשה במכירות הקמעונאיות באה בניגוד לתחזית של זינוק בשגשוג של החברות, שיראו השבוע את גדילת הון ההשקעות הראשונה שלהן מאז שנת 2007. קובעי המדיניות ביפן סומכים על תחייה מחודשת בדרישה המקומית אשר תעזור לסיים את הדפלציה שפוגעת בהתאוששות הכלכלית.

בעיית הגירעונות לא פוסחת על ארה"ב

על פי דו"ח אחרון של מכון מחקר וושינגטון בנושא מצב הגירעונות בארה"ב, עולה כי 46 מדינות ניצבות בפניי סכנת גירעונות כפי שהיה ביוון. סך הגירעונות שמהם סובלות המדינות עומד על כ- 112 מיליארד דולר, ההוצאות של המדינות השונות עומדות על 12% מהתוצר המקומי הגולמי. הפתרון בעבור אותן מדינות הוא להתחיל בתוכניות של צמצום הוצאות וגיוס מסים כפי שעושות ממשלות ספרד ויוון, אבל מצד שני הדבר יכול לפגוע בהתאוששות הכלכלית באותן מדינות וגם להשליך על ההתאוששות של כל ארה"ב. ממשל ארה"ב מנסה לקצץ בתוכניות התמריצים של השנתיים האחרונות, דבר שיכול גם הוא להקשות על ההתאוששות של אותן מדינות בפרט והתאוששות הכלכלה בכלל.

התרחבות של 2.7% בכלכלת ארה"ב ברבעון הראשון

כלכלת ארה"ב צמחה פחות מהציפיות של הכלכלנים ברבעון הראשון של 2010, הנתון מצבע על עלייה מתונה בלבד בצריכה הפרטית והתרחבות בגירעון המסחרי במדינה. הערכות הכלכלנים עמדו על צמיחה של 3%. נראה שהשילוב בין האבטלה בארה"ב לבין חוסר היציבות בשווקים כתוצאה ממשבר החובות באירופה והיעדר האינפלציה, יגרמו לפדרל ריזרב להמשיך ולהשאיר את הריבית ברמות הנמוכות של 0% עד 0.25%.

את הנתונים החשובים שיתפרסמו היום ניתן לראות בסקירה השבועית של כלל פורקס.לחץ כאן לצפיה בסקירה השבועית פאונד/דולר

ביום שישי צמד הפאונד/דולר ביצע מהלך עליות מרשים, כאשר מהנמוך במחיר 1.4853 הצמד הגיע עד לגבוה במחיר 1.5067. הצמד נמצא על תיקון של 61.8% פיבונאצ'י ממהלך הירידות שהתחיל בתאריך ה- 26.4 והסתיים בתאריך 17.5, הדבר מצביע על כך שהכיוון של הצמד בשבוע הבא הוא ככל הנראה כלפי מעלה. כדאי לחכות לסגירה ודאית מעל ההתנגדות הפסיכולוגית במחיר 1.5000 לפניי המשך מהלך העליות עד להתנגדות הבאה במחיר 1.5240. מצד שני, פריצה מתחת לתמיכה במחיר 1.4855 תהפוך את המגמה לניטרלית.

רצועות בולינגר בגרף שעה מורחבות והמחיר נמצא בחלקן העליון, אינדיקאטור ה- RSI במצב של קנייה לאחר שהוא יצא מאזור קניית היתר.

על פי ניתוח טכני המגמה המיידית בצמד היא שורית עם צפי להמשך העליות, אבל כדאי להמתין ולראות סגירה ודאית מעל המחיר של 1.5000 בפתיחת המסחר באירופה.

הצפי שלנו; חיפוש הזדמנות קנייה בסגירה מעל למחיר 1.5029. תרחיש חלופי, חיפוש הזדמנות מכירה בסגירה ודאית מתחת למחיר 1.4921.

תמיכה 3: 1.4710 תמיכה 2: 1.4782 תמיכה 1: 1.4921 התנגדות 1: 1.5132 התנגדות 2: 1.5204 התנגדות 3: 1.5343

אירו/דולר

ביום שישי צמד האירו/דולר לא ביצע שינוי משמעותי במחיר, כאשר בתחילת יום המסחר, הצמד ניסה לרדת למטה הוא נתקל בתמיכה החזקה במחיר 1.2253, התמיכה גרמה לו לבצע ריבאונד כלפי מעלה, אבל הצמד לא הצליח לגבור על ההתנגדות במחיר 1.2395. המגמה הנוכחית בצמד היא עדיין ניטרלית, כאשר הצמד נאבק על סגירה מעל ההתנגדות במחיר 1.2253 שהיא גם הגבוה של יום חמישי ושישי, רק פריצה מעל למחיר 1.2466 יכולה לאשר באופן ודאי שהמגמה השתנתה למגמה שורית, אבל מהלך העליות צפוי להיעצר במחיר 1.2671. מצד שני פריצה מתחת למחיר 1.2209 תביא למהלך של ירידות עד לתמיכה במחיר 1.1875 דבר ראשון.

רצועות בולינגר בגרף שעה מורחבות כשהמחיר נמצא בחלקן העליון, אינדיקאטור ה- RSI במצב קנייה.

על פי ניתוח טכני בגרף שעה המגמה המיידית היא ניטרלית וכדאי להמתין למהלך ברור בצמד לפניי כניסה לעסקה.

התרחיש שלנו; חיפוש הזדמנות קנייה זהירה בסגירה ודאית מעל למחיר 1.2400. תרחיש חלופי, חיפוש הזדמנות מכירה בסגירה ודאית מתחת למחיר 1.2293.

תמיכה 3: 1.2152 תמיכה 2: 1.2203 תמיכה 1: 1.2293 התנגדות 1: 1.2434 התנגדות 2: 1.2485 התנגדות 3: 1.2575

דולר/שקל

מהלך העליות החזק בצמד הדולר/שקל הביא אותו מעבר לתיקון של 61.8% ממהלך הירידות שהתחיל בגבוה במחיר 3.8906 והסתיים בנמוך במחיר 3.7948, במהלך העליות שלו הצמד סגר מעל ממוצע 200 פשוט בגרף שעה ונראה שהוא ינסה עוד השבוע לסגור מעל ההתנגדות במחיר 3.8900 שהצמד נכשל כבר מספר פעמים לגבור עליה.

רצועות בולינגר בגרף שעה צמודות כשהמחיר נמצא בחלקן העליון, אינדיקאטור ה- RSI במצב קנייה לאחר שהוא יצא מאזור קניית יתר.

המגמה הנוכחית על פי גרף שעה היא שורית עם צפי להמשך העליות. התרחיש שלנו, חיפוש אפשרות קניה בסגירה ודאית מעל 3.8900. תרחיש חלופי, חיפוש אפשרות מכירה זהירה מתחת למחיר 3.8300.

תמיכה 3: 3.8200 תמיכה 2: 3.8300 תמיכה1: 3.8400 התנגדות1: 3.8700 התנגדות 2: 3.8800 התנגדות 3: 3.8900

* החדשות הכלכליות מתורגמות מאתרי החדשות בלומברג, ניו-יורק טיימס ורויטרס.

ניתוחים ועסקאות כלולות בדוח זה הינם למטרת אינפורמציה בלבד, ובשום אופן אין לראות בו הצעה או ייעוץ לרכישה ו/או מכירה של מטבע, מדד, מנייה סחורה ו/או כל נכס אחר מהמתוארים בדוח. הניתוח מתפרסם על מידע אשר פורסם לכלל הציבור ומידע אחר, לרבות מידע שפורסם על ידי החברה נשואת דוח זה, ואשר כלל פורקס מניחה שהינו מהימן, וזאת, מבלי שביצעה בדיקות עצמאיות לשם בירור מהימנות המידע. המסחר במטבע חוץ, סחורות, מדדים ומתכות כרוך בסיכון רב ואינו מתאים לכל אדם. הכותבים יכולים להיות בעל עניין אישי בנכסים הפיננסים המוזכרים בסקירה זו. אין לראות בנכתב בה הצעה או ייעוץ לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך. הכותבים אינם בעלי רשיון ייעוץ או ניהול תיקים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה