התעוררות בשווקים המתעוררים: זינוקים של עשרות אחוזים באגרות החוב הממשלתיות
אגרות החוב הממשלתיות של השווקים המתעוררים בדרכם לרשום את הראלי הגדול ביותר בשבע השנים האחרונות, זאת ברקע לעליית מחירי הסחורות וברקע לתוכניות חילוץ של הממשלות המקומיות, תוכניות שמוסיפות אמון כי הממשלות יעמדו בהתחייבויותיהן הפיננסיות.
בחודש מאי נרשמה עלייה של 3.4% באגרות החוב של השווקים המתעוררים, ולמעשה מאז חודש מארס נרשמה עלייה של 12% במדד המשוקלל של מריל לינץ' העוקב אחר אגרות החוב הממשלתיות בשווקים הנ"ל.
זהו הראלי המרשים ביותר מאז העליות החדות שנרשמו בין החודשים אוקטובר לדצמבר בשנת 2002, לאחר הבחירות לנשיאות בברזיל. בתוך כך, את המגמה בחודשים האחרונים מובילות אגרות החוב של ממשלות ארגנטינה ואוקראינה עם זינוקים של 28% ו-17% בחודש מאי בהתאמה.
"אנחנו רואים זרימת כספים עצומה לתוך השווקים", כך טוען פאבלו סיזילינו, מנהל השקעות בשווי 10 מיליארד דולר בשוק אגרות החוב של המדינות המדורגות תחת הקטגוריה של 'שווקים מתעוריים'.
"ייתכן והמגמה תידעך במהלך הקיץ, אך הכל תלוי במה שיתחולל בכלכלה הגלובאלית", הוסיף מנהל ההשקעות בראיון שערך עם סוכנות בלומברג.
אנליסטים מבנק אוף אמריקה וממורגן סטנלי מעריכים כי כניסת הכספים המאסיבית בשבועות האחרונות הייתה גדולה מדי ועל כן להערכתם צפוי תיקון.
שוקי המניות בשווקים המתעוררים טיפסו בחדות בצורה מהירה מדי, טוען דיוויד בסי, מנהל השקעות מניו ג'רזי שאמר בראיון לבלובמרג כי "קשה להעריך את הסבירות לנסיגה בשוק המניות, אך אם זה יקרה, שוק אגרות החוב בשווקים המתעוררים צפוי להיפגע שכן הקורלציה בשווקים המסוכנים היא די גבוהה".
בתוך כך ומכיוון אחר, איגרות החוב הממשלתיות בארה"ב לטווח פדיון של 10 שנים עומדות לרשום את הירידה הדו-חודשית החדה ביותר זה שש שנים, זאת בעוד ממשל אובמה הנפיק חוב בכמויות שיא במטרה לסייע לכלכלה הגדולה בעולם להתאושש מהמיתון החמור זה 50 שנה. איגרות החוב רשמו ירידות גם על רקע ההערכות כי המיתון במדינה עומד להסתיים.