הדולר ירד 3.5% באפריל: הזרים הזרימו 1.1 מיליארד ד' לשוק המניות הישראלי
במהלך חודש אפריל המשיך לגדול הסיכון בשער החליפין, למרות שפעילות המגזרים השונים הייתה ממותנת. בנק ישראל קנה דולרים ולתושבי חו"ל הזרימו מעל 1 מיליארד דולר למניות ישראליות, כך עולה מסיכום שוק המט"ח שמפרסם היום בנק ישראל.
הפעילות בשוק המט"ח החודש הייתה על רקע התמתנות מסוימת במשבר הפיננסי העולמי, ציפיות להתרחבות פער הריביות שקל-דולר והמשך רכישות המט"ח במסגרת התוכנית של בנק ישראל להגדלת יתרותיו - רכש 0.5 מיליארד דולרים. במהלך חודש אפריל יוסף השקל מול הדולר בשיעור של כ-3.5 אחוזים והתייצב ברמה של 3.43 שקלים לדולר, לאחר שפוחת מאמצע חודש מארס.
עד כה רכש בנק ישראל כ-1.15 מיליארד דולרים.
סיכון שע"ח הממוצע, כפי שנמדד על פי סטיית התקן הגלומה במסחר באופציות על מט"ח, עלה מעט החודש מ-12.2% לרמה של 12.3% – עיקר העלייה הייתה בטווחים של מעל 6 חודשים - והוא מצוי ברמה היסטורית גבוהה, מוסרים היום בחטיבה למידע וסטטיסטיקה בבנק ישראל.
תושבי חוץ מכרו החודש מט"ח נטו בשווי של כ-0.3 מיליארד דולרים. עיקר הפעילות הייתה בעלת מאפיין ארוך טווח - השקעות ישירות ורכישת מניות בתיק למסחר בסך של כ-1.1 מיליארד דולרים. מנגד, הם רכשו מט"ח באמצעות מכשירים פיננסיים נגזרים, המשמשים לרוב לפעילות קצרת טווח, בהיקף של כ-0.9 מיליארד דולרים. בנוסף תושבי חוץ מכרו אג"ח שקליות ממשלתיות בחלקו האחרון של החודש.
המגזר העסקי רכש מט"ח נטו בהיקף קטן של כ-0.1 מיליארד דולרים, עיקרו במכשירים המשמשים לרוב לפעילות קצרת טווח. ההשקעות הישירות בחו"ל של המגזר העסקי בחו"ל הסתכמו בכ-0.5 מיליארד דולרים. מנגד, המשיך לממש השקעות במניות בתיק למסחר, בשונה מהמגזרים המוסדי ומשקי הבית , ונטל אשראי ישיר במט"ח מבנקים בחו"ל (0.3 מיליארד).
המשקיעים המוסדיים האיצו במעט את השקעותיהם בחו"ל (0.3 מיליארד דולרים נטו) בדרך של צבירה בפיקדונות מט"ח והשקעה במניות בחו"ל. משקי הבית רכשו מט"ח נטו בהיקף של כ-0.3 מיליארד דולרים. סכום זה משקף צבירה בפיקדונות מט"ח והשקעה במניות ומנגד מימוש אג"ח זרות.