הדולר היציג רשם עליה של 0.244% לרמה של 4.103 שקל
השטר הישראלי נחלש היום אל מול העיקריים כאשר שערו היציג של הדולר רשם עליה של 0.244% לרמה של 4.103 שקל ושער היציג של האירו רשם עליה של 0.171% לרמה של 5.6894 שקל.
מבית פורקסיארד נמסר כי, היום בשעה 20:15 נתון הריבית בארה"ב צפוי להתפרסם, הריבית היא הכלי העיקרי בא משתמשים הבנקים המרכזיים לניהול המדיניות המוניטארית. ריבית נמוכה מביאה לעלייה באשראי ובצריכה של המגזר הפרטי והעסקי וכך ממריצה את הפעילות העסקית, מגבירה את הצמיחה ומקטינה את האבטלה. ריבית נמוכה מקטינה את כדאיות ההשקעה במטבע המקומי ועל פי רב מביאה לפיחות ולעלייה באינפלציה. השפעת הודעת הריבית על השוק נגזרת בעיקר משונותה מהציפיות. ישנם ציפיות בקרב הסוחרים כי הבנק הפדראלי בארה"ב יוריד את הריבית לרמה של 5%, לפיכך הדולר נסחר כעת במגמת היחלשות אל מול המטבעות העיקריים. בדרך כלל החלטת הריבית בארה"ב חשובה ומשמעותית, אך עקב האירועים בחודשיים האחרונים (משבר האשראי וההאטה בשוק הבתים) היא חשובה מתמיד.
נגיד הבנק לשעבר, גרינספאן, שנחשב בעיני רבים כדמות המשפיעה ביותר על הכלכלה העולמית ב 30 השנים האחרונות אמר שהוא רואה סיכוי של קצת פחות מ 50% שהמשק האמריקאי בדרך למיתון. לכן כל העולם מחכה בקוצר רוח לתגובה של הבנק הפדראלי למצב הקיים.
אמש הפאונד נחלש אל מול הדולר האמריקני ואף שבר את הרמה של 2.000 והגיע לרמה של 1.9900. הפאונד ממשיך להיפגע בעקיפין ממשבר האשראי שהיה בארה"ב ע"י כך שמשבר האשראי גרם לבנק המשכנתאות השלישי בגודלו באנגליה להיפגע.
"המטבע המלוכני עושה דרכו לכיוון 1.9600", כך נמסר ע"י בכיר מבנק אירופי גדול, המצב הנוכחי בשוק האשראי לא יאפשר את המשך מדיניות העלאות הריבית באנגליה ואולי אף ייתכנו הורדות ריבית שיחלישו את הפאונד בחודשים הקרובים.
בפורקסיארד מציינים כי השקל ממשיך את התחזקותו אל מול המטבעות העיקריים מולם הוא נסחר הציפיות להורדת הריבית בארה"ב ולהעלאת הריבית בארץ גורמת לצמצום משמעותי בפער הריביות ולהתחזקותו העתידית של השקל.
כמו כן מוסיפים בפורקסיארד, כי בנק ישראל עדכן אתמול כלפי מטה את צפי האינפלציה ל-12 החודשים הקרובים, ל-1.4%, שיעור הנמצא בחציו התחתון של יעד האינפלציה של הבנק המרכזי. הנע, כידוע, בטווח שבין 1% ל-3%. תחזית האינפלציה הקודמת צפתה 1.7%. החלטת הריבית המקומית לחודש הבא אף היא הולכת ומתקרבת, ועדכון תחזית האינפלציה עשוי לחזק את הדעה הרווחת בשוק, שלפיה פישר לא יבצע שינוי בשיעור הריבית לחודש אוקטובר.