הבלוגר הטיפוסי: גבר כבן 35 שכותב על תרבות בעיתון
מרבית העתונאים הישראלים קוראים בלוגים ואף נעזרים בהם בעבודתם לאיתור ידיעות חדשותיות או לקבלת פידבק על ידיעות שונות. כך עולה ממחקרה של ד"ר עמית לביא-דינור, ראש התמחות טלוויזיה בבי"ס סמי עופר לתקשורת במרכז הבינתחומי הרצליה.
המחקר יוצג בכנס הבלוגרים הבינלאומי הראשון בישראל - Blogference, שיקיים הבינתחומי הרצליה בתאריכים 2-1 ביולי בבית הספר.
במחקר נבחנו הקשר, ההשפעות, המאפיינים ויחסי הגומלין בין עיתונאים לבלוגים בישראל. בנוסף, הורכב פרופיל של העיתונאי הישראלי כותב הבלוג. ממצאי המחקר מתבססים על סקר שהופץ בקרב עיתונאים ישראלים, כותבי בלוגים ושאינם כותבים בלוגים, מתחומים שונים ומאמצעי מדיה שונים, לתיבות הדואר האלקטרוני שלהם.
לדברי ד"ר עמית לביא-דינור, "הבלוגים כבר אינם נתפשים כתופעה "ילדותית" ושולית בחברה הישראלית וגם המערכות והעתונאים עצמם רואים בהם מקור מידע חשוב ואמצעי להעברת מסרים בדרך לא פורמלית. העיתונאים שכותבים בלוגים משתמשים בהם כפלטפורמה לעיצוב התדמית, כארכיון, מאגר אישי או תיק עבודות של כתבות וכדרך לביטוי עצמי ללא עריכה והכוונה".
עוד עולה ממחקרה של לביא-דינור, כי העתונאים הבלוגרים מתגלים כבעלי מאפיינים ספציפיים: עיתונאי ישראלי כותב בלוג הוא גבר בן 35 בממוצע (טווח האחוזים הגבוהים נע בין 26-45). הוא בא מתחום התרבות ומועסק בעיתון מודפס ובעל ותק מקצועי של 20 שנה בממוצע (הטווח הגבוה נע בן 11 ל-30 שנים). העיתונאי כותב את הבלוג שלו בעברית ומפרסם אותו ברשת גדולה של בלוגים. בפוסטים מפורסמות הכתבות שלו, אך גם מהלך חייו והגיגיו הסובייקטיביים.
מאפיינים נוספים של הבלוגר העיתונאי הם שלטענתו הבלוג תורם לעבודתו המקצועית של העיתונאי. הוא אינו מרגיש חלק מקהילה של בלוגרים עיתונאים, למרות שהוא קורא בלוגים של קולגות. הוא אינו חושב שכתיבתו משנה את תדמיתו העיתונאית. הוא גאה בעבודתו ומפרסמה בקורות החיים שלו. בלוגר זה גם מודע ומעריך את הערך העיתונאי שיש לבלוגים ויכולתם להוות מקור מידע ומקור חדשותי.
גם בקרב העתונאים בכלל (לא רק בלוגרים) נטען, כי לבלוגים ערך עתונאי וכי הבלוגים משמשים מקור חדשות ומידע עבור רבים מהם.
בכנס הבלוגרים הבינלאומי ישתתפו בלוגרים ידועים ומובילים מהארץ ומחו"ל, אנשי אקדמיה, עיתונאים ואישים בולטים בתעשיית ההיי-טק והאינטרנט הגלובלית.