אינפיניטי גייסה 155 מיליון דולר לקרן ישראל-סין

יעד הגיוס הוגדל מ-150 ל-250 מיליון דולר
אריאל אטיאס |

קרן אינפיניטי הודיעה היום (ב'), כי גייסה סכום של 155 מיליון דולר במסגרת סגירה ראשונה של קרן אינפיניטי ישראל-סין החדשה. סכום זה הוא מעבר לגודל הקרן המקורי שיועד להיות 150 מיליון כפי שפורסם באוקטובר 2006. כתוצאה מהתגובות החיוביות לקרן החדשה, מהענין הרב שהתעורר לגבי המודל העיסקי החדשני של הקרן וכן מכמות הזדמנויות ההשקעה ומגודלן החליטו מנהלי הקרן על הגדלה משמעותית של יעד הגיוס מ-150 ל-250 מיליון דולר.

על המשתתפים בקרן החדשה נמנים הן משקיעים בקרנות הקודמות של אינפיניטי והן מספר גדול של משקיעים חדשים לרבות משקיעים פרטיים, קרנות המשקיעות בקרנות (- Fund of funds) ומשקיעים מוסדיים גדולים מארה"ב, קנדה, אנגליה שוויץ, דרום אפריקה וישראל. על משקיעי העוגן בקרן נמנות כלל תעשיות והשקעות מקבוצת IDB וכן גם חברת גלנרוק של ליאון רקנאטי.

קרן אינפיניטי ישראל-סין היא הקרן השניה של אינפיניטי הפועלת תחת המודל העיסקי הישראלי-סיני. בינואר 2007 ביצעה אינפיניטי את השקעתה הראשונה מהקרן החדשה - השקעה בחברת מייט אינטליג'נט וידיאו. מייט מפתחת ומשווקת מערכות בקרת וידיאו מתקדמות, ניתוח תכני וידיאו ותקשורת ליישומים של אבטחה, בטיחות ושיווק.

בהשקעה זו, שהובלה על ידי אינפיניטי אליה הצטרפה גם שותפתה הסינית – קרן CSVC/SIP – לקחה אינפיניטי עמדת הובלה בחברה ושינתה את המבנה שלה. במקביל בונות אינפיניטי ו CSVC/SIP חברה סינית שתשמש כפלטפורמה שיווקית לטכנולוגיה של מייט בסין.

קרן CSVC/SIP, שותפתה הסינית של אינפיניטי תמשיך להשקיע לצידה של אינפיניטי גם בעתיד, מה שמגדיל באופן ניכר את המשאבים הזמינים להשקעות ויוצר התאמת אינטרסים ברמת בעלי המניות בין המשקיעים הישראלים והסיניים – גורם מפתח בהצלחתן של השקעות הקשורות בסין של גופים זרים.

האסטרטגיה הבסיסית של הקרן היא ביצוע השקעות גדולות בחברות טכנולוגיה ישראליות הנמצאות בשלבים מתקדמים וכן בחברות עסקיות סיניות מבוססות המקבלות זיכיונות, מפתחות ומשווקות טכנולוגיות ישראליות עבור השוק הסיני. הקרן החדשה מתבססת על הצוות, מערכות היחסים, הניסיון והמותג שיצרה אינפיניטי בסין במהלך ארבע השנים האחרונות.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה