BDI: הכנסות ענף הציוד והמחנאות הסתכמו ב-280 מ' ש'
הכנסות ענף הציוד והמחנאות בישראל בשנת 2006 גדלו בשיעור של כ-8% והסתכמו ב-280 מיליון שקל, כך עולה ממחקר מיוחד שערכה קבוצת BDI-COFACE על הענף.
כמו כן, סכום הרכישה הממוצע בענף זינק ב-2006 בשיעור של כ-25% והסתכם בכ-250 שקל, בהשוואה לכ-200 שקל ב-2005. את הגידול המשמעותי בסכום הרכישה הממוצע מסבירים כלכלני BDI, בעליה במספר המטיילים והתרמילאים בשנים האחרונות ובנכונותם של הלקוחות לשלם יותר מבעבר עבור מוצרים איכותיים ובעלי ערך מוסף, כדוגמת ביגוד תרמי.
בשל היקף פעילותם הרחב בתחום תרבות הפנאי והטיולים, רוב לקוחות הענף הם תרמילאים ומטיילים צעירים המהווים כ-48% מכלל הלקוחות. מרבית התרמילאים הם צעירים שסיימו את שירותם הצבאי, שיוצאים "לטיול הגדול של אחרי הצבא", בדרך כלל לתקופה של ארבעה חודשים עד שנה, כאשר היעדים הפופולאריים הם: תאילנד, הודו, נפאל, יפן, ברזיל, רגנטינה, פרו, אוסטרליה וניו-זילנד.
לעומת התרמילאים, המשפחות המטיילות מהוות 40% מלקוחות הענף וחברי תנועות נוער, מתגייסים וחיילים, מהווים ביחד כ-8% מכלל הלקוחות.
מיקום החנות הוא פרמטר חשוב להצלחה
בבחינת השחקנים בענף, מצאו כלכלני BDI, כי חברת "ריקושט" מובילה את הענף עם הנתח הכספי הגדול ביותר של כ-49%-45% ממכירות הענף. רשת "למטייל" היא השחקן השני בגודלו, עם נתח כספי של כ-27%-23% ואחריה חברת "טונדרה" עם נתח כספי של כ-5%-1% מסך מכירות הענף.
עוד מציינים כלכלני BDI, כי כ-20% ממכירות הענף הם מוצרי הלבשה, בעוד מוצרי ההנעלה אוחזים בכ-15% ותרמילים קטנים, אוהלים ושקי שינה אוחזים בנתח של כ-14% כל אחד. יתרת המכירות נחלקת בין יתר המוצרים (תרמילים גדולים, ציוד למתגייסים ולחיילים ועוד).
נתון מעניין נוסף שעלה מהבדיקה הוא מיקום החנויות לציוד מחנאות. נמצא, כי מדובר בפרמטר חשוב להצלחת החנות. כך, מרבית הסניפים של החברות המובילות בענף ממוקמים בקניונים ובמרכזי קניות ומתבססים על גרעין של לקוחות קבועים המבלים ועורכים את קניותיהם במוקדים אלה.
ב-BDI-COFACE מצאו, כי ההכנסה השנתית הממוצעת של חנות לציוד מחנאות הממוקמת במרכז קניות הסתכמה ב-2006 בכ-3.4 מיליון שקל, בעוד שהכנסתה הממוצעת של חנות הממוקמת במיקום אחר (רחובות ראשיים, מרכז מסחרי) הסתכמה ב-2006 בכ-1.8 מיליון שקל בלבד.
בנוסף , טווח המחירים בענף רחב ונע משקלים בודדים ועד אלפי שקלים. לרוב, לא קיים פער משמעותי במחיריהם של מוצרים ומותגים זהים בחנויות השונות ובמיוחד במוצרי יבוא שמחירם הבסיסי נקבע על ידי היבואן.