הדולר לאן? המומחים לא פוסלים המשך ייסוף השקל

גיפט: אין להכחיש שהכיוון הכללי של תיסוף השקל מקובל כעת על כמעט כל המשקיעים הזרים. פורקסיה: מדד שלילי גבוה, במקביל להורדת ריבית, הינו "כדור הרגעה" נקודתי
דרור איטח |

לאחר שנעצר ברמת 4.238 שקל, ניסה המטבע האמריקני להתרומם בשבוע החולף, אך נעצר ברמת 4.28 שקל וחתם את יום המסחר האחרון לשבוע ברמת 4.248 שקל, כאשר ברקע, בית ההשקעות האמריקני - מורגן סטנלי, קובע כי שערו ההוגן של הדולר עומד על 4.39 שקל.

כלכלני גיפט מעריכים, כי הסיכוי להגיע לרמה של 3.9 תלוי ברצף של התפתחויות חיוביות במגוון רחב של נושאים כלכליים פוליטיים וביטחוניים, כך שההסתברות לראות שער קרוב ל-3.9 במהלך השנה הקרובה קלוש ביותר.

בגיפט מוסיפים כי יחד עם זאת, אין להכחיש שהכיוון הכללי של תיסוף השקל מקובל כעת על כמעט כל המשקיעים הזרים. בגיפט מניחים כי בנק ישראל יצטרך לפעול לצינון הלחצים לתיסוף השקל בדרך של הורדת הריבית וזאת במיוחד אם מדד המחירים לצרכן אשר יתפרסם ביום שני הקרוב אכן ירד בין 0.4% ל-0.6%.

הורדת ריבית בודדת של 0.25% בלבד כמובן לא בהכרח תפסיק את תיסופו של השקל, אך סדרה של הורדות ריבית בחודשים הקרובים בהחלט עשויה לייצב את שער החליפין.

בחדר המסחר של פורקסיה מעריכים, כי מדד שלילי גבוה (0.5%), במקביל להורדת ריבית, הינו "כדור הרגעה" נקודתי, וכל המשך נתוני מקרו חיוביים, לצד פרסום דוחות חיוביים, צפויים להביא להשקעה בשקל, ולייסוף חד אף לעבר סביבת 4.2 שקלים. בפורקסיה מדגישים ושואלים, כי אל אף התחזקות האמריקאי בעולם בשבועות האחרונים, המטבע המקומי לא נחלש ואף מתחזק, אזי מה יתרחש כאשר המגמה תתהפך בעולם בצורה חדה-תרחיש שבהחלט אפשרי ועשוי להביא למהלך ייסוף קיצוני יותר.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה