האם לוב עומדת לרכוש למעלה ממליון מחשבים נישאים?

מדינות מתפתחות מאמצות טכנולגיות חדשות: הניו-יורק טיימס מדווח כי לוב תרכוש 1.2 מיליון מחשבים נישאים המיועדים עבור ילדים בעולם השלישי, ואילו הודו מתחברת ל-WiMAX

על פי דיווח של עיתון הניו-יורק טיימס, שעדיין לא זכה לאישור רשמי, החליטה לוב לרכוש 1.2 מיליון מחשבים נישאים המיועדים עבור ילדים בעולם השלישי, במסגרת עיסקה ששווייה מוערך בכ-250 מיליון דולרים. המחשבים הנישאים בהם מדובר הם תוצר של פרוייקט OLPC (One Laptop per Child) שמטרתו ייצור מחשבים נישאים זולים ועמידים במיוחד עבור מדינות מתפתחות. עלותו של מחשב נישא שכזה אינה אמורה לעלות על מאה דולרים. אם אכן תתממש העיסקה, תהיה לוב המדינה הראשונה שתרכוש את המחשבים הללו.

בפרוייקט OLPC תומכות חברות ענק כמו AMD, GOOGLE, NORTELL ועוד, כמו גם ארגון האו"ם. את הפרוייקט יזם ומנהל פרופסור ניקולס נגרופונטה, ממעבדות MIT. אב הטיפוס של המחשב הנישא, המכונה 2B1, נחשף לראשונה בוועידת האו"ם בטוניס בשנה שעברה, ועורר התעניינות תקשורתית רבה.

הודו מתחברת ל-WiMAX ובינתיים גם מדינות אחרות בעולם השלישי מאמצות את חידושי הטכנולוגיה: חברת Aircel Business Solutions הודיעה כי היא מתכוונת לחבר כ-45 ערים בהודו לרשתות WiMAX. החברה כבר הספיקה לרשת את מרבית העיר צ'נאי (לשעבר מדראס), ובהודו חוזים כי בתוך שש שנים מהיום, בסיס המנויים לשירותי ה-WiMAX יגיע לכ-12 מליון איש.

הרשת שמספקת Aircel Business Solutions בעיר מכסה כ-90 אחוזים מאזורי המסחר והתעשייה שלה. היא מאפשרת חיבור ל-WiMAX המבוסס על הסטנדרטים של תקן 802.16d ומאפשרת גלישה במהירות שנעה בין 2-10 מ"ב לשנייה. החברה מתכוונת לשלב בעתיד גם שימוש בתקן 802.16e לאחר שיקבל את כל האישורים הנדרשים של ה-IEEE.

כאמור, Aircel מתכוונת לספק שירותי WiMAX ביותר מ-40 ערים ברחבי הודו, ביניהן דלהי, באנגלור, קוצ'ין והיידראבד. הטכנולוגיה בה משתמשת Aircel כוללת ציוד אלחוטי מסוג NLOS (קרוב לקו ראייה), והיא מתייחסת למגבלות התשתית באזורים עירוניים וכפריים כאחד. הטכנולוגיה הזו אינה אמורה להיות מושפעת מתנאי מזג אוויר או מכל תנאי סביבתי אחר.

"החברה בטוחה ביכולת הקיום המסחרית והקבלה של ה-WiMAX בקרב מגוון סוגי המשתמשים והתנאים הגיאוגרפיים בהתחשב בקצב הגידול הניכר במספר המנויים לאינטרנט בעת האחרונה", אמר בנושא ראם שינדה, סגן נשא בכיר ב-Aircel Business Solution. שינדה מסר שהחברה כבר השקיעה כמיליארד דולר בתשתית ההקמה, ועד סוף השנה היא תשקיע 2 מיליארד דולר נוספים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה