כלכלני פועלים: "להחזיק לפי שעה ברמת חשיפה נמוכה יחסית ברכיב המנייתי"

בסקירה הכלכלית והפיננסית כותבים כלכלני הבנק: "הגירעון לא צפוי להשפיע לשלילה על שוק ההון". "לא נופתע עם הצמיחה השנתית תרד ברבעון הרביעי מתחת ל-2%
יעל גרונטמן | (6)

"אי הוודאות גברה בשבועות האחרונים, ואנו סבורים כי היא תמשיך להכביד על שוק המניות בטווח הקרוב. לפיכך אנו רואים לנכון להחזיק לפי שעה ברמת חשיפה נמוכה יחסית ברכיב המנייתי" כך כותבים היום כלכלני בנק הפועלים בסקירתם הכלכלית והפיננסית.

להערכת כלכלני פועלים, "במהלך החודשיים הקרובים צפוי להתפוגג חלק מהערפל עם התבהרות המדיניות הכלכלית מחד גיסא, ופרסום תחזיות החברות לשנת 2013 בצמוד לפרסום הדוחות השנתיים ל-2012 מאידך גיסא. נוכח העלייה באי-הוודאות במישור המקומי בטווח הקרוב אנו רואים לנכון להחזיק לפי שעה ברמת חשיפה נמוכה יחסית ברכיב המנייתי, קרי אחזקה של כ-40% מהפוזיציה שהוגדרה תוך הדגשת רמת הסיכון הגבוהה ברכיב זה בטווח הקרוב".

בחלוקה ענפית ממליצים בפועלים למקד את התיק במניות דפנסיביות המאופיינות ביציבות בפעילותן. מנגד, ממליצים לצמצם חשיפה למניות בעלות בטא גבוהה לשוק ההון.

להערכת כלכלני הבנק הגדול בישראל, "האינדיקטורים הכלכליים האחרונים מצביעים על האטה נוספת בקצב הצמיחה. נתוני הצמיחה לרבעון הרביעי טרם פורסמו, אך לא נופתע אם נגלה שזו ירדה מתחת ל-2% במונחים שנתיים ברבעון זה" .

להערכת כלכלני בנק הפועלים "המרחק בין התוכניות התקציביות המתפרסמות בתקשורת, לאישורן בדרג הפוליטי בסופו של דבר, הוא רב. עד שהממשלה תוקם ויאושר קיצוץ יחלוף זמן, וספק אם ניתן לקצץ סכומים שיחזירו את הגירעון ליעד שנקבע ל-2013. סביר, לכן, שנראה את הגירעון השנה מעט מעל היעד של 3% מהתוצר ומעט מתחת ל-4% מהתוצר. סדר גודל זה של גירעון אינו צפוי, להערכתנו, להשפיע לשלילה על שוק ההון".

במבט קדימה לטווח הארוך יותר אומרים הכלכלנים "מעודדת העובדה שמדינת ישראל ביצעה הנפקות מאוד מוצלחות של אג"ח דולריות לעשר ולשלושים שנה, עם מרווחי תשואה נמוכים יחסית מעל אג"ח ממשלת ארה"ב".

בהתייחסות להחלטות הריבית הבאות נכתב בסקירה, "סביר להניח שבנק ישראל ייתן משקל גדול בהחלטות הריבית הקרובות לשוק הדיור. בינתיים נראה ששבו עליות המחירים, כך שבנק ישראל ימתין לראות מהן ההשפעות של ההגבלות שהטיל על שוק המשכנתאות. הערכתנו היא שהריבית תיוותר ברמתה בחודשים הקרובים".

על שוק האג"ח הממשלתיות אומרי כלכלני הבנק כי "פער התשואות בין איגרת חוב של ממשלת ישראל לעשר שנים בריבית קבועה ובין אג"ח ממשלת ארה"ב המקבילה לה, עומד על רמה של 210 נקודות בסיס. אנו ממליצים על השקעה בשחרים בעלי במח"מ של ארבע שנים".

בפועלים ממליצים לשמור על מרכיב נזילות גבוה. לאור הערכתם כי תהליך הורדת הריבית קרוב למיצוי וכי סביבת הריבית תיוותר נמוכה לאורך זמן, "אנו סבורים כי הפוטנציאל לרווחי הון במח"מ הארוך נמוך".

תגובות לכתבה(6):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    יא ראס אל חדיד ....חכו ותראו מה יהיה אחרי הדוחות של טבע (ל"ת)
    מנחם 07/02/2013 13:24
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    עופר 07/02/2013 12:32
    הגב לתגובה זו
    הרבה מאוד כסף שנכנס בשווקים העולמיים ! ממשלה שנוטה למשא ומתן עם הפלסטינים ! אובמה בדרך ! ריבית ממשיכה להיות נמוכה ! כסף שמתחיל לצאת מאג:ח אמריקאי למניות ! מומונטום חיובי של כל הדואליות טבע,פריגו,נייס,מלנוקס ! קונים חזקים מאוד בבנקים ! להתראות ב 1300 בחול המועד ...
  • הכל דבש? (ל"ת)
    אנונימי 07/02/2013 13:05
    הגב לתגובה זו
  • ב 2009 במשבר השווקים עפו לשמיים .....אז מה לדבש ולבורסה (ל"ת)
    מיקי 07/02/2013 13:22
  • לא הכל .....אבל גם לא מעט (ל"ת)
    דניאל 07/02/2013 13:18
  • אף פעם הכל לא יהיה דבש , גם כשהמעוף היה ב 1350 בערך (ל"ת)
    עופר 07/02/2013 13:16