אנרגיה סולארית
צילום: תיגי סולאר

השת"פ בין להב ופריים אנרג'י מתקדם, הן חושפות צפי לתשואה והמניות מטפסות

החברות חתמו על הסכם מחייב להקמת שותפות. להב מעריכה בשלב הראשון תשואה של 8.5% בפרויקט ותשואה על ההון של 18.6%, ובהמשך אם יוקמו מתקני אגירה וישווק חשמל לציבור הרחב - היא צופה תשואה של 13.5% בפרויקט ותשואה על ההון של 53%
נתנאל אריאל |

השת"פ בין להב אנרגיה ירוקה לבין פריים אנרג'י -2.79% מתקדם. החברות חתמו על הסכם מחייב להקמת שותפות (50% כל אחת) להקמת 8 מתקנים בטכנולוגיה פוטו וולטאית בדו-שימוש בהיקף של עד 100 מגה-וואט. להב אנרגיה צופה הכנסות שנתיות של 31 מיליון שקל, וזאת אחרי שתתן הון עצמי של 35 מיליון שקל. בשלב הראשון, להב אנרגיה צופה תשואה בפרויקט (PIRR) של 78.47%, ותשואה על ההון (EIRR) של 18.62%.

בשלב השני, ובהנחה שהחברות יקימו מתקני אגירה וישווקו חשמל בשוק החופשי לציבור הרחב, להב מעריכה את תשואת הפרויקט ב-13.5% ותשואה להון של 53%.

הערת אזהרה - מצבה של פריים אנרג'י לא מזהיר. ניתחנו כאן את הקשיים של החברה, שוק ההון חושש למצבה הפיננסי והאג"ח שלה נסחרות בתשואה גבוהה מאוד של 28-32% (להרחבה). מאז הניתוח מניית החברה התרסקה ב-50% ותשואות האג"ח רק המשיכו לטפס.

להב אנרגיה נמצאת בשליטת להב אל.אר להב -1.75% של אבי לוי (80%) וקרן נוקד (20%) מזה כשנתיים. תאגיד מילאות של הקיבוציים בסופו של דבר לא הצטרף, למרות ההצהרה החגיגית. שתי המניות קופצות היום בת"א. סך עלות ההקמה מוערך ב-270 מיליון שקל. להב תעמיד הון עצמי (עד 20% לכל פרויקט) כהלוואת בעלם ועד 54 מיליון שקל.

לדברי החברות, הפרויקטים זמינים לביצוע עם מחיר הקמה מובטח ל-1 קילו וואט, מכסות מאושרות ואישור מועד לחיבור לרשת החשמל, לרבות הסכמי שכירות על גגות המאפשרים את הקמתם

ללהב אנרגיה ירוקה צבר פרויקטים מניבים, בשלבי חיבור, בהקמה ובפיתוח בארץ ובחו"ל בהיקף של כ- 164 מגה וואט, כגון מתקן פוטו וולטאי קרקעי עליו יוקם פרויקט בהספק של כ- 33 מגה-וואט, גגות של דלק ישראל, מספר מאגרים, גגות, אגרו ודו-שימוש ברחבי הארץ והיא צופה בשנתיים הקרובות "היקפים גדולים מאוד, הן בכמות החשמל המיוצרת והן בהכנסות" - אך לא מספקת מספרים מדויקים.

מנכ"ל פריים אנרג'י ובעל השליטה ירון קיקוז ציין כי "זוהי עסקה משמעותית עבורנו שכן היא ממחישה את שווי צבר הפרויקטים והפוטנציאל הרב הגלומים בחברה. כמו כן, אנחנו יכולים להתחיל בהליך ייזום ללא צורך בהשקעת ההון מצידנו".

לפריים אנרג'י יש כיום פרויקטים בהפעלה מסחרית בהיקף של כ-26 מגה וואט וכ-9 מגה-וואט שממתינים לחיבור לרשת החשמל, ועוד נכסים ברישוי ובייזום בהיקף של מאות מגה-וואט.  

קיראו עוד ב"שוק ההון"

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה