ניפוץ בועה
צילום: Istock

האם זה הגרף שהפד' צריך לחשוש ממנו?

הזינוק בריביות בחודשים האחרונים מתחילים להשפיע על האוכלוסיות החלשות בארה"ב, הבנקים הקטנים כבר חוטפים, הגדולים הם הבאים בתור?
עמית טל | (3)
התשואות בשוקי האג"ח טיפסו בחדות בחודשיים האחרונים, ונראה כי מלבד שוק הנדל"ן האמריקני שמתחיל להיכנס לסחרור (לכתבה המלאה), סקטור הבנקאות עלול לעמוד בקרוב במבחן. לפני כחודשיים פרסמנו באתר כי הדו"חות של הבנקים הגדולים חושפים זינוק של 20% בהפרשות לטובת כיסוי הפסדי אשראי מהצרכנים (לכתבה המלאה), אך בבנקים הקטנים הסיטואציה מזכירה כבר כעת את משבר החובות ב-2008. בארה"ב קיימים 4,888 בנקים מסחריים, כאשר הם מתחלקים ל-2 קבוצות: 100 הגדולים, וכל השאר. בבנקים הקטנים הדרישות לקבלת הלוואה רופפות הרבה יותר, ובשנים האחרונות חל זינוק בלקיחת הלוואות מצד אוכלוסיות בעייתיות. בעוד הפד' מתלבט אם להרים את הריבית 3 או 4 פעמים בשנה הקרובה, נראה כי הזינוק הנוכחי בריביות כבר משפיע. נתוני הפד' שפורסמו אמש בנוגע לבנקים הקטנים מראים על זינוק באיחורים בתשלומים על חובות כרטיסי האשראי. הזינוק באיחורים מגיע כבר עכשיו לרמות של משבר 2008. איחורים על תשלומי חובות בבנקים הקטנים: הפד' פרסם גם את החלק היחסי שמיועד לכיסוי חובות אבודים: בבנקים הקטנים, היחס גדל לרמה של 7.4%, הרמה הגבוה ביותר מאז 2010. לפני כשנה החלק עמד על 4.6% בלבד. חשוב לציין כי נכון לעכשיו המצב בבנקים הגדולים דיי יציב, אך כמו תמיד הראשונים להיפגע זה השוליים. במידה והריביות ימשיכו לטפס, זה כמעט בלתי נמנע שהבנקים יצטרכו לרשום הפסדי עתק. השוואה בין הבנקים הקטנים לבנקים הגדולים: הפער ייסגר בקרוב, והמשבר יגיע לבנקים הגדולים?

תגובות לכתבה(3):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 3.
    עמי 07/03/2018 13:38
    הגב לתגובה זו
    הם צריכים מיחזור חובות וניהול כלכלת הבית יותר טובה. כמו כן, האמריקאים צורכים מעבר ליכולת שלהם. שיקנו בגדים פעמיים בשנה ולא 4 פעמים, מכונית פחות יקרה וכולי. הם גרידי מדי ולא שמים כסף בחסכון בצד לזמן חירום. I lived there man, know what's going around...
  • 2.
    כשעולים על 07/03/2018 01:02
    הגב לתגובה זו
    כבר התחילה והיא תכאב
  • 1.
    מצד שני עם עלית הריבית הבנקים ירוויחו כפול (ל"ת)
    מק 06/03/2018 22:34
    הגב לתגובה זו