דולר
צילום: CANVA

הכאוס משתלם: הבנקים הגדולים בארה"ב הרוויחו מהתנודתיות בשווקים

רבעון שני סוער במיוחד סיפק לבנקים כמו גולדמן זאקס, מורגן סטנלי וג'יי פי מורגן זינוק של עשרות אחוזים בהכנסות ממסחר במניות, בזכות תנודתיות חריגה שנגרמה ממדיניות הסחר של טראמפ, המתיחות הגיאופוליטית וגל העליות בקריפטו

אביחי טדסה |


הרבעון השני של 2025 היה מצוין לחטיבות המסחר בבנקים הגדולים בוול סטריט. ג'יי.פי מורגן, גולדמן זאקס, מורגן סטנלי, סיטיגרופ ובנק אוף אמריקה דיווחו על זינוק דו-ספרתי בהכנסות ממסחר במניות לעומת התקופה המקבילה אשתקד. התנודתיות החריפה בשווקים – שנגרמה בשל צעדי ממשל טראמפ, ובראשם "יום השחרור" של המכסים באפריל, לצד הסלמות בזירה האיראנית – סיפקה קרקע עשירה לעסקאות שהניבו רווחים נאים.


גולדמן זאקס בלט במיוחד עם הכנסות שיא של 4.3 מיליארד דולר ממסחר במניות - שיא היסטורי לרבעון בודד עבור וול סטריט. מדובר בזינוק של 36% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. בבנק ציינו כי התנאים בשוק היו אידיאליים לפעילות מסחר, אך הדגישו שהם שומרים על ניהול סיכונים הדוק, לאור האפשרות שתנודתיות זו לא תימשך לאורך זמן.


מורגן סטנלי דיווח על עלייה של 23% בהכנסות ממסחר במניות, בעיקר בזכות גידול בהיקפי פעילות לקוחות. בנק אוף אמריקה ציין עלייה של 10% והדגיש את תרומתם של שיפורים בביצועים ומערכות המסחר. גם בסיטיגרופ ציינו כי השקעה בתשתיות המסחר איפשרה לבנק להתמודד עם נפחי פעילות חריגים, על רקע אחד הרבעונים התנודתיים ביותר בעשור האחרון.


לצורך הדוגמה, בתחום הבנקאות להשקעות בבנק סיטיגרופ נרשמה התאוששות בעיקר ביוני, עם גידול של 13% בעמלות ההנפקה - בין היתר בעקבות הנפקות של Circle (1.05 מיליארד דולר) ו-eToro (650 מיליון דולר), וכן ייעוץ בעסקת הענק של Charter לרכישת Cox תמורת 21.9 מיליארד דולר. הבנק דיווח גם על עלייה של כמעט 19% בהכנסות הבנקאות הכוללת, תוך אופטימיות מחודשת לעבר המחצית השנייה של השנה - כשצינור ההנפקות והעסקאות צפוי להתרחב עם התייצבות כלכלית.


לצד פעילות המסחר, גם תחום הבנקאות להשקעות (IB) רשם התאוששות - בסיטיגרופ וגולדמן דווח על עלייה בפעילות הנפקות וייעוץ, על רקע חזרתן של עסקאות מיזוג ורכישה, למרות האי-ודאות המאקרו-כלכלית.


אבל לא רק הגופים המוסדיים נהנו: גם שחקנים קמעונאיים חוו פריחה מחודשת, ובראשם רובינהוד. פלטפורמת המסחר לציבור הרחב, שנחשבת ברומטר לתחום הספקולציה, רשמה זינוק של יותר מ־160% במנייתה מתחילת השנה. אחד ממנועי הצמיחה הוא החיבוק שהעניק ממשל טראמפ לתעשיית הקריפטו - תחום שמניב לרובינהוד פעילות מסחר ערה והכנסות נלוות.  רובינהוד צפויה לדווח על תוצאות הרבעון השני ב־30 ביולי, כאשר המשקיעים כבר מתמחרים ציפיות גבוהות בעקבות המומנטום האחרון.


למרות האופטימיות, מנכ"ל ג'יי.פי מורגן ג'יימי דיימון סיכם בתבונה: "לא הופתעתי מהתנאים ששררו בשוק, אבל אנחנו לא סומכים על כך שזה יימשך לנצח." השוק נותר תלוי במדיניות הסחר, בתגובה הפדרלית למהלכי טראמפ, ובמידת היציבות הגיאופוליטית.

קיראו עוד ב"גלובל"

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה