רואמינג פאנג ומארק צוקרברג. קרדיט: רשתות חברתיותרואמינג פאנג ומארק צוקרברג. קרדיט: רשתות חברתיות

איבדו פרופורציה: מענקי חתימה של 100 מיליון דולר, חבילת תגמול של 200 מיליון דולר

מחלקת הסופר אינטליגנציה החדשה של מטא, מגייסת בכירים מהמתחרות בסכומי עתק ונשאלת השאלה איפה עובר הגבול? 

רן קידר | (1)

חברת מטא Meta Platforms -0.76%   גייסה את רואומינג פאנג, מהנדס בכיר לשעבר באפל Apple 0.6%   שעמד בראש צוות מודלי הבינה המלאכותית שלה, עם חבילת תגמול חסרת תקדים של מעל 200 מיליון דולר, אחת מחבילות השכר הגבוהות שנראו אי פעם בתעשייה. 

לפי בלומברג, פאנג מצטרף לצוות שיוביל את מחלקת "סופר אינטליגנציה" החדשה של מטא, שהוקמה כדי לפתח מערכות בינה מלאכותית שמסוגלות לבצע משימות טוב יותר מבני אדם. במטא רואים בבינה המלאכותית את משימת-העל של החברה, וכנראה גם את הזירה שתקבע את זהות מנצחות העתיד. מארק צוקרברג עצמו מעורב בגיוסים, מארח מועמדים בביתו ומנהל משאים ומתנים אישיים. לאחרונה גם שינה את מבנה מחלקות ה-AI כדי להתמקד באופן ישיר בטכנולוגיות סופר-אינטליגנציה. נכון להיום, החדשות לגבי מטא ו-AI הן בעיקר חדשות פיננסות והחברה נמצאת בשולי הידיעות על טכנולוגיה חדשנית או פיתוחים כלשהם. 

חבילת התגמול שניתנה לפאנג כוללת שכר בסיס, מענק חתימה גדול ומניות מטא, והיא מבוססת ברובה על ביצועים לטווח ארוך ומותנית בעמידה ביעדים. רוב הסכום ייפרס לאורך מספר שנים, ורק אם פאנג יעמוד ביעדי תשואה שהוגדרו בחוזה, כמו עלייה משמעותית בשווי המניה. אפל, כך לפי הדיווח, כלל לא ניסתה להתחרות בהצעה של מטא, שככל הנראה חורגת מכל קנה מידה פנימי בחברה, למעט אולי שכרו של המנכ"ל טים קוק.

המהלך מצטרף לגל גיוסים אינטנסיבי מצד מטא במסגרת מרוץ חימוש בתחום ה-AI, והצוות כולל כבר כמה שמות בולטים, כמו נט פרידמן (לשעבר מנכ"ל GitHub) דניאל גרוס (מייסד שותף של Pioneer) שלגביהם לא פורסמו סכומים, ויחד איתם גויסו בכירים רבים מ-OpenAI, אנת'רופיק, ג'מיני ודיפמיינד של גוגל. מי שיעמוד בראש הצות הוא אלכסנדר וואנג (מייסד Scale  AI), שמונה ל-Chief AI Officer של מטא לאחר שמטא רכשה 49% מהחברה שלו בעסקה בשווי 14.3 מיליארד דולר.

מטא מגייסת את "המוחות" של OpenAI: מציעה שכר של עשרות מיליוני דולרים

שלושת הטאלנטים שהקפיצו את מטא ב-50% ב-4 חודשים

מה אומרים הקולגות? 

סם אלטמן, מנכ"ל OpenAI, טען שמטא אמנם הצליחה לגייס אנשים מוכשרים, אך נאלצה לרדת עמוק ברשימות המועמדים אחרי שנכשלה בגיוס החוקרים המובילים. הוא ציין שמטא מציעה חבילות שכר ענקיות, אך הדגיש ש"המיסיונרים ינצחו את שכירי החרב", והוסיף גם כי "יש הרבה יותר פוטנציאל לעליית שווי מניית OpenAI מאשר מניית מטא". במקביל, אלטמן חשף ש־OpenAI שוקלת לעדכן את מדיניות התגמול של צוות המחקר כולו. 

קיראו עוד ב"גלובל"

לדבריו, החזון של החברה שווה יותר מהסכומים המופרכים שמוצעים, והיצירה של בינה מלאכותית "נכונה" עולה על הכל, בייחוד כשרמז שמטא רואה בבינה המלאכותית אמצעי להשגת שליטה והגדלת ההון. 

המאבק על המוחות: מטא ניסתה לגייס עובדים מ-OpenAI; מה הסכומים שהציעה?

כדי לסבר את האוזן עם שכר בכירים בתעשייה, סאטיה נאדלה, מנכ"ל מיקרוסופט Microsoft Corp -0.4%  , קיבל ב-2024 חבילת שכר כוללת של כ-79 מיליון דולר, כאשר רוב הסכום מבוסס על מניות. סונדאר פיצ'אי, מנכ"ל גוגל Alphabet 0.57%   קיבל ב-2022 חבילת שכר של כ-226 מיליון דולר, בעיקר ממניות. טים קוק, מנכ"ל אפל, קיבל ב-2025 שכר מוערך של מעל 100 מיליון דולר. לעומתם, אילון מאסק לוקח לעצמו שכר שנתי צנוע של 300 מיליון דולר בלבד. 

לאור הסכומים, השיח על האידיאולגיה של אלטמן נשמע נאיבי. מה שלא נשמע נאיבי זה המהלך האגרסיבי של מטא, שמהמרת בענק אבל ההימור מגלה גם על פוטנציאל הרווח העצום שיש להובלה בתחום ה-AI שרק החל להיכנס לתוך חיינו. ריד הופמן, מייסד לינקדאין ומי שהיה חבר דירקטוריון ב-OpenAI, טוען כי לחבילות השכר העצומות יש הגיון כלכלי, אם מביאים בחשבון את ההשפעה האדירה שיכולה להיות לעבודה של אותם חוקרים על תעשיות שלמות. לדבריו, "זה אולי נראה מטורף לאמריקאי הממוצע, אבל אם מאמינים שהמגויס יוכל לפתח טכנולוגיה שתשנה את העולם – ההוצאה משתלמת".

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    החיים 10/07/2025 19:16
    הגב לתגובה זו
    לא הייתי כותב כלום....כשרון זה לא רק להקפיץ כדור