טים קוק אפל
צילום: אפל
דוחות

אפל עם תוצאות חזקות; תשקיע 100 מיליארד דולר ברכישת מניות

החברה רשמה רווח למניה של 1.65 דולר על הכנסות של 95.36 מיליארד דולר. בוול-סטריט ציפו לרווח למניה של 1.62 דולר על הכנסות של 94.59 מיליארד דולר
אדיר בן עמי |

יצרנית האייפון Apple 0.39%  עקפה את הציפיות לרבעון השני ורשמה רווח למניה של 1.65 דולר על הכנסות של 95.36 מיליארד דולר. בוול-סטריט ציפו לרווח למניה של 1.62 דולר על הכנסות של 94.59 מיליארד דולר. עם זאת, מה שמפיל את המניה ב-2% במסחר המאוחר זאת ככל הנראה ההודעה על תוכנית לרכישה עצמית של מניות בסך 100 מיליארד דולר.


במבט מקרוב, ביצועי האייפון - מוצר הדגל של החברה - בלטו במיוחד לטובה. הכנסות ממכירות האייפון הסתכמו ב-46.8 מיליארד דולר, סכום הגבוה מציפיות השוק שעמדו על 45.6 מיליארד דולר, ומשקף עלייה בהשוואה ל-45.9 מיליארד דולר שהניב המכשיר ברבעון המקביל בשנה שעברה. נתון זה מפיג במידת מה את החששות לגבי התקררות הביקוש למכשירי הפרימיום של החברה.


גם בתחום המחשבים והאייפד רשמה אפל הצלחה, כאשר הכנסות המק עמדו על 7.9 מיליארד דולר והכנסות האייפד על 6.4 מיליארד דולר, שתיהן גבוהות מהציפיות שעמדו על 7.7 מיליארד דולר ו-6.1 מיליארד דולר בהתאמה. מנגד, הכנסות מגזר השירותים, הכולל את האפ סטור, אפל מיוזיק ושירותים נוספים, הסתכמו ב-26.6 מיליארד דולר, נמוכות במעט מציפיות האנליסטים שעמדו על 26.7 מיליארד דולר.


נקודת חולשה בדוח היא השוק הסיני, שהניב הכנסות של 16 מיליארד דולר, נמוך מציפיות האנליסטים שעמדו על 16.8 מיליארד דולר. הנתון מדגיש את האתגרים העומדים בפני אפל בשוק הסיני התחרותי, שם מתמודדת החברה עם מגבלות רגולטוריות ותחרות עזה מצד יצרנים מקומיים.


כדי להתמודד עם אי הוודאות הכרוכה במכסים, נוקטת אפל באסטרטגיית גיוון מקורות הייצור. לפי דיווחים, החברה שינעה 600 טון של מכשירי אייפון מהודו לארה"ב, ומגבירה את פעילותה בהודו עבור מכשירים המיועדים לשוק האמריקאי. זאת מכיוון שמוצרים מהודו כפופים למכס של 26% בלבד, לעומת המכס הגבוה על מוצרים מסין. לפי הפייננשל טיימס, אפל שואפת בעתיד לייצר את כל האייפונים המיועדים לשוק האמריקאי בהודו.


בנוסף למורכבויות הסחר, מתמודדת אפל גם עם עיכובים בהשקת טכנולוגיות בינה מלאכותית. החברה תכננה להשיק גרסה משודרגת של סירי, העוזרת הקולית שלה, המבוססת על בינה מלאכותית, לפני אירוע המפתחים השנתי (WWDC) ביוני, אך נאלצה לדחות את ההשקה בשל עיכובים בפיתוח. עיכוב זה מדגיש את הפער ההולך וגדל בין אפל למתחרותיה בתחום הבינה המלאכותית.


אפל נסחרת כעת לפי שווי של 3.2 טריליון דולר, לאחר שמנייתה נפלה ב-14.8% מתחילת השנה ועלתה ב-26% בשנה האחרונה כולה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה