שוק ההומלנד סקיוריטי יגיע ל-180 מיליארד דולר ב-08'
ה"באזז" של ממשל בוש מגיע לירושלים. הומלנד סקיוריטי כבר כאן, והפעם מהצד העסקי של התעשיות הבטחוניות. הדמוקרטיות המתגוננות ברחבי העולם מול הטרור פתחו מגלגלות היום שוק של 120 מיליארד דולר בפיתוחי טכנולוגיות שנועדו להתגבר על מזימות הטרוריסטים. שוק זה נקרא ה"הומלנד סקיוריטי" והוא צפוי לגדול לסך השקעה של 180 מיליארד דולר בתוך שלוש שנים.
מארגני הוועידה בירושלים, מסרו כי על רקע האזהרות הנשמעות לאחרונה ע"י ראשי השב"כ, וגידול האיומים הביטחוניים על ישראל והעולם, הם עומדים לקיים את הועידה בתחום זה, והיא ביוזמת מכון התקנים הישראלי, קרן BIRD ונציבות המדע והטכנולוגיה ישראל-ארה"ב. הוועידה צפויה להיפתח ב-1 ביוני במלון רנסנס בירושלים, בהשתתפות מומחים מובילים בתחום מהארץ ומהעולם.
בוועידה יינתנו סקירות מקיפות ע"י נציגים של חברות מהגדולות בתחום בארה"ב, מקבלי החלטות ואנשי מפתח מהגופים הממשלתיים בישראל ובארה"ב, ביניהם מנהל המחלקה לביטחון ב-Lockheed Martin, יו"ר מכון התקנים האמריקאי, המשמש גם יועץ ל-Lucent Technologies, נציג ה- U.S. Department of Homeland Security, חברת הייעוץ הידועה Bearing Point ועוד. תוצגנה טכנולוגיות חדשות, יסקרו כיווני התפתחות ויערכו דיונים בדרישות וציפיות השוק.
הוועידה תכלול מספר מושבים בתחומים שונים, ביניהם מושב בנושא אבטחת תחבורה (מטוסים, שדות תעופה, נמלי ים וכו'), מושב בנושא שליטה ובקרה, ניהול אירועים וכוחות הצלה, מושב בנושא ביומטריה, מושב בנושא מימון בהשתתפות קרנות הון סיכון מובילות, מושב בנושא תשתיות קריטיות לביטחון, ועוד.
נציגים מארה"ב וישראל ינסו לבחון האם היום, שלוש שנים ויותר אחרי אירועי ה-11 בספטמבר, הגיעה העת לפריצת דרך בתחום זה, שהוקצבו לו, כאמור, כספים רבים על ידי מדינות רבות. בזווית הישראלית תיעשה בחינה מדוע, למרות הניסיון הביטחוני העשיר, בישראל לא קמה עד עתה חברה מובילה בתחום זה ומה צריך להיעשות בכדי לתקן מצב זה. מעבר לכך, ייבחן כיצד טכנולוגיות רבות שלא נוצרו לנישה זו, הפכו לאור צורכי התקופה לטכנולוגיות הומלנד סקיוריטי.
"תחום ה-Homeland Security הוא בעל פוטנציאל צמיחה גבוה ביותר היום בשוק הטכנולוגיות המתקדמות", אומר דב הרשברג, מנכ"ל קרן בירד. הרשברג מציין כי כיום קיים פער בין ביקוש עצום לטכנולוגיות להיצע מצומצם יחסית - עובדה שמהווה הזדמנות מצוינת עבור חברות רבות. קיימים לקוחות, ממשלתיים אך גם פרטיים במספר הולך וגדל. קיימים תקציבי רכש גדולים שבצורה הנכונה יכולים להיות זמינים גם לחברות ישראליות.
"הוועידה תהווה הזדמנות מצוינת להעמקת ההיכרות בין השחקנים הישראלים בתחום ובין השוק האמריקאי, וליצירת קשרים של פיתוח ושיווק בין המובילים בשוק האמריקאי והחברות הישראליות", הוסיף.
לדברי זיוה פתיר, מנכ"ל מכון התקנים הישראלי וסגנית נשיא ארגון התקינה הבין לאומי (ISO): "אחת הבעיות המרכזיות של חברות ישראליות המנסות לפרוץ לשוקי העולם היא התאמת מוצריהם לתקינה הרלוונטית. היעדר תקינה בינלאומית בתחום חוסמת את האפשרות לייצא ולפרוץ לשוק העולמי.
"לכן, נושא משמעותי להתפתחות התחום, בעיקר מנקודת המבט הישראלית, הוא התקינה הבינלאומית הנלווית אליו. מכון התקנים הישראלי פתח לאחרונה ערוץ תקשורת עם ארגוני התקינה בארה"ב כדי לאפשר לחברות ישראליות להוביל את נושא הכנת התקנים בתחום הביטחון, ואנו גאים להיות בין המובילים את התהליך בעולם".