הקרב על הקורא החרדי: שותפים חדשים ל'בקהילה' - בתחרות מול 'במשפחה'
שוק השבועונים החרדים זכה לאחרונה לזריקת מרץ, עם כניסתה של קבוצת שותפים חדשה לעיתון 'בקהילה', אחד מ-2 השבועונים המובילים במגזר החרדי. זהותם של חברי הקבוצה נסתרת מהעין, אולם נציגה הוא אריה פפר, דמות מוכרת בציבוריות החרדית.
שוק העיתונות החרדי תמיד היה יצרי ומרתק. העיתונות היא מקור המידע הכמעט בלעדי לקורא החרדי, כאשר המידע נברר בקפידה על ידי מסננת אידיאולוגית. בפלח שוק שאינו צופה בטלוויזיה ואינו מאזין כמעט לתחנות רדיו, שהאינטרנט מוקצע, הרי שכוחו של העיתון הוא רב מאד.
השוק נשלט על ידי 3 יומונים 'יתד נאמן' של דגל התורה הליטאית, 'המודיע' של אגודת ישראל, ו'המבשר' שמקורו מיועד לציבור החסידי של אגודת ישראל, וקם לפני כשנתיים על רקע מאבקים פוליטיים בבחירות לעיריית ירושלים.
ל-3 העיתונים האלה מצטרפים 2 עיתוני סוף השבוע 'בקהילה' ו'במשפחה'. מדובר בעיתונים הנחשבים ל-א-פוליטיים, שעושים כאב ראש לא קטן למפלגות הפוליטיות שאוהבות לשלוט במקור המידע שמגיע לקוראים. גורם בעולם החרדי מסביר כי בעוד 'במשפחה' נחשב לשקול ולמיינסטרימי, הרי ש'בקהילה' הוא הצעיר והנועז יותר.
'במשפחה' מוכר על פי הערכות יותר מ-20 אלף עותקים בשבוע, ובסקר TGI האחרון זכה ל-24.4%, מול כ-17 אלף עותקים ל'בקהילה' ו-12.5% בנתוני סקר TGI לעיתוני סוף השבוע במגזר החרדי.
כאמור, לאחרונה הצטרפה ל'בקהילה' קבוצת שותפים חדשה שנציגה הוא פפר, לבעלים של העיתון מאיר הירשמן. השותפות נובעת, לדברי איש התקשורת חיים וינרייך המעורב בנעשה בעיתון. "על רקע הרצון לשדרג את העיתון על פי סקרי עומק".
השינוי נראה כבר בשבוע שעבר, בגיליון חג סוכות. העיתון, שעד כה היה בעל 2 מוספים פוליטי ואקטואלי, סיפח אליו את עיתון 'מורשה' שפונה לקהל יעד שמרני יותר, וכעת ב'בקהילה' יש 5 חלקים ה-2 הוותיקים, אליהם נוספו מוספו גם מוסף לנשים ומוסף לילדים, כמו גם מוסף כרומו.
"מסקרים שערכנו עלה שהקהל מרגיש שחסר לו מגזין כרומו ומגזינים לנשים ולילדים", סיפר ויינריך לאייס, "השארנו את המוספים הרגילים, למשל הפוליטי בו יש לנו את הפרשן הפוליטי המוביל במגזר, יעקב רבלין, והוספנו מוספים חדשים וחודשים הקרובים צפויים להיות שדרוגים ושינויים נוספים".
בנוסף מתכננים ב'בקהילה' גם מגזיני נושא, שכמו בעיתונות החילונית, גם בזו החרדית אמורים להוות את המשענת הכלכלית-מסחרית של השבועון. "נכון, מדובר במגזינים משתנים אחת לכמה שבועות, כמו למשל מגזין מתכונים, ואלו גם אחראים על הכנסות נכבדות עבור העיתון", מספר ויינריך.