בין גרעון להתאוששות - הכלכלנים חלוקים בדעתם מהו האיום הנוכחי

הכלכלנים השונים מתווכחים מהו האיום המשמעותי על כלכלות העולם בעת הזו

הקרב הגדול של השבועות האחרונים בין הכלכלנים השונים בעולם הינו הקרב על השאלה מהו האיום המשמעותי על כלכלות העולם בטווח הקצר - האם זוהי ההתאוששות השבירה בכלכלות העולם, אשר מתבטאת בעיקר בשווקי ההון ובסנטימנט הציבור אך עדיין לא מצליח לדחוף את הכלכלה הריאלית ובעיקר לא את שוק העבודה או האם זהו הגירעון העמוק שאליו נכנסו מדינות רבות בעולם לצורך בלימת המשבר האחרון, תוך הזרמת מיליארדי דולרים ואירו למערכות הפיננסיות ולציבור.

בקרב זה מעורבים אמוציות, תחזיות, פוליטיקה ואינטרסים כאשר הצד שמצדד בהורדת הגירעון כיעד מדבר על כך שהכלכלה התייצבה, ובכל מקרה יש קונצנזוס על כך שתהליך ההתאוששות יהיה איטי וארוך ולכן זה הזמן לחשוב על העתיד ולא לייצר גירעון אשר יכביד על הכלכלות בשנים לבוא.

הצד המצדד בכך שחייבים לתמוך בהתאוששות מפני שהיא שבירה, ויותר מכך , יש להגדיל את הסיוע הממשלתי בשווקים בכדי להבטיח התאוששות מהירה , גורס כי הגברת הפעילות הכלכלית שתבוא מהתאוששות תייצב את הגירעון ותקזז חלק גדול ממנו . קרב זה משפיע על כיוון הריבית ועל תחזיות המתרחש בכל השווקים הפיננסים, וחלק מהדרך שבו רואה יו"ר ה"פד" את תוצאות הקרב הנ"ל נוכל לקבל השבוע מעדות שלו מול בית הנבחרים .

מהמתרחש בשווקים

שוק האג"ח ממשיך להיות אי של יציבות בכל הקשור בשוק ההון, היום נרשמת מגמה של דריכה במקום בכל האפיקים המרכזיים - אג"ח הממשלתיות ומדדי התל-בונד השונים . אך כרגיל בתקופה הנ"ל מי שמוביל את העליות הינן אג"ח בסיכון גבוה אשר נהנות מזרימת הכספים אליהן .

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה