ציפיות האינפלציה בישראל ירדו בכ-1% מתחילת השנה - האם המגמה תמשך?
שלוש השנים האחרונות היו שנים בהן האינפלציה בישראל הייתה גבוהה בכ-1% בממוצע מהטווח אותו קבע בנק ישראל כיעד ליציבות מחירים שהוא בין 1.5% -3%, הסיבות להחמצת היעד היו מגוונות ושונות בכל אחת מהשנים הללו
שנת 2010 החלה עם ציפיות אינפלציוניות של 2.8% ,הציפיות הנמדדות ע"י הפער בין תשואת הריבית באג"ח השקלי לשנה לזו הצמודה לשנה הראו כי מגמת האינפלציה הגבוהה תמשך , ויש חזאים רבים אשר העריכו כי האינפלציה בעקבות קצב ההתאוששות הגבוה במשק שנתמך ע"י ריבית ריאלית שלילית תהיה אף גבוהה הרבה יותר.
בינתיים מתחילת השנה קרו מספר אירועים הנותנים את התחושה כי האינפלציה לפחות בחודשים הקרובים תהיה ממותנת ואפילו שלילית. בין האירועים ניתן למנות את התייצבות והתחלת ירידות בענף הנדל"ן, ירידה חדה בשע"ח, הוזלת מחירי החשמל, הורדת המע"מ ועוד . שוק ההון מושפע מאוד מציפיות האינפלציה , וזהו גורם אשר מכריע באשר לאיזה אפיק תהיה עדיפות בין ההשקעה באג"ח נומינלי או צמוד. לציבור הרחב עדיין יש העדפה ברורה לאפיק הצמוד בשלב זה , ואנו רואים זאת בניתוב הכספים לאפיקים הצמודים וכן בהנפקות בהן האפיק הצמוד הוא החביב ביותר על המשקיעים .
יכול להיות שכאשר בפועל הציבור יראה כי המדדים נמוכים מעבר לציפיות , תחל תזוזה לעבר האפיקים השקליים וכאן יתכן פוטנציאל לרווחי הון .
מהמתרחש בשווקים
לראשונה השבוע שוק אג"ח מתממש היום קלות , כאשר באג"ח בתשואה גבוהה ממשיך המסחר החיובי כאשר המשקיעים מחפשים כל שביב של אג"ח שהתשואות בו גבוהות . אג"ח מסוג גליל ושחר יורדות בשיעור ממוצע של 0.15% , גם מדי התל-בונד מתממשים מעט בשיעור של עד 0.2% . להלן טבלת סיכום שינוי שבועי של המדדים השונים :