חודש לאחר הפיכת החברה לפרטית: ב-ECI מפטרים 170 עובדים
כחודש בלבד לאחר שהועברה השליטה בחברת התקשורת ECI לידיים פרטיות, החליטה ההנהלה להיערך לשינויים ארגוניים מרחיקי לכת אשר כרוכים בין היתר בפיטוריהם של כ-170 עובדים והעברתם של 700 עובדים נוספים משרשרת האספקה של החברה, בעיקר באתר באופקים, לידיים של חברות אחרות שיבצעו מיקור חוץ (OUTSOURCING) ל-ECI.
במסיבת עיתונאים שנערכה היום, נראה כי למנכ"ל החברה, רפי מאור, קשה מאד עם מהלך הפיטורים. "זהו רגע מאד עצוב בשבילי, אך גם משמח בעת ובעונה אחת מכיוון שמדובר באמת בטובת החברה. אנשים טובים יאלצו לעזוב אותנו, והם עוזבים פשוט כי היו לנו כפילויות תפקידים וזה קשה לי", התוודה מאור.
במסגרת השינויים, תמזג איסיאיי את שתי חטיבות המוצר הקיימות - חטיבת רשתות תקשורת וחטיבת הגישה בפס רחב - לחטיבה אחת אשר תיקרא חטיבת פתרונות רשת. כאמור, איסיאיי תמשיך להתמקד בשני שווקים עיקריים - שוק התמסורת ושוק הגישה בפס רחב.
בנוסף, תקים החברה חטיבה לשירותים גלובליים שתתמקד בתכנון וביצוע מגוון השירותים המוצעים על ידי החברה החל משירותים בסיסיים של אספקה והתקנה של ציוד ללקוחות החברה ועד לפרויקטים מורכבים יותר. כמו כן, תתמקד החטיבה בניהול וביצוע פרוייקטי TURN KEY מורכבים (גוף לניהול פרויקטים). לדברי מאור, השאיפה ב-ECI היא להגיע להכנסות של כ-25% מחטיבה זו.
בנוסף, החברה תארגן מחדש גם את מערך המכירות והשיווק הגלובלי. סמכויותיהם של מנהלי האזורים יורחבו ויכללו את כל פעילות המכירות, התמיכה והשירות שבאזור פעילותם על מנת לחזק את הקשר הישיר עם הלקוח.
במסגרת התוכנית למיקור חוץ נמצאת אי סי איי במגעים עם מספר ספקים מרכזיים שייקחו את פעילות שרשרת האספקה, הייצור והאינטגרציה המבוצעות כיום בחברה על מנת לשדרג את יעילות התפעול ועלויות הייצור. בחברה צופים כי המשא ומתן יסתיים במהלך הרבעון הראשון של 2008. במסגרת תהליך זה, יעברוכ-700 עובדי שרשרת האספקה של אי סי איי לחברה הזוכה וישולבו כעובדיה.
לדברי מאור, אי סי איי תעשה ככל יכולתה להבטחה מקסימאלית של תעסוקתם וזכויותיהם הסוציאליות של עובדי החברה באופקים ובאתרים אחרים. בנוסף לכך, פעילות שרשרת האספקה בירושלים תמוזג עם פעילותה במטה החברה בפ"ת ולאור זאת הוחלט על סגירת המפעל.
האם בעלי המניות הם אלו שדרשו את הקיצוצים?
מאור, שנידרש לענות על השאלה, אמר כי ההנהלה החלה לעבוד על תהליך הרה ארגון עוד טרם רכישתה. "אינני יודע מה היה קורה אילולא החברה היתה נמכרת לידיים פרטיות, אבל חשוב לזכור כי בעלי המניות שמו כ-1.24 מיליארד דולר והם רואים את הצד של הביזנס ומחויבים לו".
עוד ציין מאור, כי בעלי השליטה החדשים הביעו את נכונותם להשקעות נוספות שיתאפשרו לאחר שהחברה תסיים להתארגן. "יתכן אף שנצא לבצע רכישות חדשות", אמר מאור. מנוחי לשאול שני
כאמור, חברת אי סי איי טלקום הודיעה לפני כחודש על השלמת המיזוג עליו הודיעה בתחילת יולי, במסגרתו נרכשה מידיו של נוחי דנקנר וחברת כור על ידי קבוצת הפרייבט אקוויטי, Swarth Group שבשליטת שאול שני ומספר קרנות השקעה נוספות, תמורת סכום כולל של 1.24 מיליארד דולר. במסגרת הסכם המיזוג, שדרש את הסכמתם של כ-99% מבעלי מניות החברה, ועליו נערכה הצבעה לא שגרתית בתאריך 29 באוגוסט 2007. בעלי מניות החברה יקבלו לידיהם 10 דולר בעבור כל מניה, לפני עמלות ומיסי על רווחי הון.
שאול שני מקבוצת Swarth והיו"ר הנכנס של ECI, אמר במעמד העברת השליטה: "אני שמח על השלמתה המוצלחת של עסקת הרכישה. כעת מוטל על כולנו להתמקד בעתיד החברה. עלינו למנף את מיצובה האיתן של אי סי איי ולנצל מגמות שוק אשר מהוות הזדמנויות צמיחה מבטיחות לחברה. גם אני מצפה לעבודה משותפת עם הנהלת החברה ועובדיה על המשך קידום החברה ."