אינטרקיור מחדשת את המתקן בניר עוז - מגייסת 66 מיליון שקל
אינטרקיור אינטרקיור 2.03% חברת קנאביס המחזיקה בפורטפוליו של חברות פארמה, ומניותיה נסחרות בנאסד״ק ובתל אביב, מגייסת 66 מיליון שקל לטובת שיקום מתקן החברה בניר עוז שניזוק ביום ה-7.10, עם אפשרות לגיוס של עד 107 מיליון שקל. מניית החברה מזנקת בעקבות הדיווח.
מניית אינטרקיור קיבלה הערכת שיווי שמרנית לאורך המלחמה, מאז נודע כי המתקן המרכזי שלה בדרום הארץ נפגע קשות. החל מה-7.10 ועד הראשון בינואר 2024 ירדה מניית החברה בכ-27%. לחברה יש תוכניות לצמיחה בארץ ובחו״ל, והסביבה הרגולטורית מאפשרת צמיחה שכזו, בעקבות רפורמות קנאביס שנכנסו לתוקף בגרמניה באפריל 2023, ובארץ באוגוסט של אותה שנה. בנוסף, אנליסטים מעריכים כי המלחמה תזניק את הביקושים לקנאביס רפואי בארץ. כל אלו תומכים בעליה במחיר המניה.
מניית אינטרקיור מזנקת בגלל החזרה לשגרה של חממת הגידול והעיבוד בניר עוז וכוונת החברה להכפיל את הפעילות במתקנים אלו.
אינטרקיור נסחרת במכפיל 1 על ההכנסות השנתיות שלה, ובמכפיל המתקרב ל-40 על הרווח הנקי לפי קצב הרווח השנתי של החציון הראשון של השנה, שמסתכם בכ-8 מיליון שקל לשנה. אם נשווה את מחיר המניה כיום לביצועי החברה בשנת 2022, בה הרווח הנקי השנתי הסתכם בכ-44 מיליון שקל, אז המכפיל הוא בערך 7. ואם לא די בכך, אז בכוונת החברה להכפיל את מתקן הייצור בניר עוז וכפועל יוצא להכפיל את כושר הייצור שלה מזה שהיה ערב המלחמה.
- אינטרקיור רוכשת את לאון פארם בסכום מוערך של 8.5 מיליון שקל
- אינטרקיור מודיעה שפעילותה תפגע - בעיקר בגלל המפעל בניר עוז
מצדו השני של המטבע חשוב לזכור כי צמצום פעילותה של החברה לאורך תקופת המלחמה נתן הזדמנות למתחרות לתפוס את מקומה בשוק. לכן, יהיה על אינטרקיור למנף את הסביבה הרגולטורית המתפתחת יחד עם העליה בביקושים וגם את השותפויות בכדי לחזור לצמיחה בת-קיימא. הגיוס כולל השקעה של בעלי מניות בחברה, בהם מנכ"ל החברה, מר אלכסנדר רבינוביץ, וכן שני בעלי מניות, מר ירון יעקובי ומר צחי חג'ג', אשר לאחר הגיוס, יחזיק כל אחד מהם ביותר מ-5% מהון המניות של החברה.
המניות, האופציות וההלוואה יחד יזרימו לחברה 107 מיליון שקל
המשקיעים רכשו מניות של החברה בדרך של הנפקה פרטית. במסגרת ההנפקה הפרטית, אינטרקיור תנפיק למשקיעים מניות רגילות של החברה, במחיר רכישה של 4.83 שקל לכל מניה רגילה, המהווה דיסקאונט של 19% למחיר מניות אינטרקיור, וכן אופציות לרכישה של מניות נוספות של החברה במחיר מימוש של 5.7 שקל, המשקף דיסקאונט של 5%. ההנפקה עשויה לגדול לסכום כולל של כ-77 מיליון שקל במקרה של מימוש מלא של האופציות.כל הניירות שהונפקו יהיו חסומים למסחר לפי כללי הנאסד"ק. התמורה עבור הניירות שהוקצו נקבעה באמצעות משא־ומתן בין החברה לבין המשקיעים, בהתבסס על מחיר המניה ביום הקובע. בנוסף, קיבלה החברה התחייבות מאחד הבנקים בישראל להעמיד לה הלוואה בסך 30 מיליון שקל לתקופה של עד 24 חודשים.
הגיוס - ״הבעת אמון משמעותית מצד משקיעים מהשורה הראשונה״
"השקעה זו הינה אבן דרך משמעותית עבור אינטרקיור, ומספקת את המימון הדרוש להשלמת שיקום המתקן בניר עוז וחזרה למגמת הצמיחה הרווחית אותה הצגנו טרום המלחמה" מסר אלכסנדר רבינוביץ', מנכ"ל אינטרקיור."מתקן הקנאביס המרכזי של החברה בניר עוז, ניזוק באופן משמעותי ב-7.10, שימש לאחר מכן בסיס צבאי, הושבת ופגע בחברה וביכולת הייצור. גיוס זה, לאחר תקופה מאתגרת בשיקום המתקן תוך עיכוב בקבלת המקדמות מקרן הפיצויים, מהווה הבעת אמון משמעותית מצד משקיעים מהשורה הראשונה בישראל ויאפשר לנו להשלים את תהליכי השיקום במהרה. הגיוס מחזק את מעמדנו המוביל בישראל ויאיץ את פעילותינו הבינלאומית בשווקים המרכזיים, תוך דגש על אירופה וגרמניה בפרט. אנו מייחלים לסיום מהיר של המלחמה ולשובם של כלל החטופים, וביניהם עובדינו, שותפינו וחברינו מהעוטף, לבתיהם בשלום. אנו בטוחים ביכולתנו לתרום באופן משמעותי למאמצי השיקום של האזור לאחר המלחמה תוך חזרה לצמיחה ורווחיות כבר במהלך שנת 2025."
כספי הפיצויים מהמדינה מתעכבים - הגיוס נועד להאיץ את השיקום
על פי החוק, בשל מיקומו של המתקן הדרומי בקיבוץ ניר עוז, זכאית החברה לפיצוי מלא בגין כל הנזקים הישירים והעקיפים שנגרמו לה כתוצאה ממתקפת הטרור והמלחמה בעזה. עד כה, קיבלה החברה תשלומים מקדמיים בסך עשרות מיליוני שקלים מהרשויות בישראל כחלק מהפיצוי, תשלומים אלה, מייצגים רק חלק קטן מהנזקים הכוללים של החברה, סייעו בשלביה הראשונים של עבודות השיקום.- "התשואות באג"ח הקונצרני יכולות לרדת מתחת לממשלתי"
- איי.סי.אל תקים מפעל באירופה ב-285 מיליון יורו
- תוכן שיווקי כמה מצבים בהם עו"ד ירושות וצוואות הוא הכתובת עבורכם
עם זאת, בהתחשב בהתארכות המלחמה ובעובדה כי המקדמה המשמעותית האחרונה התקבלה רק באפריל 2024, המימון הנוכחי יאפשר לחברה להאיץ את מאמצי השיקום והחידוש ללא עיכובים נוספים. החברה מצפה כי גיוס זה יאפשר לחברה לחזור לשיעורי הצמיחה והרווחיות שהציגה לפני המלחמה, כבר במהלך שנת 2025. כמו כן, החברה מצפה לקבל פיציים מלאים בגין נזקי המלחמה ופועלת בשיתוף פעולה עם יועציה המקצועיים והרשויות. בנוסף, בשיתוף פעולה עם "מנהלת תקומה" וגורמים נוספים בישראל, החברה פועלת להרחיב ולפתח את המתקן בניר עוז מיד עם סיום המלחמה כחלק ממאמצי השיקום והתקומה של ישובי העוטף. הרחבה זו תואמת את אסטרטגיית הצמיחה הגלובלית של אינטרקיור, הכוללת הכפלת כושר הייצור בישראל והרחבת מגוון המוצרים האיכותיים, תוך שימוש בטכנולוגיות מתקדמות, בדגש על השווקים המתפתחים לרבות גרמניה, בריטניה, אוסטרליה ועוד.
המלחמה פגעה בהכנסות וברווח של אינטרקיור
אינטרקיור מדווחת על בסיס חצי-שנתי. בחציון השני של השנה דיווחה החברה על הכנסות של 125 מיליון שקל, לעומת 208 מיליון שקל בחציון המקביל. הירידה ככל הנראה נגרמה בעקבות הפגיעה שנגרמה למתקן החברה בניר עוז. ההפסד הכולל הסתכם בכ-6 אלף שקל בחציון, לעומת רווח של 3.8 מיליון שקל בחציון במקביל.מניית אינטרקיור בשנה האחרונה