סקירה שבועית (דאלי)סקירה שבועית (דאלי)

סיכום שבועי בת"א - המניות והכותרות שעשו את השבוע

שבוע המסחר בת"א התאפיין במגמה מעורבת, כאשר המשקיעים הזרימו כספים אל עבר המניות המקומיות על חשבון המניות בחו"ל. אלו המניות והכותרות הבולטות של השבוע

תמיר חכמוף | (1)

שבוע המסחר בת"א נסגר במגמה מעורבת, כאשר מדד ת"א 35 ירד 0.25% בסיכום שבועי בעוד מדד ת"א 90 עלה בכ-2%.

את העליות הובילו מניות השורה השנייה, כאשר מדד רשתות השיווק רשם עלייה של 4.78% בסיכום שבועי. מדד הנפט והגז עלה 3.8%, ומדד הנדל"ן עלה 2%. בצד השלילי, מדד הבנקים, שעד לאחרונה בלט לחיוב, רשם ירידה שבועית של 0.8% ברקע דוחות הבנק הבינלאומי. מדד ת"א 125 סיכם שבוע בעלייה של כ-0.3%%.


בגזרת המאקרו, הירידה בגירעון לרמה של 5.1% תמכה במדדים, וכן נרשם שיפור במדד אמון הצרכנים.

מנגד, נרשמה ירידה בקצב מכירת הדירות, ומדד המחירים לצרכן (שהתפרסם לאחר הנעילה בחמישי) מצביע על אינפלציה גבוהה מהצפי, דבר שמאותת כי הורדת הריבית בישראל לא מתקרב.


זרימת הכסף של המשקיעים התמקדה גם השבוע בשוק המקומי, עם הזרמות ניכרות לקרנות האקטיביות ולקרנות הכספיות, בניגוד לנטישה של המדדים הבינלאומיים.

בקרנות המחקות מניות מקומיות נרשמו רכישות נטו של כ־282 מיליון שקל, לאחר רכישות של כ-331 מיליון שקל בשבוע הקודם. מנגד, בקרנות המחקות מניות בינלאומיות נרשמו מכירות נטו של כ־768 מיליון שקל, מהיפוך חד לעומת רכישות בשבוע שעבר.

גם בקרנות המחקות אג"ח מקומיות נרשמה התאוששות, עם רכישות של כ-140 מיליון שקל, לאחר שבוע של מכירות. בקרנות האקטיביות נמשכה המגמה החיובית: זרימה של כ-278 מיליון שקל לקרנות אג"ח מקומיות, וכ־99 מיליון שקל לקרנות מניות בת"א. בקרנות הכספיות נרשמה השבוע זרימה בהיקף של כ־700 מיליון שקל, אמנם ירידה לעומת השבוע הקודם, אך עדיין נתון גבוה.



בשוק האג"ח נרשמה יציבות יחסית, עם נטייה לעליות קלות באפיקים הלא צמודים. האפיק הממשלתי הצמוד ירד בכ-0.1%, בעוד האפיק הלא צמוד נותר ללא שינוי. מדד תל גוב-צמודות +15 ירד בכ-0.2%, לעומת עלייה של כ-0.2% במדד תל גוב-שקלי +10.

גם באפיק הקונצרני נרשמו עליות מתונות. המדדים הצמודים עלו בכ-0.2% והמדדים הלא צמודים עלו בכ-0.3%-0.4%. תשואת האג"ח הממשלתי השקלי ל-10 שנים נותרה ברמה של כ-4.34%, בעוד שבארה"ב נרשמה עלייה בתשואות, לרמה של 4.5%.

קיראו עוד ב"שוק ההון"



שינויים בולטים במניות ת"א 125 בשבוע החולף

בלטו לחיוב שינוי באחוזים   בלטו לשלילהשינוי באחוזים
הבורסה לני"ע15.8%ארית תעשיות18.4%
טאואר11.8%נקסט ויז'ן9.7%
ריטיילורס10.9%בית שמש8.3%
איביאי בית השק10.8%אלביט מערכות7.9%
מקס סטוק8.9%טבע6.9%


עונת הדוחות בת"א החלה לצבור תאוצה, כאשר מעל 50 חברות דיווחו על תוצאות הרבעון הראשון בשבוע החלוף.


כנראה שהדוח הבולט ביותר היה של מניית הבורסה לני"ע הבורסה לניע בתא -0.05%  שזינקה בשיעור דו ספרתי ביום הדוחות, והשלימה זינוק של יותר מ-114% בשנה האחרונה. מדובר בזינוק שממחיש את הקשר הישיר בין ביצועי הכלכלה הישראלית והבורסה לבין הצלחת החברה המפעילה אותה. כשמדדי הבורסה בתל אביב עולים, מחזורי המסחר גדלים והכנסות הבורסה מזנקות - כך גם מניית הבורסה נהנית ממומנטום חיובי. הבורסה מהווה למעשה אופציה על הכלכלה הישראלית. כשהכלכלה במגמת צמיחה, מדדי המניות עולים, המשקיעים זורמים לשוק ומחזורי המסחר מזנקים - מה שמתורגם באופן ישיר לעלייה בהכנסות הבורסה. הדוחות האחרונים מדגישים את הקשר הזה בצורה מובהקת. להרחבה - מניית הבורסה מזנקת; האם היא אופציה על השוק המקומי?


ההכנסות ברבעון הראשון של שנת 2025 הסתכמו לסך של כ-131 מיליון שקל לעומת הכנסות ברבעון המקביל אשתקד בסך של כ-108.3 מיליון שקל, גידול בשיעור של כ-21%. הגידול בהכנסות נובע מגידול בכל פעילויות הליבה של הבורסה ובעיקר מגידול בהכנסות משירותי מסלקה ומהכנסות מעמלות מסחר וסליקה. הרווח ברבעון הראשון של שנת 2025 הסתכם לסך של כ-35.8 מיליון שקל לעומת סך של כ-25.7 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד, גידול בשיעור של כ- 39%. 

להרחבה על דוחות הבורסה -  ההכנסות של הבורסה ברבעון - 131 מ' שקל, גידול של 21%



טאואר טאואר 2.71%   פרסמה גם היא השבוע את הדוחות הכספיים, שהיו טובים מצפי האנליסטים. החברה דיווחה על הכנסות של 358.2 לצד רווח של 45 סנט למניה ברבעון הראשון, כשצפי האנליסטים היה להכנסות של 358.1 מיליון דולר ורווח של 38 סנט למניה. לרבעון השני צופה טאואר הכנסות של 372 מיליון דולר עם סטייה של 5% למעלה או למטה. האנליסטים צופים הכנסות של 371.3 מיליון דולר ורווח של 43 סנט למניה. 

מנכ"ל החברה, ראסל אלוונגר, התייחס לדיווחים על עצירת הפרויקט המשותף עם אדאני להקמת מפעל בהודו בהשקעה של 10 מיליארד דולר: הדיווחים הפתיעו אותי, הפסקנו את הפרויקט לבקשתנו כבר לפני 5-6 חודשים, זה הגיע מהצד שלנו. הדיווחים חסרי בסיס לחלוטין. הסיבות שבגללן יצאנו מהפרויקט היו סיבות טובות מאוד אבל מפאת הסודיות אני לא אחשוף אותן. מעולם לא היה לנו הסכם מוחשי להתקדם עם הפרויקט, זה היה כיוון חיובי וזה היה יכול להיות דבר חיובי מאוד עבור טאואר, אבל בסופו של דבר אנחנו אלה שהחלטנו לצאת מהפרויקט מהסיבות שלנו". 


לרבעון השני צופה טאואר הכנסות של 372 מיליון דולר עם סטייה של 5% למעלה או למטה. האנליסטים צופים הכנסות של 371.3 מיליון דולר ורווח של 43 סנט למניה. 


ריטיילורס ריטיילורס 1.7%  ומקס סטוק מקס סטוק בלטו גם הן לחיוב השבוע, ברקע השיפור בסנטימנט הצרכנים.


בצד השלילי, החברות הביטחוניות הובילו את הירידות כאשר ישנה אופטימיות מסוימת סביב עסקת הפסקת אש ברקע מספר סיבות. המחתרת הכורדית הודיעה על התפרקות וסיום הסכסוך ארוך השנים עם הטורקים, הפסקת האש בין הודו לפקיסטן, הסכם הסחר בין ארה"ב לסין שעשוי ללמד על ירידה במתיחות מול סין לטיוואן וגם הביקור של טראמם בסעודיה שעשוי להביא לרגיעה במזרח התיכון. המניות הביטחוניות נופלות - הנה הסיבה


ארית תעשיות ארית תעשיות -0.68%  הובילה את הירידות השבוע, אליה הצטרפו מניות נקסט ויז'ן נקסט ויז'ן 1.84%  ואלביט מערכות אלביט מערכות . האחרונה דווקא רשמה שתי התפתחויות חיוביות השבוע, בדמות חוזה של 80 מיליון דולר לשדרוג מסוקים וגם הזמנה מחיל הנחתים של ארצות הברית בשווי של 112 מיליון דולר עבור מערכות ראיית לילה מתקדמות.


מניה שלא עשתה תנועה חריגה אך בהחלט ריכזה עניין הייתה מניית הבינלאומיבינלאומי -0.32%  שהייתה הראשונה מבין הבנקים הגדולים לדווח. הרווח הנקי של קבוצת הבינלאומי הסתכם ברבעון השלישי ב-530 מיליון שקל, קיטון של 6.9% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד, אז הרווח הסתכם ב-569 מיליון שקל. ההכנסות מריבית ברבעון הראשון הסתכמו ב-2.8 מיליארד שקל לעומת 2.68 מיליארד שקל ברבעון המקביל. ההכנסות מריבית נטו הסתכמו ב-1.15 מיליארד שקל לעומת 1.13 מיליארד שקל ברבעון המקביל. תשואת הרווח הנקי להון המיוחס לבעלי מניות הבנק (על בסיס שנתי) עמדה בתקופה ינואר-מרס 2025 על שיעור של 15.7%, בהשוואה ל-18.7% בתקופה המקבילה אשתקד ובהשוואה ל-19% בכל שנת 2024. 


מניית פרנטר פרטנר 1.41%  רשמה ירידה חדה לאחר פרסום הדוחות, לאחר שרשמה קיטון בהכנסות אך שיפור ברווחיות. עם זאת, ייתכן כי תגובת המשקיעים הייתה מוגזמת, כאשר המניה החזירה את מרבית הירידה בימי המסחר הבאים. ניתוח לתגובת השוק למניית פרטנר - הנפילה במניית פרטנר: תגובת יתר או חשש מוצדק?


מחוץ למניות ת"א 125, טורבוג'ן טורבוג'ן 1.95%  זינקה ב-35% לאחר שהודיעה על התקשרות בהסכמי השקעה פרטיים עם שני משקיעים - יעקב (ג'קי) בן זקן באמצעות חברת אבני ספירים - ניהול וקידום פרויקטים בע"מ, וברק אברמוב באמצעות חברת לאנדורה השקעות בע"מ. במסגרת העסקה, כל אחד מהם ישקיע עד 3.6 מיליון שקל, בסך כולל של עד 7.2 מיליון שקל. להרחבה - ג'קי בן זקן וברק אברמוב משקיעים בטורבוג'ן 7.2 מיליון שקל

פלסטופיל פלסטופיל 21.45%  זינקה בכ-25% ברקע עסקאות גדולות, כאשר נראה כי בעלי השליטה רכשו מניות ממוסדיים בפרמיה על מחיר השוק. בלעדי לביזפורטל: מי קנה מניות פלסטופיל בפרמיה על מחיר השוק?


לשלילה ניתן למצוא מניות ביטוחוניות נוספות, כמו עשות עשות -1.66%  , עין שלישית עין שלישית 1.93%  ואר אס אל אראסאל -3.11%   שירדו בשיעור דו ספרתי בשבוע החולף.

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    אנונימי 16/05/2025 13:58
    הגב לתגובה זו
    לדעתי יכולה לתת מהלך אדיר בקרוב