
דיווח: קבוצת אדאני עצרה את הקמת המפעל עם טאואר
לפי הדיווח, בקבוצה ההודית החליטו לעצור את הפרויקט בהיקף 10 מיליארד דולר מאחר והוא "לא היה נכון לקבוצה", כשלפי הדיווח אדאני "לא הייתה מרוצה מהתרומה הכלכלית של טאואר לפרויקט"
לפי דיווח ברויטרס, קבוצת אדאני ההודית החליטה לעצור את ההתקדמות להקמת המפעל המשותף עם טאואר Tower Semiconductor -2.13% בהיקף שלכ-10 מיליארד דולר. לפי הדיווח, העצירה מגיעה לאחר שבקבוצה הגיעו למסקנה שהפרויקט לא נכון עבורה, כשהדיווח מציין שבאדאני לא היו מרוצים מהתרומה הכלכלית של טאואר לפרויקט והרגישו שהיא לא מספקת. לפי ההסכם טאואר הייתה אמורה לספק את הידע הטכנולוגי, אך לפי הדיווח באדאני ציפו שהיא תהיה מעורבת יותר גם כלכלית.
לפני מספר חודשים אדאני כבר אמרה שהיא מעריכה את הפרויקט מחדש, אך כעת לפי הדיווחים היא החליטה לעצור אותו מתוך חשש שלא יהיה מספיק ביקוש, בעיקר בהודו, שיצדיק את הקמת המפעל במדינה.
כזכור, בחודש ספטמבר דיווחו טאואר ואדאני כי חתמו על הסכם במסגרתו ישקיעו 10 מיליארד דולר בהקמת מפעלי ייצור לשבבים בהודו. מדובר על פרויקט במחוז מהרשטרה שבמערב הודו והפרסום על כך נמסר בציוץ של ראש מחוז מהרשטרה.
אכזבה נוספת לטאואר
לטאואר יש ניסיון גדול בהקמת מפעלי שבבים וההסכם הזה היה אמור להוות קפיצת מדרגה עבורה, במיוחד אחרי האכזבה שהייתה כתוצאה מביטול עסקת אינטל - טאואר הייתה אמורה להירכש על ידי אינטל ב-5.4 מיליארד דולר, כלומר 53 דולר למניה בעוד בזמנו מניית טאואר נסחרה בכ-35 דולר למניה. עם זאת, העסקה לא יצאה לפועל בשל אי מתן אישור רגולטורי מצד הסינים, אישור שהיה נדרש מאחר ולאינטל הייתה פעילות גדולה בסין אותה היא לא רצתה להפסיד.
- טאואר בשת"פ עם אלסיון פוטוניקס: יספקו פתרונות תקשורת אופטית
- טאואר מכה את הצפי בשורה התחתונה ומספקת תחזית טובה
לא ברור כמה הושקע עד עכשיו במפעל על ידי כל צד ומה יקרה אחרי שההסכם יבוטל, אבל זו מסתמנת כאכזבה נוספת לטאואר ולמשקיעים.
את הרבעון הרביעי סיימה טאואר עם עלייה של 10% בהכנסות שעמדו על 387 מיליון דולר, לצד רווח נקי מתואם של 59 סנט למניה. בנוסף, החברה ציינה כי את הרבעון השני היא צופה לסיים עם הכנסות של 358 מיליון דולר (אמצע הטווח), נתון גבוה מצפי האנליסטים המוקדם.
מכה גם להודו
הודו זוכה לעניין רב בשנים האחרונות מצד המערב, בשל ההפנמה של המדינות המערביות שהן לא יכולות להרשות לעצמן יותר להיות תלויות בסין בכל הנוגע לייצור, במיוחד בתקופה הנוכחית. במקביל, הסינים מצידם
משקיעים ונכנסים לתחומי ייצור מתקדמים יותר במטרה לאיים על המערב.
הודו מצדה מנסה גם כן בשנים האחרונות למשוך אליה תאגידים גדולים במטרה להביא למדינה ידע מתקדם ומשרות חדשות שיקפיצו את הכלכלה שלה. עצירת העבודות להקמת המפעל של אדאני וטאואר עשויה להוות מכה נוספת ליוזמות של הנשיא נרדנדרה מודי, ששואף לקדם את תעשיית השבבים במדינה. מודי סימן את תחום ייצור השבבים כעדיפות עליונה באסטרטגיה הכלכלית של הודו, במטרה לחזק את מעמדה הגיאופוליטי כמעצמה בתחום האלקטרוניקה. דוח של UBS שפורסם החודש מעריך כי ארצות הברית וסין מהוות יחד 54% מהביקוש העולמי לשבבים. לעומת זאת, חלקה של הודו צפוי לעמוד השנה על 6.5% בלבד.
- מדד האינפלציה המועדף על הפד' ללא שינוי במרץ, בהתאם לצפי
- "95% מהכסף בקרנות שלי במזומן" - מוביוס מחכה לירידות נוספות
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
למרות זאת, להודו עדיין אין מפעל לייצור שבבים. מיזם משותף בהיקף של 19.5 מיליארד דולר שתוכנן בין תאגיד הענק ההודי ודנטה וחברת פוקסקון מטייוואן, קרס ביולי 2023, בין היתר בשל דאגות שהביעה ממשלת הודו בנוגע לעלויות ולדחיות באישור תמריצים ממשלתיים. המיזמים המרכזיים שנמצאים כעת בשלבי הקמה כוללים מפעל לייצור שבבים בהשקעה של 11 מיליארד דולר וכן מתקן לבדיקת שבבים, שניהם של קבוצת טאטא, לצד מפעל לאריזת שבבים של חברת מיקרון האמריקאית, בהשקעה של 2.7 מיליארד דולר.
על פי הדיווח ברויטרס, אדאני ערכה בחינה מחודשת של התחום והגיעה למסקנה ששלושת שלבי התהליך - ייצור, אריזה ושיווק - לא בטוח שייצרו ביקוש מספק בשוק המקומי, בניגוד למרכזי ייצור גדולים
כמו סין. לדברי אותו גורם בדיווח, הקבוצה סבורה כי "יש לבחון לעומק כיצד ניתן להבטיח ששבבים שיוצרו בהודו אכן יימכרו בהודו". הוא הוסיף כי "השוק המקומי עדיין נמצא בשלבים ראשוניים".
- 3.dw 30/04/2025 16:35הגב לתגובה זובפיסקה על עיסקת אינטל וביטולה הייתי מוסיף כי טאואר קיבלה קנס פיצוי מאינטל כך שמבחינת המשקיעים של היום אפריל 2025 יש עוד פס ייצור אמריקאי שקיבלו במתנה וייצר צמיחה עתידית. זה לא רע.נכון משקיעים שקיוו לעיסקה ב 53 התאכזבו אבל היום ב 36 דולר עוד קו ייצור במתנה זה לא רע.
- 2.יותר טוב שיחסכו את הכסף וילכו להשקיע בארהב (ל"ת)אנונימי 30/04/2025 15:48הגב לתגובה זו
- 1.לא כדאי לעשות עסקים בהודו תמיד תפסיד (ל"ת)עושה חשבון 30/04/2025 14:17הגב לתגובה זו