
מדד המחירים לצרכן בארה"ב: עלייה ב-0.2% באפריל, מתחת לציפיות
הלשכה לסטטיסטיקה של ארצות הברית מפרסמת את מדד המחירים לצרכן (CPI) לחודש אפריל: עליה שנתית של 2.3% לעומת צפיה ל-2.4%; המשקיעים מקבלים הצצה ראשונית לתמונת המאקרו של מלחמת המכסים שמתנהלת מתחילת אפריל, אם כי ברקע הסכם הסחר הזמני והפחתת המכסים ההדדיים - המדד לא מציג תמונה מדויקת של האינפלציה
הלשכה לסטטיסטיקה של ארצות הברית מפרסמת את מדד המחירים לצרכן (CPI) לחודש אפריל:
האינפלציה בארה"ב בחודש אפריל הייתה נמוכה במעט מהצפוי, כאשר השפעת מכסי היבוא של ממשל טראמפ החלה לתת את אותותיה על הכלכלה המאטה. מדד המחירים לצרכן (CPI), אשר מודד את עלויות הסחורות והשירותים, עלה ב-0.2% בחודש, מה שהביא את שיעור האינפלציה השנתי ל-2.3%, בהתאם לתחזיות האנליסטים של דאו ג'ונס ולמעט מתחת לתחזית השנתית שעמדה על 2.4%.
ללא מחירי המזון והאנרגיה התנודתיים, עלה מדד הליבה (Core CPI) גם הוא ב-0.2% בחודש האחרון, כאשר הנתון השנתי עמד על 2.8% - נתון שתאם את התחזית השנתית אך היה נמוך במעט מהתחזית החודשית שעמדה על 0.3%.
הסכם הסחר הזמני שהושג בין המעצמות ובו הכרזה על הפוגה של 90 יום במכסים בין ארצות הברית לסין, לצד שמירה על מכסים של 30% על יבוא מסין ו-10% על יבוא מארה"ב, הופכת את המדד הנוכחי לקצת 'לא מעודכן'. אפשר להסתכל על זה ככה - הנתונים משקפים איך עשויה להיראות האינפלציה בהנתן מצב של מלחמת מכסים ומתחים גיאופלוטיים שגורמים לעליית מחירים אבל אנחנו במקום קצת שונה, לכן זה לא מדויק ולא בהחלט משקף את מצב האינפלציה העדכני. בכל זאת, לפרסום המדד יש השפעה רבה על התנודתיות בשוק כמו גם הוא מצית טריגרים אצל אלגוריתמי מסחר שבתורם גורמים לשוק לתזוזות רחבות.
אנליסטים בגולדמן זקס מעריכים כי המכסים תרמו לתוספת של כ-0.06 נקודות למדד הליבה, בעוד שבדויטשה בנק סבורים שחברות מסוימות דחו העלאות מחירים, ולכן המדד לא כולל את ההשפעה המלאה של השפעות המכסים ושאותן נראה רק בעיכוב קל רק בנתוני המדד של מאי או אפילו יוני.
- בוקר כלכלי: השבוע בו הביטקוין הגיע למדד המוביל בארה"ב בוקר כלכלי: השבוע בו הביטקוין הגיע למדד המוביל בארה"ב
- הנאסד"ק בשיא כל הזמנים: סיפורה של מהפכה טכנולוגית בשוק ההון
המסחר בוול סטריט נפתח בעליות מתונות לאחר פרסום הנתונים, כאשר המשקיעים מפרשים
את נתוני האינפלציה כסימן חיובי להמשך מדיניות מוניטרית מקילה של הפד' ואולי מקרבים הורדת ריבית בקרוב.
העליות המתונות בוול סטריט לאחר פרסום נתוני האינפלציה של חודש אפריל מראות את זה שהמשקיעים אופטימים. הם רואים בנתונים האלה סימן לכך שהאינפלציה נותרת
בשליטה יחסית, עם שיעור שנתי של 2.3% שקרוב למטרת הפד של 2%. מדד הליבה (Core CPI), שעלה גם הוא ב-0.2% בחודש והגיע ל-2.8% בשנה, היה מעט נמוך מהציפיות החודשיות (0.3%), מה שמחזק את התפיסה של המשקיעים שהלחצים האינפלציוניים לא מתגברים משמעותית על אף הכותרות המרעישות
שיצאו מהחדר הסגלגל לאורך כל החודש.
עם זאת, עדיין אי אפשר להגיד בבטחון שנראה הורדת ריבית בקרוב, הפד' עדיין זהיר ויש שיאמרו זהיר מאוד לאור אי-הוודאות הכלכלית, הוא מעדיף בינתיים לנקוט במדיניות של 'שב ואל תעשה' ולבחון את מדיניות המכסים של ממשל טראמפ שלהם השפעה ישירה על הלחצים האינפלציוניים. בינתיים, נוח לפד עם ריבית בטווח של 4.25%-4.5% ויו"ר הפד, ג'רום פאוול, הדגיש כי הבנק המרכזי ממתין ל"בהירות רבה יותר" לפני שישנה את המדיניות שלו.
- האנליסטים קוראים לפירוק אלפאבית: "החיפוש מעיב על ערך החטיבות"
- רובינהוד מזנקת ב-9% - מה קורה בחברת המסחר המקוון?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
בעוד שחלק מהמשקיעים מפרשים את הנתונים כמגבירים את הסבירות להורדת
ריבית ביוני או בספטמבר השנה, יש קהל גדול שדווקא סבור שהפד' עשוי להמשיך להחזיק בריבית גבוהה זמן רב יותר כדי למנוע את התחממות הכלכלה, במיוחד אם הסכם המכסים הזמני עם סין ייכשל והמתחים יחזרו.
- 2.בקרוב הלמס הנוכלים והשקרנים יהיה נתון מחירי הדירות עולים שבשטח יש ירידות של יותר מ10אחוז (ל"ת)אלי 13/05/2025 18:24הגב לתגובה זו
- 1.בא 13/05/2025 16:19הגב לתגובה זומייצרים עכשיו רק מכשירים פיננסיים. המערב יצטרך לשעבד את האזררחים במדינות שלהם בשביל להגן על התעסוקה שנשארה.