מדד המחירים המפתיע משפיע על מכתיב את המגמה בשוק האג"ח
את שבוע המסחר החדש, מתחיל שוק האג"ח המקומי כאשר נתוני מדד המחירים לצרכן בישראל ובארה"ב הם אלו המכתיבים את המגמה. מדדי המחירים בשני המקומות היו נמוכים יחסית. בישראל הסתכם מדד המחירים לצרכן לחודש דצמבר ללא שינוי לעומת ציפיות למדד חיובי של עד 0.3%.
הסיבות למדד הנמוך הן:ירידה במחירי הדיור כתוצאה מירידה במחירי השכירות, וכן ירידה במחירי הנופש. בסיכום לשנת 2009 עלה המדד ב 3.9%, ומשלים שנה נוספת של בריחה מהיעד הממשלתי העומד על בין 1%-3%.
את 2009 צפוי שנפתח במדדים נמוכים יחסית כאשר הפעם הממשלה בעזרת הורדת המע"מ צפויה ללחוץ מעת על המחירים כמו כן ירידה במחירי המים והוזלות עונתיות של הלבשה והנעלה.
למדד הנמוך זה יש השפעה על שווקי ההון: הנמכת הציפיות לאינפלציה בעקבות המדד ובתוספת ההחלשות האחרונה של שע"ח של הדולר והיורו מול השקל אשר מקטינות גם הן את הלחץ על המחירים.
כתוצאה מהירידה בציפיות האינפלציוניות אנו רואים עליות באג"ח בריבית קבועה בעיקר השקליות , כאשר הצפייה שלנגיד בנק ישראל יהיה פחות תמריץ לעלות את הריבית בסוף החודש הנוכחי.
גם בארה"ב נתון מדד המחירים היה נמוך 0.1% , מדד זה בצירוף נתונים כלכליים חלשים , הובילו את שוק המניות בארה"ב לירידות אך את שוק האג"ח לעליות כאשר גם שם הצפי הוא שתהיה התמתנות בציפיות לעליית ריבית.
מהמתרחש בשווקים
שוק האג"ח המקומי כאמור נסחר במגמה מעורבת, אג"ח הממשלתיות, אלו שבריבית קבועה עולים בצורה חדה עד 0.7% בטווחים הארוכים, כאשר השקליים עולים בצורה חדה יותר עקב הצפייה לירידה בקצב האינפלציה. אג"ח בריבית משתנה מסוג גילון שהיו חביבות המשקיעים בשבועות האחרונים יורדות קלות ב 0.05%.
בשוק הקונצרני המגמה מעורבת, מדדי התל בונד, בראשות התל-בונד השקלי עולים בעד 0.2%. אג"ח הקונצרני בסיכון גבוה יורדות וזאת עקב הירידות בשווקי המניות.