אספרסו בר פותחת 3 סניפים חדשים במקביל

הסניפים ייפתחו במלון מנדרין בת"א, בהרצליה ובקניון קרית-אונו. היקף השקעה נאמד בכ- 1.2 מיליון דולר
משה בנימין |

רשת "אספרסו בר" מתרחבת. רשת בתי הקפה שהחדירה לישראל את תרבות האספרסו ומסורת הקפה האיטלקי משיקה שלושה סניפים חדשים: במלון מנדרין בצפון תל-אביב, ברחוב בן גוריון בהרצליה ובקניון קרית אונו.

במסגרת הרחבת הפעילות העסקית רכשה הרשת בכ- 2 מיליון שקל קונדיטוריה באיזור התעשייה סגולה בפתח-תקווה שהיה שייך לרשת הקונדיטוריות "טושה". המפעל שנרכש מייצר את המאפים, הלחמים והקינוחים בעבור כל סניפי הרשת ובעתיד גם ישווק את המוצרים ללקוחות ייחודיים חיצוניים ונקראת "אספרסו בר בייקרי".

נורית רוה, הבעלים והמנכ"ל של "אספרסו בר": "כמי שנתנו לתל-אביב את האספרסו בר הראשון שלה, ברחוב יבנה בתל-אביב, אנו רוצים להביא את חוויית ה'אספרסו בר' האותנטית גם מחוץ לתל-אביב. מפעל המאפים יאפשר לנו לבסס פעילות עסקית חדשה, בתחום הפטיסרי בפרט ובתחום הקולינרי בכלל, מתוך כוונה לרכוש לעצמנו מעמד מוביל שוק גם בתחום זה".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
רשות המסים
צילום: רשות המסים

"לשלם מס של 2% או לחלק דיבידנד?"

חוק הרווחים הכלואים מאפשר לשלם קנס של 2% על הרווחים הכלואים או מס על דיבידנדים של 5% מהרווחים הכלואים - מה עדיף, והאם יש בכלל העדפה?

רן קידר |

השאלה שעסקים וראי החשבון שלהם מתעסקים בה כעת היא האם לשלם מס-קנס של 2% על הרווחים העודפים או לחלק דיבידנד מתוך הרווחים העודפים? תזכורת מהירה: חוק הרווחים הכלואים מגדיר רווחים מהעבר תחת חישובים והגדרות כרווחים שמחוייבים בחלוקה כדיבידנד באופן מדורג - 5% השנה, 6% בשנה הבאה.  אם לא מחלקים משלמים קנס-מס של 2% על יתרת הרווחים האלו.

המטרה של האוצר ורשות המסים היתה להגדיל את הקופה ולצד מהלכים נוספים הם הצליחו - ""אני ברווחיות של כמעט 30%, בגלל שאני מרוויח ויעיל, אני צריך לשלם יותר מס?". השאלה מה צריך לעשות בעל עסק שנכנס להגדרה הזו שהיא אגב כוללנית מאוד ועל פי ההערכות יש מעל 300 אלף גופים כאלו. בפועל, כל בעל שליטה שהעסק שלו לא ציבורי (חברות ציבוריות), לא עולה על מחזור של 30 מיליון שקל ומרוויח מעל 25% הוא בפנים.

יש הגדרות מדויקות לרווחיות, אבל ככלל אלו ההגדרות ואם תחשבו על זה - כמעט כל עסקי מתן השירותים והייעוץ בפנים, סיכוי טוב שגם עסקים קטנים, חנויות, רשתות, אפילו מאפיות, מסעדות וכו' בפנים. המונים בפנים והם מקבלים את ההודעות מרואי החשבון שלהם בשנה האחרונה.

ברגע שהם בפנים שי שני סוגי מיסוי - הראשון על הרווחים של שנים קודמות והשני על השוטף. נתחיל בשני - אם אתם עומדים בהגדרות האלו, אז המיסוי השוטף שלכם יהיה לפי המס השולי, יעלו בעצם את הרווחים מהעסק אליכם, יורידו את "המחיצה" שבינכם לבין העסק. המיסוי יהפוך להיות אישי, לא "ישותי". 

חוץ מזה, ממסים כאמור את העודפים. מגדירים מה הם הרווחים העודפים, אלו לא הרווחים החשבונאיים, ואת הסכום הזה רוצים שתחלקו כדיבידנד כדי שקופת המדינה תתמלא במס. יש שתי אפשרויות - תחלקו 5% שיעלו ל-6% מסכום הרווחים העודפים או תשלמו קנס של 2% על העודפים. מה עדיף, שואלים בעלי החברות: "לשלם מס של 2% או לחלק דיבידנד?"