השטר הירוק חתם בזינוק של 0.94% לרמה של 3.881 שקל
המטבע הישראלי חתם את יום המסחר במגמה מעורבת אל מול העיקריים. שערו היציג של הדולר נקבע בעליה של 0.94% לרמה של 3.881 שקל, שערו היציג של האירו נקבע בירידה של 0.13% לרמה של 5.65 שקל
מחדר המסחר של פורקסיארד נמסר, כי פרסומם של נתונים טובים בארה"ב לצד נתונים חלשים מאירופה גרמו להתחזקות של המטבע האמריקני מול מרבית המטבעות. אמש פורסם דו"ח תעסוקה של ADP אשר והצביע על עליה של 189 אלף משרות מול צפי ל 50 אלף בלבד. הנתון המצויין, המקדים לנתון התעסוקה NFP, שעתיד להתפרסם ביום שישי הקרוב, הוכיח כי למרות היחלשות הכלכלה האמריקנית שוק העבודה ממשיך לצמוח.
גם התפוקה לרבעון השלישי, אשר עודכנה בפעם השנייה, תוקנה חדות כלפי מעלה ל-6.3%, הצמיחה הגבוהה ביותר ב-4 השנים האחרונות. גם הזמנות ממפעלים לחודש אוקטובר יצאו מעל הצפיות. הנתון האחרון של אתמול, מדד מנהלי הרכש למגזר השירותים, הראה על צמיחה איטית בכלכלה, אך למרות זאת העלה ספקות בקשר לאפשרות של מיתון עתידי בארה"ב ועל כן מגמתו היומית של הדולר לא השתנתה. היום צריך להתפרסם מס' דורשי עבודה, וכרגע המסחר באירו דולר מאופיין בדישדוש בין הרמוות 1.4585 – 1.4563 כאשר נתון טוב במספר דורשי העבודה היום עלול להביא לפריצת תמיכה נוספת הממוקמת ב- 1.4530 ואף צפוי להמשיך לכיוון 1.4500.
היום עתידים להתפרסם שתי הודעות ריבית האחת באירופה והשניה באנגליה כאשר הראשונה צפויה להיוותר ללא שינוי למרות הלחצים הפנים אינפלציונים ההולכים וגוברים ביבשת, מה שעלול לתרום להמשך היחלשות האירו אל מול המטבעות העיקריים ובמיוחד כנגד השטר הירוק. גם מול השקל הדולר מציג את התחזקותו אשר מופגנת מול כל המטבעות בעוד שהתחזק אמש ביותר מ-0.50% לשער של בשעות הערב 3.8620, והבוקר הדולר מתחזק ב-0.9% נוספים והוא נסחר בין הבנקים תמורת 3.879 שקלים. האירו נחלש ב-0.1% ל-5.651 שקלים.
נכון להיום הסוחרים המקומיים ממתינים בדריכות גבוהה לראות האם הפער בריביות בין השקל לדולר יעלם ביום שלישי הקרוב בהחלטת הריבית הצפויה בארה"ב. אם נגיד הפד יוריד את הריבית ב-0.5% שערי הריביות של הדולר ושל השקל יעמדו על 4%, דבר שיכול לעניק לשקל רוח גבית נוספת אך נדגיש ונאמר ש הורדה של 0.25% תהא יותר ריאלית.
לסיכום, אין ספק שהדולר הנמוך בעולם מעלה את אטרקטיביות הסחורות האמריקאיות אשר כרגע מקשה מאוד על היצואנים האירופאים ופוגעת באפן ישיר בנתוני המאקרו של גוש היורו, אך ללא ספק נותן את תוצאותיו בנתוני המאקרו בארה"ב.
בנוסף גם פרסום הדו"ח המודיעיני בארה"ב לגבי התפתחותה של היכולת הגרעינית באיראן מראה את תוצאותיו על השוק כאשר הסיר חששות לגבי מערכה אפשרית במפרץ הפרסי, שהרי חשוב מאוד לציין שאיראן היא אחת מספקי הנפט המובילים בעולם.