האם כשאנחנו מבצעים חיפוש תמים בגוגל אנחנו בטוחים?
פנל איגוד אירופאי עצמאי התחיל לחקור האם מנוע החיפוש של GOOGLE עומד בתקנות הפרטיות האירופאים.
דובר מתאם האיחוד האירופאי (EU), פיטרו פטרוצ'י, אמר היום (ו') ש-28 מחברי הפנל, אשר מייעצים לוועידה האירופאית ולממשלות החברות באיחוד האירופאי בנושאי הגנת מידע, רוצות שגוגל תתייחס לדאגות בנושא נוהל השמירה וההחזקה של נתוני המשתמשים במנוע החיפוש, של עד כשנתיים.
"הקבוצה הזאת שלחה מכתב לגוגל בו היא העלתה מספר שאלות", אמר פטרוצ'י, כשהוסיף שוועדת הצדק של האיחוד האירופאי המנוהלת על ידי פרנקו פראטיני, מגבה את החקירה.
"הוא רואה בשאלות שהועלו במכתב כהולמים ולגיטימיים", אמר פרטוצ'י.
פטר פליישר, יועץ גוגל בנושא פרטיות משתמש, אמר שהחברה עושה הרבה כדי להגן על הנתונים האישיים הנאספים במנוע החיפוש ממשתמשים במנוע החיפוש שלה.
"אנחנו מאמינים שזה חלק חשוב מהמחויבות שלנו לכבד את פרטיות המשתמש בעוד אנו מאזנים מספר גורמים חשובים, כמו תחזוק האבטחה ומניעת הונאות וניצול", אמר פליישר. הוא הוסיף שגוגל "מחויבת לעסוק בדיאלוג בונה".
דובר החברה הוסיף ואמר, כי גוגל תענה לדאגות הפרטיות של האיחוד האירופאי לפני הישיבה הבאה של הפנל, שתתקיים בסוף יוני.
הצעד של EU ממשיך את הפעולות האחרונות שנעשו בארה"ב, היכן שקבוצת צרכנים ביקשה מוועדה הפדראלית למסחר לחקור את ההגנות של גוגל בנושא הפרטיות לאחר שהחברה הציעה לרכוש את חברת הפרסום האינטרנטית דאבלקליק (DoubleClick).
בכירים ב-EU אמרו שהם שלחו מכתב בשבוע שעבר לגוגל בו הם שאלו האם החברה הממוקמת בקליפורניה "עשתה את כל הדרישות הנחוצות" כדי לעמוד בתקנות הגנת המידע האירופאיות, שבדרך כלל קשוחות יותר מאלה הנהוגות בארה"ב. הבכירים גם אמרו שפנל EU גם ביקש אינפורמציה איך גוגל שומרת על הנתונים.
פליישר אמר שגוגל צריכה לרשום את נתוני החיפוש של המשתמשים לצרוך מטרות אבטחה – להגן על מנוע החיפוש שלה מפני האקרים. אבל הוא אמר שחברה עשתה לאחרונה צעדים נוספים כדי לשפר את פרטיות המשתמשים. לדוגמא, רישומי השרתים, הופכים להיות בעלי "שם בדוי" אחרי 18-24 חודשים.