מה מאפיין שכונות צעירות עם ילדים
המאפיינים הבולטים בשכונות צעירות עם ילדים הם שיעור גבוה – מעל 30% ומעלה – של קבוצת הגיל הצעירה הכוללת ילדים בגילאי 0-14, בעוד ששיעור בני קבוצת הגיל הקשישה – מעל גיל 65 - הוא נמוך יחסית ואינו עולה על 10%.
חברת בדק-בית מקבוצת קו מנחה המתמחה בשרותי מידע ובדיקות לרוכשי דירות, מציינת כי מרבית הלקוחות מקבוצת הזוגות הצעירים עם ילדים, מעדיפים באופן מובהק אוכלוסיה הומוגנית ורוצים להתגורר עם שכנים בני אותה שכבת גיל וסטטוס מעמדי.
לדברי צחי ברדוגו, מנכל בדק-בית: "הם מבקשים במיוחד לדעת אם יש עוד ילדים בבניין, אם יש גני ילדים ופעוטונים בקרבת הבית ואם יש באזור תחנה של טיפת חלב. כמו כן מבחינת אזור מגורים למרביתם חשובה קרבה גיאוגרפית להורי האישה". בנוסף לכך, כיום יש מודעות גבוהה יותר מבעבר לבדיקת קרינה מאנטנות סלולריות ומקווי מתח גבוה בקרבת הבית. לעומת זאת, אין עדיין מודעות מספיק מפותחת לבדיקות זיהום אוויר הידוע כבעל השפעה על בעיות נשימתיות במיוחד בקרב ילדים.
ברדוגו מוסיף כי הקריטריון הראשון שהורים מציינים בתהליך חיפוש אחר אזור מגורים חדש, הוא כמובן החינוך שנחשב לבעל חשיבות גבוהה במיוחד. "נתקלנו לא אחת במקרים של הורים לילדים שהיו מוכנים לשלם מחירי פרימיום עבור דירה המאופיינת בקרבה לבית ספר הידוע ברמתו הגבוהה", מציין ברדוגו. עם זאת חשוב לזכור שאזורי מגורים ידידותיים לגידול ילדים מאופיינים על פי רב במספר פרמטרים שרצוי לבדוק: - מוסדות חינוך איכותיים - מעורבות קהילתית - שיעורי פשיעה נמוכים - הרכב אוכלוסיה שבו אחוז המשפחות עם ילדים הוא גבוה - שיעור גבוה של דירות בבעלות (לעומת דירות שכורות) - אחוז גבוה של תושבים בעלי השכלה תיכונית ומעלה - פארקים, גינות שעשועים ופינות משחק בטוחות (כלומר, לא בקרבת צירי תנועה) - שרותי בריאות (טיפת חלב, קופ"ח, בית מרקחת) - מדרכות/שבילים נוחים (לעגלת תינוקות), ספסלי ישיבה - שירותים קהילתיים (חוגים, פעילויות, מתנ"ס, שיטור קהילתי, וכיוב')
נתון מעניין שעלה מהבדיקות הוא שאזורי מגורים הנחשבים ליקרים ביותר מבחינת שווי הנכסים, לא בהכרח מייצגים סביבה הכי ידידותית לילדים.