האופטימיות מתגברת: מדד הבטחון הכלכלי העולמי של בלומברג זינק לשיא של 22 חודשים
האופטימיות בקרב סוחרים, אנליסטים, כלכלנים ומשקיעים הולכת וגוברת בחודשים האחרונים, על רקע התגברות הסימנים לכך שהכלכלה העולמית יוצאת מהמיתון החמור ביותר בעשורים האחרונים.
מדד הבטחון הכלכלי העולמי של בלומברג זינק לשיא של 22 חודשים, לאחר שבשבועות האחרונים זינקו הבורסות בעולם על רקע נתוני מאקרו חיוביים ודוחות מפתיעים לטובה של חברות מובילות בארה"ב, אירופה ואסיה.
המדד טיפס באוגוסט לרמה של 58.12 נקודות לעומת 39.13 נקודות ביולי. בארה"ב טיפס המדד ל-47.3 נקודות לעומת 29.5 נקודות ביולי. המשמעות: מספר המשתתפים האופטימיים גבוה מהפסימיים.
"זה ברור לגמרי שהמיתון מסתיים ויש התאוששות כלכלית, ברמה כזו או אחרת. היו לנו תוכניות תמריצים פיסקאליות ומוניטאריות הגדולות בכל הזמנים, בכל העולם, והן עושות את העבודה", אמר לבלומברג ניק קוניס, כלכלן בסניף של פורטיס באמסטרדם ומשתתף קבוע בסקר.
נציין כי ועדת השוק הפתוח (ה-FOMC) של הפדרל ריזרב החליטה אתמול, כצפוי, להשאיר את שיעור הריבית ברמה הנמוכה בכל הזמנים בין 0% ל-0.25%, כך נודע עם סיום הישיבה בת היומיים של הבכירים בבנק המרכזי. ההגיון מאחורי החלטה זו של ה'פד' היא ששיעור ריבית נמוך במיוחד ימשיך להגביר את הוצאותיהם של האמריקנים, דבר שיתמוך בכלכלה הגדולה בעולם.
הועדה חזרה על כוונותיה לשמור על ריבית נמוכה במיוחד במהלך התקופה הקרובה. "הפעילות הכלכלית מתחילה להתאזן", כתבו בכירי ה'פד' בהצהרה לאחר הפגישה הסגורה בת היומיים. לדבריהם, מצב השווקים הפיננסיים ממשיך להשתפר בעוד ש"הוצאות משקי הבית ממשיכים להראות סימנים של התייצבות", אך עם זאת עדיין פגיעים כתוצאה משיעור האבטלה הגואה כמו גם משוק האשראי שעדיין נמצא בקשיים.