אנליסט הבנקים של IBI: "מעמד הבנקים המקומיים דווקא התחזק בצל גל הירידות האחרון"
הבנקים בישראל מודיעים אחד אחר השני על החשיפה שלהם למוסדות הפיננסים הקורסים בארה"ב,ונשאלת השאלה איך ייראו הדו"חות הקרובים של הבנקים בישראל בעקבות ההתפתחויות האחרונות הבלתי צפויות.
ליאור רבינוביץ', אנליסט הבנקים של בית ההשקעות IBI אומר היום: "רמת האי-וודאות עלתה מאוד וכתוצאה מכך היכולת לחזות את הרווחים פחתה באופן משמעותי".
החשיפה לוושינגטון מיוצ'ואל כבר ידועה בקרב הבנקים, בדיסקונט הסכום הוא קטן, פועלים חשוף בעד 25 מיליון דולר ולאומי הודיע רשמית על חשיפה של 50 מיליון דולר. רבינוביץ' אומר עוד שצריכים להבין שסך המאזן של בנק החסכונות שפשט את הרגל ביום שישי האחרון הוא כמו זה של מדינת ישראל.
רבינוביץ' מעריך שהיקף החשיפה לוושינגטון מיוצ'ואל הוא נמוך יותר בהשוואה לליהמן ברדרס, אך עצם המקרה חמור יותר. "האג"ח של וושינגטון מיוצ'ואל נמחק וזה אומר שלבנק לאומי של ניירות ערך בשווי של 50 מיליון דולר שלא שווים מאומה", מציין רבינוביץ'.
"יהיו עוד בנקים שיפשטו את הרגל בארה"ב, קיימת חשיפה של בנקים בישראל ברמה הרבה יותר נמוכה, אבל הנקודה המעניינת היא שבעקבות גל הירידות והפדיונות מבתי ההשקעות מעמד הבנקים דווקא התחזק", אומר אנליסט הבנקים בבית ההשקעות IBI תוך שהוא מציין את הנקודה שנסתרה מעיני משקיעים רבים.
הפאניקה של השבועות האחרונים בשוק ההון הביאה לקוחות רבים לפדות כספים גדולים מקרנות הנאמנות, קופות הגמל ושאר מוצרי החיסכון לכל הטווחים ולהפקידם באפיקים חסרי סיכון בבנקים.
מעבר לכך מציין רבינוביץ' כי העובדה שגופי ההשקעה המוסדיים מתרכזים כרגע בהיקף הפדיונות מהקרנות, הם מהווים אלטרנטיבה פחות טובה בשוק האשראי למגזר הבנקאי.
בשורה התחתונה אומר אנליסט הבנקים של IBI "כי הסיפור של הבנקים המקומיים הוא מה יקרה לכלכלה הישראלית. הכלכלה הולכת לתקופה יותר רעה, אין כמעט ספק שתהיה עלייה בחובות המסופקים, יחד עם זאת רווחי המימון נמצאים במגמת עלייה, הבנקים נכנסים למשבר עם תיק אשראי טוב יותר".