המכפיל מצדיק אבל האם הקונים בדרך חזרה?

רונן אביגדור, מנכ"ל קרנות הנאמנות של מנורה-מבטחים, סוקר את השוק לאחר המהלך של ברננקי
רונן אביגדור |

במכפיל 14.5 על ה- S&P500 בהשוואה למכפיל 28 באג"ח ממשלתי ל-10 שנים, יתחילו משקיעים לחזור למניות - זה קרה בעבר וזה יקרה גם הפעם. אבל זה לא יקרה "מחר". הפחתת ריבית אגרסיבית (0.75%) וחסרת תקדים אכן חיונית, אך אינה מספיקה. אנו צופים שתהיינה בקרוב הפחתות נוספות. הבעיה היא שכ"חוזקה של התרופה" גם "חומרתה של המחלה".

עוד נציין, כי הראלי חסר התקדים של האג"ח הממשלתי האמריקאי צפוי להימשך (שיא של 4.5 שנים). במניות – צפוייה בעיקר תנודתיות גבוהה. עונת הדוחות בעיצומה וניכרת השפעת המשבר על התוצאות הכספיות. להערכתנו, מדדי המניות בארה"ב צפויים להמשיך לרדת.

BRIC – הירידות החדות מחדדות את הדילמה

לאור הירידות החדות בשווקים המתעוררים, מתחדדת הדילמה האם זה הזמן "להיכנס" ולהגדיל את ההשקעה ב-BRIC ? גישתנו זהירה, למרות ההזדמנות הכלכלית, השווקים המתעוררים במזרח ייפגעו פעמיים : ראשית – ההאטה/מיתון במערב פוגעת בייצוא למערב ולפיכך בקצב הצמיחה שלהם. שנית – ירידה בייצוא ובצמיחה, תפגע בצריכה הפרטית הגואה של "המתעשרים החדשים".

מניות בישראל:

כלכלית – אנחנו ברמות קנייה, אולם השפעות מהעולם ימשיכו לטלטל את ת"א. פדיונות בקרנות "לוחצות" את המניות: ינואר מסתמן כחודש הגרוע ביותר בתעשיית קרנות הנאמנות מאז משבר אוגוסט בו נפדו כ-12 מילארד שקל מהתעשייה. בניטרול הקרנות הכספיות, רמת הפדיונות הגבוהה מאלצת מנהלי קרנות למכור באגרסיביות מניות. לחץ המכירות של הקרנות מורגש במיוחד במניות היתר. זה לא ישתנה בקרוב.

כל הכותרות

רכישות בעלי עניין: אנו מעודדים מגל רכישות של בעלי עניין בחברות רבות. אבל זה לא מספיק כדי לשנות את הסנטימנט בבורסה.

בקיצור, זאת לא רק פסיכולוגיה, כיוון שאי אפשר להתעלם מהשפעות שליליות ברורות שתהיינה להאטה הכלכלית בארה"ב על התוצאות הכספיות של חברות ישראליות רבות החשופות בפעילותן לארה"ב

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה