גרינספן: אני לא מתחרט על הורדות הריבית שביצעתי
יושב הראש של הפדרל ריזרב לשעבר, אלן גרינספן אמר היום: "אין לי חרטות ספציפיות" (בנוגע למצב אליו נקלעה כלכלת ארה"ב). כמו כן, הודיע כי הדרדרות שוק המגורים האמריקני לא נגרמה בשל המדיניות המוניטרית שלו.
"השווקים מודעים לעובדה כי נפילת מחירי הבתים אינה פוסקת", אמר היום גרינספן בראיון באוסלו. "אין לי חרטות ספציפיות. בועת שוק המגורים היא לא בבואה של מה שעשיתי, זהו מאפיין גלובלי."
מחירי הבתים ירדו גם ברבעון השלישי, הסטנדרטים הקשוחים לקבלת הלוואות הביאו לצניחה של 14% במכירות ברמה לאומית, כך הודיעה התאחדות סוכני הנדל"ן הלאומית בארה"ב. הדרדרות שוק המגורים האמריקני החלה עוד ב-2006 ועלולה להמשיך גם בשנה הבאה, והיא דומה במקצת להאטה החריפה של שנות ה-90 שהסתיימה במיתון של שנת 1991.
ג'וזף שטיגליץ, חתן פרס נובל לכלכלה אמר ב-16 לנובמבר כי יש סיכויים של 50% למיתון בארה"ב, לאחר הבלאגן שנגרם על ידי גרינספאן. יושב הראש שלשעבר לא נשאר חייב באומרו שהמבקרים לא מדויקים או לא מושלמים.
חלק מהביקורת שהוטחה כלפי גרינספן מקורה מנסיבות שהובילו אותו להוריד את הריבית בצורה אגרסיבית לאחר המיתון הקשה של 2001. ה'פד' חתך אז את שיעורי הריבית עד לרמה של 1%. מהלך זה לצד עוד שינויים רגולטוריים הביאו לבועה בשוק המגורים ולקריסת שוק משכנתאות הסאב-פריים והיום לסיכון אמיתי למיתון לכלכלה הגדולה בעולם.