סקירה שבועית (דאלי)סקירה שבועית (דאלי)
סקירה

סיכום שבועי בת"א - ירידות במדדים וגל ההנפקות נמשך

אחרי שבועות של עליות, הבורסה בתל אביב סגרה שבוע ירידות במדדים המובילים, על רקע התחזקות הדולר והתגברות חוסר הוודאות הפוליטית; לצד האטה במחזורים ובקצב הגיוסים לקרנות, שוק ההנפקות נשאר פעיל, ומניות חדשות הצטרפו לבורסה; אלו המניות והכותרות הבולטות של השבוע

תמיר חכמוף |
אחרי רצף עליות חזק, הבורסה בתל אביב חוותה השבוע בלימה עם ירידות קלות במדדים המובילים, על רקע התגברות חוסר הוודאות הפוליטית בישראל והתחזקות מחודשת של הדולר. מדד ת"א 35 איבד 1.6%, ת"א 125 ירד ב-1.2% ות"א 90 נחלש ב-0.1%. מניות הבנקים הובילו את המגמה השלילית עם ירידה של 2.4%, ומדד הביטוח נחלש ב-1.3%, האטה ראשונה אחרי ראלי שנתי של מעל 90%.

השקל נחלש מול המטבעות, כאשר צמד הדולר/שקל עלה מאזורי השפל של ינואר 2023 לאזורי 3.36 נכון להבוקר.

מחזור המסחר השבועי הממוצע צנח ביחס למחזורים בשבועות האחרונים, ועמד על 2 מיליארד שקל בשבוע החולף, מתחת לממוצע מתחילת השנה.

שוק ההנפקות הציג פעילות ערה גם השבוע, עם שלוש הנפקות ראשוניות משמעותיות שהובילו את הסכומים לגיוס מצטבר של קרוב למיליארד שקל. אמפא אמפא -0.47%   גייסה כ-603 מיליון שקל לפי שווי של 3 מיליארד שקל, ומנייתה פתחה את המסחר בעלייה של כ-10%. מגידו ממגידו -2.21% , שהשלימה את המעבר מחברת אג"ח לחברת מניות, גייסה כ-181 מיליון שקל לפי שווי של 703 מיליון שקל, והמניה זינקה בכ-30% ביום הראשון. גם דלק ישראל נכסים הצטרפה לרשימת המצטרפות לבורסה עם גיוס של 173 מיליון שקל לפי שווי של 835 מיליון שקל.


תנועת הכסף

תנועת הכספים בשוק ממשיכה להיות חיובית, אך ניכרת התמתנות בקצב הגיוסים. קרנות הסל המחקות על מדדי מניות מקומיים גייסו השבוע כ-0.4 מיליארד שקל, מחצית מהיקף הגיוסים בשבוע הקודם. גם קרנות אג"ח מקומיות רשמו גיוסים של כ-58 מיליון שקל, לעומת 132 מיליון שקל בשבוע שעבר. מנגד, בקרנות המחקות על מדדי מניות חו"ל נמשכו הפדיונות, כ-26 מיליון שקל נטו השבוע.

הקרנות האקטיביות מציגות האטה, אך עדיין גיוסים נאים: באפיק האג"ח נרשמו רכישות בהיקף של כ-400 מיליון שקל, ובאפיק המנייתי כ-87 מיליון שקל, ירידה חדה מהיקפי הגיוסים בשבוע הקודם. 

הקרנות הכספיות, שממשיכות ליהנות מהריבית הגבוהה, גייסו השבוע כ-300 מיליון שקל, מה שמחזק את ההערכה שציפיות הריבית ממשיכות להשפיע על דפוסי ההשקעה.


מאקרו

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה השבוע את נתוני מדד המחירים לצרכן לחודש יוני 2025, המציגים המשך מגמת העלייה המתונה במחירים. המדד טיפס ב-0.3% לעומת מאי, כשהתחזיות היו למדד בטווח של 0.1%-0.2%. בפריסה שנתית, האינפלציה עומדת על 3.3% - נתון שמעל יעד בנק ישראל אך עדיין במסגרת הטווח הרחב יותר. מחירי הדירות ירדו ב-0.3% ביוני אך עלו ב-3.9% בשנה כולה. מדד המחירים ביוני עלה ב-0.3%, מחירי הדירות ירדו ב-0.3%

בצד התקציב - הממשלה אישרה תוספת של 42 מיליארד שקל לתקציב הביטחון לשנים 2025-2026. זה לא מפתיע במיוחד ברקע הוצאות המלחמה והעובדה שהיו בקשות כאלה על השולחן.

קיראו עוד ב"שוק ההון"

אג"ח

בשוק איגרות החוב נרשמה השבוע מגמה שלילית, בעיקר באפיק השקלי הארוך. מדד תל גוב-שקלי 10+ ירד ב-1.3%, ומדד האפיק השקלי כולו ירד ב-0.5%. באפיק הצמוד התמונה הייתה מתונה יותר, ירידה של 0.1% בלבד במדד הכללי, ושל 0.1% גם במדד תל גוב-צמודות 15+. באפיק הקונצרני התמונה הייתה מעורבת: מדד תל בונד-שקלי 5-10 ירד ב-0.4%, בעוד מדד תל בונד-צמודות 5-15 נותר ללא שינוי, והמדד הכללי של האג"ח הצמודות אף טיפס ב-0.1%.

התשואות לפדיון חזרו לעלות, כשאג"ח ממשלתי שקלי ל-10 שנים סגר את השבוע עם תשואה של 4.22%, לעומת 4.09% בסוף השבוע הקודם. גם בארה"ב נרשמה עלייה מקבילה, אך התשואה נותרה גבוהה יותר, באזור 4.44%. הפער בין התשואות, שממשיך להצביע על פרמיית סיכון נמוכה יחסית לישראל, מעיד שהמשקיעים המקומיים והזרים שומרים אמון בכלכלה הישראלית, גם נוכח הסיכונים הגיאופוליטיים.


שינויים בולטים במניות ת"א 125 בשבוע החולף

בלטו לחיוב שינוי באחוזים   בלטו לשלילהשינוי באחוזים
בי קומיוניקיישס10%ניו מד אנרג'י9%
ארית תעשיות8.9%נייס7.4%
תורפז8.6%חברה לישראל6%
פרטנר8.3%אקרשטיין5.7%
טאואר6.2%שפיר הנדסה5.1%

מניות בכותרות

ת"א 125

בעלי העניין המשיכו למכור מניות, גם כאלה שהחזיקו במניות עשרות שנים מבלי למכור מעולה. האם זה נורת אזהרה למשקיעים? המלצת מכירה למיטב השקעות? בעלי העניין מממשים במאות מיליונים

למרות הירידות בסיכום השבועי, יותר משליש ממניות מדד ת"א 125 סיימו בטריטוריה חיובית, מה שמדגיש את הירידות הנקודתיות בעיקר דרך מניות הבנקים והביטוח שיצאו לאתנחתא מהעליות החדות שרשמו מתחילת השנה. ואם כבר הזכנו את הבנקים מה הריבית בפיקדונות בכל הבנקים וכמה אתם מפסידים על הכסף בעו"ש?

מניות התקשורת בלטו לחיוב השבוע, ברקע דיווח כי פלאפון רוצה לרכוש את הוט מובייל ב-2 מיליארד שקל. אם תצא לפועל, עסקת פלאפון-הוט מאותתת למשקיעים על פוטנציאל שווי גבוה לחברות הסלולר ומדגישה את המגמה של פחות תחרות ויותר רווחיות, סביבה שבה פרטנר וסלקום עשויות ליהנות מעליות נוספות. להרחבה - למה סלקום ופרטנר מזנקות?

מניית בי-קומ בי קומיוניקיישנס רשמה את התשואה החיובית ביותר מבין מניות ת"א 125, לאחר שבזק בה היא שולטת, הודיעה על התקדמות בנוגע לכבל התת ימי עליה לפני כשבוע. השבוע הודיעה בזק כי היא רוצה לרכוש את אקסלרה טלקום ב-500 מיליון שקל מפעילת הכבל התת־ימי ואתר נחיתה בישראל, במטרה לחזק את עצמאות תשתיות התקשורת ולהפוך לשחקנית אזורית.

מניית ארית ארית תעשיות 4.6%  ממשיכה להתאושש וכבר קרובה לשיא כל הזמנים. ברקע, הגדלת התקציב הביטחוני תורמת למניות בסקטור. 


מחוץ למניות ת"א 125

בצד החיובי, פינרג'י פינרג'י 9.69%  זינקה בכ-40% בסיכום שבועי, זאת למרות שגייסה בדיסקאונט מהותי בדיסקאונט או בפרמיה? פינרג'י מגייסת 13.6 מיליון המשקיעים מרוצים שהחברה גייסה כספים בהנפקה פרטית ומתעלמים מהדיסקאונט לעת עתה.

מגידו מגידו -2.21%  השלימה את ההנפקה והגיעה לבורסה השבוע, תוך שהיא מזנקת ב-30% ביום המסחר הראשון שלה ברקע ביקושים גדולים בהנפקה. הושלמה הנפקת מגידו: גיוס של 181 מיליון שקל לפי שווי של 781 מיליון שקל


בצד השלילי, אפולו פאוור אפולו פאוור -8.21%  צנחה 22.5% לאחר שהודיעה כי בעלי השליטה יממשו את האופציות שברשותם במחיר מופחת. וסטאר החזקות והאחים מור, בעלי השליטה באפולו פאוור יממשו את כתבי האופציה ב-430 אג' במקום ב-625 אג' כדי להזרום הון חיוני לקופת החברה שאיבדה כ-16 מיליון שקל ברבעון הראשון, לצד המימושים: הפניקס ו-3 פרטיים נכנסו בהקצאת מניות פרטית. מממשים בהנחה: אפולו פאוור מגייסת מבעלי השליטה

מניית טורבוג'ן טורבוג'ן -4.07%  ירדה בכ-14.9% לאחר שיצאה בתחילת השבוע למהלך מימוני שכולל המרת חוב של 1.57 מיליון שקל לבעלי השליטה אנגלו טורבו ב-136,450 מניות רגילות, לפי מחיר המרה של 11.5 שקל למניה, שמהווה דיסקאונט של כ-30%. צעד של אמון? טורבוג'ן תסגור חוב באמצעות דיסקאונט של כ-30% על מניות החברה

מניית בז"א בית זיקוק אשדוד -1.85%  ירדה כ-10.7% בסיכום שבועי לאחר שהודיעה בתחילת השבוע כי מתקני החברה טרם שבו לפעילות סדירה, זאת לאחר סיום הריענון המתוכנן של הקטליזטור במתקן הפירום הקטליטי. בבז"א מעריכים שההשפעה הכספית של העיכוב צפויה להסתכם באובדן EBITDA של 13 עד 18 מיליון דולר, בהנחה שהחזרה לפעילות תתרחש תוך כשבוע. תקלה אחרי הריענון בבז"א, תאבד עד 18 מיליון דולר ב-EBITDA

באותו עניין הנזק הכולל של בזן - עד 200 מיליון דולר; כמה קיבלה מהמדינה?

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה