אילן סיגל פלאפון
צילום: רמי זרנגר

פלאפון רוצה לרכוש את הוט מובייל ב-2 מיליארד שקל

העסקה, אם תצא לפועל, תיצור ענק סלולרי עם 4.1 מיליון מנויים ונתח שוק של 35% ותהווה שינוי מהותי מרפורמת כחלון שפיצלה את השוק לפני 15 שנה

אדיר בן עמי | (4)

חברת פלאפון, בניהולו של אילן סיגל דיווחה הערב לבורסה על הגשת הצעה לקבוצת אלטיס לרכישת חברת הוט מובייל בסכום כולל של 2 מיליארד שקל. במידה והמהלך יצא לפועל, לחברה המאוחדת יהיה בערך 4.1 מיליון משתמשים, כאשר פלאפון עם 2.6 והוט מובייל עם 1.5 מיליון מנויים והיא צפויה להחזיק בנתח שוק של 35%.


 בדיווח לבורסה נמסר כי מסמך הכוונות כולל מתווה עסקי ראשוני, בלתי מחייב וככל שייחתם בסופו של התהליך הסכם מחייב, ביצועו יהיה כפוף לאישורים רגולטוריים שונים וביניהם משרד התקשורת והממונה על התחרות הכלכלית. פלאפון היא החברה הראשונה שפעלה בישראל בתחום הסלולר. לחברה יש מעל ל-2.6 מיליון מנויים, מתוכם למעלה מ-1.5 מנויים בדור 5 והיא הראשונה שהפעילה ליבת רשת דור 5 עצמאית.


הוט מובייל מצידה החזיקה ב-18% משוק ספקי הסלולר נכון ל-2024, כאשר החברה מושכת צעירים בני 18-24 באופן גבוה יותר יחסית לשאר קבוצות הגיל: 25% מבני 18-24 משתמשים בשירות הסלולר של הוט מובייל, לעומת 15-18% מתוך שאר קבוצות הגיל. 


העסקה עשויה להתבצע בשלבים, בדומה למיזוג שהתרחש בין גולן וסלקום בשנים האחרונות. במידה ויידרש מהרגולטור, פלאפון והוט מובייל עשויות לפעול כישויות עצמאיות במשך מספר שנים, תוך שילוב הדרגתי של התשתיות והשירותים. גישה זו מאפשרת לרשויות הרגולציה לפקח על התהליך ולוודא שהוא אינו פוגע בתחרות בשוק.


המהלך מסמן שינוי כיוון מהרפורמה שיזם משה כחלון לפני כ-15 שנה, שמטרתה הייתה הגברת התחרות והורדת מחירים בשוק הסלולר. כיום, כשהשוק מתמודד עם הצורך בהשקעות עצומות בתשתיות דור חמישי ובשיפור כיסוי הרשת, הכיוון הופך - במקום פיצול החברות הגדולות, השוק נע לעבר איחוד שחקנים לצורך חיזוק יכולות הטכנולוגיה והפיתוח.



אילן סיגל מנכ״ל פלאפון. קרדיט: רמי זרנגר


התוצאה הצפויה של המהלך צפויה להיות עליית מחירים בשוק הסלולר, מגמה שכבר החלה להתגבש בשנים האחרונות. מחירי השירותים הסלולריים בישראל נמוכים באופן משמעותי בהשוואה בינלאומית, מה שמקשה על החברות להשקיע בהתקדמות טכנולוגית. חיזוק מעמדן של החברות הגדולות צפוי להוביל לייצוב מחירים ברמה הדרושה למימון פיתוח רשתות מתקדמות.

קיראו עוד ב"שוק ההון"


בזק מתעוררת

נראה שבזק מתעוררת, אמש דווח גם כי החברה חתמה על מזכר הבנות ראשוני ולא מחייב לרכישת מלוא הבעלות על חברת אקסלרה טלקום. החברה בוחנת כבר מספר חודשים את האפשרות להקים כבל תת-ימי חדש בין ישראל לאירופה, שיקצר את המרחק הפיזי ויספק חלופה לנתיבי התקשורת הקיימים. העסקה עם אקסלרה תעניק לבזק לא רק תשתית קיימת, אלא גם ידע וניסיון בתחום הכבלים התת-ימיים, המהווה מחסום כניסה משמעותי לשחקנים חדשים.


אקסלרה, שבשליטת קרן התשתיות הציבורית אלומה (82%) ובבעלות חלקית של איילון ביטוח (18%), מפעילה רשת תקשורת בינלאומית מבוססת כבל תת־ימי אופטי ומחזיקה אתר נחיתה ייעודי בישראל. בעסקה לא נכללות פעילויות אחרות של החברה שמבוצעות דרך שתי חברות בנות בהן אקסלרה שותפה בלבד והן יופרדו טרם ההשלמה. אקסלרה טלקום (לשעבר טמרס טלקום) נוסדה בשנת 2011 על ידי איש העסקים היהודי‑פיני פויו זבלודוביץ', במטרה לצמצם את התלות בכבל תת‑ימי בודד ששימש באותה תקופה את תעבורת התקשורת של ישראל. כיום מחזיק זבלודוביץ' ב‑20% מקרן אלומה, כבעל המניות היחיד הגדול בה.


בזק תבחן את האפשרות לרכוש את מניות אקסלרה מהקרן, המחזיקה כאמור בכ-82% ממניות החברה ומאיילון ביטוח. שווי העסקה הכולל עומד על 160 מיליון דולר (כ-500 מיליון שקל). בנוסף, המוכרים יהיו זכאים לתמורה נוספת של עד 10 מיליון דולר, המותנית בהתקיימות תנאים מסוימים המפורטים במזכר ההבנות.

תגובות לכתבה(4):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 4.
    צבי 15/07/2025 23:16
    הגב לתגובה זו
    רק דופקים אותנו בכל מקרה פשוט
  • 3.
    אנונימי 15/07/2025 22:39
    הגב לתגובה זו
    עם ישראל לא יסלח לו לעולם
  • 2.
    אנונימי 15/07/2025 21:08
    הגב לתגובה זו
    אם אני הייתי מחליט לטןבת הלקוחות ואיכות הרשת פלפון
  • 1.
    כאילו והכול 15/07/2025 20:31
    הגב לתגובה זו
    הרגולטור לא יאשר את העסקה שתחזיר את השוק ל3 חברות MNO בלבד.