
נטפליקס חוסמת את השירות ברוסיה, טיקטוק מקטינה פעילות
אחרי פייסבוק, גוגל, ספוטיפיי, האולפנים ההוליוודים ורשתות התקשורת, גם נטפליקס וטיקטוק נערכות למצב החדש, עם בשל תמיכה באוקראינה, ועם בשל החשש מהחוק הדרקוני שהתקבל בסופ"ש ברוסיה
המלחמה באוקראינה מביאה עוד שתי חברות ענק להשעות את השירותים שלהן ברוסיה. מדובר בשירות הסטרימינג NETFLIX ורשת החברתית טיקטוק. השתיים מצטרפות בכך למגוון חברות וגופים בתחומי הבידור, המדיה והחדשות שהחליטו להפסיק את פעילותן בתחומי רוסיה במחאה על המלחמה בה פתח ולדימיר פוטין נגד אוקראינה, או בשל החשש מהחוק הדרקוני שהתקבל בבית המחוקקים הרוסי בסוף השבוע האחרון, שמצר עד מאד את פעילותם של גופים עצמאיים. "בהתחשב בנסיבות בשטח, החלטנו להשעות את השירות שלנו ברוסיה", אמר הלילה דובר של נטפליקס, שהפכה לאחר מחברות המדיה האחרונות שעשתה מהלך כזה נגד רוסיה. לאחרונה כבר הפסיקה נטפליקס כמה סדרות רוסיות שהיו בשלבי הפקה ופוסט-פרודקשן. ואולם, יש לציין כי שירות נטפליקס מהווה אחוז קטן ביחס לגודלה של האוכלוסייה הרוסית - כ-144 מיליון אזרחים. לחברת הסטרימינג יש פחות ממיליון מנויים ברוסיה - מול 222 מיליון מנויים משלמים ברחבי העולם, ויותר ממיליון מנויים משלמים בישראל לבדה (מדינה של קצת יותר מתשעה מיליון אזרחים, א"כ).
הרשת החברתית הפופולרית טיקטוק הודיעה כי היא משעה את האפשרות לשידור חי ולמעשה לפרסום תוכן חדש בשירות הווידאו שלה, בשל קבלתו של חוק "החדשות המזויפות". ביום שישי קיבל הפרלמנט הרוסי חוק האוסר לפרסם "פייק ניוז" נגד הצבא, וקובע עונשים כספיים ומאסר של עד 15 שנים לאלה שיעברו עליו. החוק התקבל בקריאה שלישית ואחרונה בבית התחתון (הדומה) והנשיא פוטין חתם עליו.
בציוץ של טיקטוק נכתב כי היצירתיות והבידור ברשת החברתית "יכולים לספק מקור הקלה וחיבור אנושי בתקופת מלחמה שבה אנשים מתמודדים עם טרגדיה ובידוד עצומים", ואולם "בטיחות העובדים שלנו והמשתמשים שלנו נותרה בראש סדר העדיפויות שלנו. לאור חוק 'חדשות מזויפות' החדש של רוסיה, אין לנו ברירה אלא להשעות את האפשרות לשידור חי ותוכן חדש בשירות הווידאו שלנו, בזמן שאנו בודקים את ההשלכות הבטיחות חוק זה. שירות ההודעות שלנו בתוך האפליקציה לא יושפע". מאז פרוץ המתקפה הרוסית הקשה על אוקראינה, הודיעו חברות ענק על יציאתן מרוסיה או הפסקת עבודתן. בין היתר אולפני WALT DISNEY , פרמאונט פיקצ'רס, יוניברסל, וורנר ו SONY GROUP CORPORATION AMERICAN מסרו כי לא ישחררו סרטים, ספוטיפיי הודיעה על סגירת משרדיה במוסקבה, חברת Live Nation הפסיקה להפיץ כרטיסים לאירועי ספורט ותרבות ברוסיה, FACEBOOK לא מאפשרת למפרסמים רוסים להפעילך או ליצור מדעות בכלל הרשתות החברתיות מבית מטא, GOOGLE גם כן לא מאפשרת למפרסמים רוסים לפרסם במנוע החיפוש שלה וביוטיוב בתוך רוסיה, ו MICROSOFT הודיעה כי תפסיק את פעילות המכירה והשירות שלה שם.
גם רשתות התקשורת השונות, בהן בלומברג, BBC, ABC, CBC ו-CNN, הודיעו על הפסקת פעילותן ברוסיה והוצאת צוותיהן משם בעקבות אותו חוק "החדשות המזויפות".