בינה מלאכותית
צילום: Midjourney

סטארט-אפ רובוטיקה זוכה להשקעה משותפת סינית-אמריקאית

Genesis AI גייסה 105 מיליון דולר מקואליציה של קרנות אמריקאיות וסיניות למרות הפיצול הגיאופוליטי בתעשייה, כשהחברה הצרפתית-אמריקאית שואפת לפתח רובוטים אוטונומיים המסוגלים לבצע כל משימה ידנית ולהוביל את המהפכה הבאה בשילוב AI ורובוטיקה

אדיר בן עמי |

בעולם שבו המתחים הגיאופוליטיים בין ארצות הברית לסין הפכו לחומה כמעט בלתי חדירה בשוק ההון הגלובלי, חברת Genesis AI הצליחה לעשות את הבלתי אפשרי: לגייס 105 מיליון דולר מהשקעה משותפת של קרנות אמריקאיות וסיניות.


הסיבוב מומן על ידי קואליציה של משקיעים: Khosla Ventures ו-Eclipse Capital האמריקאיות הובילו את הגיוס, ולצידן הצטרפו הבנק הציבורי הצרפתי Bpifrance, מיליארדרי הטק אריק שמידט וקסבייה ניאל, ו-HongShan – הקרן שפעלה בעבר תחת השם Sequoia China. השילוב הזה של כסף מזרחי ומערבי הוא תופעה נדירה בימינו, כאשר רוב החברות נאלצות לבחור צד במלחמת ההשקעות הגלובלית.


Genesis AI הוקמה על ידי ג’ואו שיאן, חוקר רובוטיקה יליד סין, ותאופיל ג’רווט, מדען צרפתי לשעבר מ-Mistral AI. השניים בחרו למקם את החברה באתרים אסטרטגיים – משרדים ראשיים בפריז ובפאלו אלטו – מהלך שמאפשר לה לנווט בין השטחים הגיאופוליטיים המורכבים. המיקום הדואלי הזה אינו מקרי; הוא מאפשר לחברה גישה לשני השווקים הגדולים ביותר, מבלי להתחייב באופן מלא לאף אחד מהם.


המטרה של Genesis AI היא לבנות מערכות רובוטיות שיוכלו "לבצע אוטומציה של כל המשימות הידניות". זהו חזון שמבטיח לשנות מהיסוד את הדרך בה אנחנו עובדים – מתפקידים פשוטים כמו גיהוץ בגדים ועד משימות מורכבות כמו ניווט בשדות קרב. הטכנולוגיה שמאחורי החזון הזה היא בינה מלאכותית גנרטיבית מתקדמת – אותה טכנולוגיה שמובילה את המהפכה הנוכחית בתחום ה-AI.


הזרמת 105 מיליון דולר ל-Genesis AI מעידה על תיאבון עצום של המשקיעים לתחום הרובוטיקה. התחום הפך למוקד תשומת לב אינטנסיבית לאחר שהבינה המלאכותית הגנרטיבית הוכיחה את יכולותיה, והמשקיעים מתחרים זה בזה על ההזדמנות להיות חלק מהמהפכה הבאה.


המרוץ הגלובלי בתחום הרובוטיקה מציב את אירופה בעמדה לא נוחה. בעוד סין מתקדמת במהירות בייצור רובוטים דמויי אדם וארצות הברית מובילה בטכנולוגיות AI מתקדמות, אירופה נותרת מאחור בשני התחומים. מצב זה מדאיג אנליסטים ופוליטיקאים שרואים ברובוטיקה תחום קריטי לעתיד הכלכלי והביטחוני, ולכן מדינות אירופה משקיעות כיום משאבים ציבוריים כדי לצמצם את הפער.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה