נתוני מאקרו חלשים מגבירים את הירידות בשווקים
ארה"ב
יום דובי נוסף עבר על המדדים המובילים ברחבי העולם על רקע נתוני מאקרו חלשים שפורסמו בארה"ב. על פי דוח התעסוקה של ADP נוספו לסקטור הפרטי כ-179 אלף משרות בחודש אפריל לעומת התחזיות שעמדו על תוספת של כ-200 אלף משרות. הנתון המאכזב עשוי להוביל לעדכון כלפי מטה של נתון מספר המועסקים ללא המגזר החקלאי (NFP) המתפרסם מחר. מדד מנהלי הרכש במגזר השירותים רשם קריאה של 52.8 נקודות ואכזב את האנליסטים, אשר ציפו לקריאה של 57.9 נקודות. חשוב לציין כי הנתון רשם את הקריאה הנמוכה ביותר בשבע חודשים האחרונים. בסיכום יום המסחר, מדד ה-S&P500 איבד מערכו 0.69%, מדד הדאו ירד ב-0.66% ומדד הנסד"ק איבד 0.47% מערכו.
מסביב לעולם
ירידות שערים חדות יותר נרשמו באירופה, למרות תוכנית החילוץ של פורטוגל שאושרה ע"י האיחוד האירופאי וקרן המטבע הבינ"ל, בהיקף של כ-78 מיליארד אירו אותם היא תקבל לתקופה של 3 שנים במטרה לשקם את כלכלתה. פורטוגל מצטרפת ליוון ואירלנד, אשר נאלצו לקבל סיוע חיצוני על מנת למנוע את קריסתן. גורמים בממשלת פורטוגל הביעו את חששותיהם בנוגע לתוכניות הצנע שהמדינה תיאלץ ליישם במסגרת ההסכם, צעדים אשר לטענתם עלולים להוביל למיתון קשה במדינה.
בריטניה - סקטור הבנייה מאכזב - בעוד השווקים מנסים להתאושש מהאכזבה הגדולה שהגיעה מכיוונו של סקטור הייצור, מדד מנהלי הרכש במגזר הבנייה התרחב בקצב איטי מהצפוי. הנתון רשם קריאה של 53.3 נקודות לעומת הצפי שעמד על 55.6 נקודות.
ניו זילנד - שיפור בשוק התעסוקה - האבטלה ירדה ב-0.1% ועמדה בסוף הרבעון הראשון בשיעור של 6.6% . הנתון המפתיע לא הצליח למתן את נפילתו של הדולר הניו זילנדי אשר צונח על רקע הסנטימנט השלילי בשווקים והירידות החדות בסקטור הסחורות .
אוסטרליה - נתונים מעורבים - אישורי הבנייה זינקו בחודש מרס ב-9.1% , נתון אשר השאיר אבק לתחזיות האנליסטים אשר ציפו לעלייה של 5.1% בלבד. נתון חודש פברואר עודכן כלפי מעלה מירידה של 7.4% לירידה של 5.3% .
המכירות הקמעונאיות של חודש מרס לעומת זאת אכזבו בגדול. המכירות נפלו לראשונה מאז חודש אוקטובר ב-0.5% בניגוד לציפיות האנליסטים, אשר העריכו כי המכירות יעלו ב-0.6%. נתון חודש פברואר דווקא עודכן כלפי מעלה מעלייה של 0.5% לעלייה של 0.8%. הנתון המאכזב מעיד על כך שהצרכן האוסטרלי מתקשה לבצע רכישות גדולות עקב הריבית הגבוהה. כלכלנים מעריכים כי הכלכלה האוסטרלית עשויה להתכווץ ברבעון ה-1 של השנה על רקע אסונות הטבע שפקדו את המדינה בחודשים האחרונים.
מט"ח וסחורות
התחזקות הדולר צוברת תאוצה על רקע הסנטימנט השלילי השורר בשווקים. מטבעות הסחורות הם הנפגעים העיקריים. האירו והפאונד נחלשים בקצב מתון יותר מול השטר הירוק. האירו קיבל רוח גבית לאחר פרסום הידיעה בעניין חבילת הסיוע לפורטוגל והצליח לקבוע שיא חדש מול הדולר ברמה של 1.4939. הדולר האוסטרלי צנח ביותר מ-300 פיפס בימים האחרונים מאזור השיא שנקבע ב-1.10 עד לרמה הנוכחית של 1.0700.
בסקטור הסחורות הנפט צנח לרמה של 108.4 דולר לחבית לאחר פרסום דוח המלאים בארה"ב, אשר עלו במפתיע ב-3.4 מיליון חביות לעומת הצפי שעמד על עלייה של 1.9 מיליון חביות. הזהב נועל יום רביעי של ירידות, אך עדיין שומר על רמות מחיר מעל 1500 דולר לאונקיה. הכסף נחתך ב-10 דולר לאונקיה בתוך שבוע אחד בלבד ונסחר ברמה של 39 דולר לאונקיה לעומת השיא שנקע ב-29.4 ברמה של 49.5 דולר לאונקיה.
אירועים מרכזיים הצפויים לנו בהמשך השבוע
אור הזרקורים יופנה היום לכיוונם של הבנקים המרכזיים של בריטניה וגוש האירו לקראת פרסום החלטות הריבית. למרות שלא צפויים שינויים במדיניות המוניטארית, המשקיעים יעקבו בדריכות אחרי תוכן נאומם של נגידי הבנקים המרכזיים. את מרבית תשומת ליבם של הסוחרים ירכז יו"ר הבנק המרכזי של אירופה - טרישה במהלך מסיבת העיתונאים שלו שתיערך זמן קצר לאחר פרסום החלטת הריבית. יהיה מעניין לראות מה יהיו הערותיו של טרישה לאחר העלאת הריבית הראשונה של 0.25% שביצע בחודש שעבר. במידה וטרישה יביע דאגה בנוגע לאינפלציה אשר מסרבת להתמתן, המשקיעים יתחילו לתמחר העלאות ריבית נוספות, דבר אשר יחזק משמעותית את האירו. טרישה מודע להשלכות הקשות של ההתחזקות המתמשכת של האירו, אשר פוגעת בהתאוששות של גוש האירו בכלל ושל מדינות ה-PIIGS (פורטוגל, אירלנד, איטליה, יוון וספרד) בפרט. בשל סיבה זו יו"ר ה-ECB עשוי לשקול מילים על מנת שלא להוביל להמשך התחזקותו של המטבע האירופאי.
בשישי ירכזו עניין נתוני התעסוקה של קנדה וארה"ב -
נתוני התעסוקה בארה"ב - על פי הערכות המוקדמות, המשק האמריקני הצליח ליצר בחודש אפריל כ-185 אלף משרות. לא צפוי שינוי בשיעור האבטלה שעומד כעת ברמה של 8.8%. נתונים מאכזבים עשויים להוות טריגר לשינוי כיוון בשווקים הפיננסים. הפתעה לטובה עשויה להוביל להתחזקות משמעותית של השטר הירוק כנגד שאר המטבעות.
נתוני התעסוקה של קנדה - נתון התעסוקה של חודש מרס צפוי להעיד על כך כי המשק הקנדי הצליח ליצר כ-15 אלף משרות ושיעור האבטלה צפוי להישאר ללא שינוי ברמה של 7.7%. כל נתון שונה מהצפי עשוי להוביל לתנודתיות חדה בצמדי הקנדי.
ניתוח טכני
דולר שקל
גרף יומי