התרסקות הדולר נמשכת
אירועים מרכזיים
דולר חזק? אינטרס עולמי? סוחרי המט"ח חושבים אחרת - הסיפור של השעות האחרונות הוא ללא ספק התפרקותו של השטר הירוק מול מרבית המטבעות בעולם. רבים העריכו כי מגמת החלשות הדולר בעולם תתמתן לאחר נאומו של יו"ר הפד' ברננקי, במהלך מסיבת העיתונאים הראשונה שנערכה בתולדות ארה"ב מייד לאחר פרסום החלטת הריבית, אך בפועל קרה בדיוק ההפך. הדולר נסחר בשעה זו ברמות שפל מול מרבית המטבעות, בעיקר מול הדולר האוסטרלי, אשר קבע שיא כל הזמנים באזור 1.0930 בדרך לרמה הפסיכולוגית של 1.10. התחזקות הדולר האוסטרלי צברה מומנטום לאחר פרסום מדד המחירים לצרכן לרבעון הראשון, אשר זינק ב-1.6% לעומת הצפי שעמד על עליה של 1.2%. הבנק המרכזי של אוסטרליה עשוי לחדש בעקבות כך את מדיניות העלאות הריבית על מנת למתן את הלחצים האינפלציוניים הפועלים במשק.
הפאונד צבר כוח לאחר פרסום נתון התמ"ג של הרבעון ה-1 ונסחר כעת סביב 1.67 דולר לפאונד. הכלכלה הבריטית צמחה בקצב של 0.5% כפי שחזו זאת האנליסטים ובכך הצליחה לחמוק ממיתון . הצמיחה החיובית בבריטניה עשויה להוביל לשינוי במדיניות המוניטארית מוקדם מהצפוי , דבר אשר תומך בהמשך התחזקותו של המטבע המלכותי. האירו פרץ את ההתנגדות באזור 1.4720 ומתקרב בצעדי ענק אל עבר הרמה הפסיכולוגית של 1.50 דולר לאירו.
השווקים שואבים עידוד מנאומו של ברננקי - המדדים המובילים בוול סטריט סגרו בעליות שערים לאחר נאומו האופטימי של יו"ר הפד ברננקי, זמן קצר אחרי שפורסם החלטת הריבית במשק אשר נותרה על כנה ברמה שבין 0%-0.25%. ברננקי הצהיר כי הפד' החליט לסיים את תוכנית רכישות האג"ח בסוף חודש יוני כמתוכנן. הבנק הפדרלי ימשיך לעקוב בדריכות אחרי ההתפתחויות בשווקים ויפעל בהתאם במטרה לשמור על יציבות כלכלית. יו"ר הפד' עדכן את תחזית האינפלציה כלפי מעלה משיעור שבין 1.3%-1.7% ל-2.1%- 2.7%.
בעקבות הזינוק החד הצפוי באינפלציה, ציין ברננקי כי לא תהייה הרחבה מוניטארית נוספת לאחר סיום התוכנית QE2 אשר כאמור תסתיים בסוף חודש יוני השנה. יו"ר הפד' הוריד את תחזית הצמיחה במשק לשנת 2011 לשיעור שבין 3.1%-3.4% לעומת תחזית הצמיחה הקודמת שעמדה על צמיחה בשיעור שבין 3.4% - 3.9%.
החלטת הריבית בניו זילנד - הבנק המרכזי של ניו זילנד מותיר את שיעור הריבית על כנה ברמה של 2.5% לאחר הורדה של 0.5% בחודש קודם שנועדה לתת זריקת עידוד לכלכלה המקומית המנסה להתאושש מרעידת האדמה הגדולה שפקדה את אחת הערים הגדולות במדינה בתחילת השנה. הדולר הניוזילנדי נסחר בכבדות יחסית לאחר פרסום נאומו של נגיד הבנק המרכזי, שבו הביע דאגה בנוגע להתחזקותו ה"בלתי רצויה" של המטבע המקומי, אשר פוגעת בצמיחה במידה מסוימת.
אירועים מרכזיים לימים הקרובים
השווקים הפיננסים ממתינים בדריכות לפרסום נתון התמ"ג של הרבעון ה-1 בארה"ב. הצמיחה במשק צפויה להיות אנמית ביחס לרבעונים קודמים על רקע החולשה המתמשכת בשוק המגורים בארה"ב והעלייה במחירים אשר פוגעת בצריכה הפרטית. על פי הערכות המוקדמות, הכלכלה הגדולה בעולם צמחה בקצב מתון של 1.9% בלבד לעומת הצמיחה של 3.1% שנרשמה ברבעון האחרון של 2010. נתון מאכזב עשוי להוות טריגר לשינוי דרסטי בשווקים הפיננסים.
נתוני מאקרו נוספים
מדד המחירים לצרכן באירופה קודם:2.7% צפי:2.7% - עלייה מעל הצפי באינפלציה עשויה להוביל להתחזקות נוספת של האירו מול שאר המטבעות בעולם על רקע הערכות כי הבנק המרכזי יאלץ להמשיך במדיניות ההידוק המוניטארי.
מספר דורשי עבודה חדשים בארה"ב - קודם : 403 אלף , צפי: 392 אלף.
שינוי במספר הבלתי מועסקים בגרמניה - קודם : 55- אלף צפי : 33- אלף.
מדד מנהלי הרכש - שיקגו - צפי להמשך ההתרחבות של סקטור היצור בעיר שיקגו. הצפי עומד על 68.8 נקודות לעומת חודש קודם שבו הנתון רשם קריאה של 70.6 נקודות.
ומה צפוי בשוק המט"ח ?
לאחר מהלך כה חד בצמדי הדולר ניתן לצפות למימושים לקראת נעילת השבוע, אך המגמה הכללית ברורה לחלוטין והיא המשך החלשות הדולר.
ניתוח טכני
דולר שקל
כוננות ספיגה בצמד. לאור ההתפרקות של הדולר בשעות האחרונות, ניתן לצפות לפתיחה כואבת בצמד זה. להערכתי המסחר יפתח מתחת לרמה של 3.40 שקל לדולר ובמידה ולא יקרה משהו קיצוני, הצמד עשוי לבקר עד סוף השבוע באזור 3.35 שקל לדולר.
גרף יומי